|
Страница 1 от 1
|
|
проблем/мнения за шофьорска седалка на Форестър 2011г.?
| Автор |
Съобщение |
|
desanten
|

Здравейте, идва време за смяна на семейния автомобил /тойота авенсис 2009г./ с нов, и ми се иска да бъде Субару Форестър - нов, дизел, средно или максимални ниво на оборудване. /1 дете, евентуално второ, основно асфалт, но и активни сноубордисти и вила в планината с черен път/. На характеристики и ревюта добре, но, след посещение на място в Субару София, открих нещо неприятно за мен - не можах да намеря позиция на седалката на шофьора, която да ми е удобна! Става въпрос за седалки-плат с ръчни настройки. Чувствах я плоска и къса, а и облегалката за главата с този обратен наклон се опираше доста неприятно в тила ми /не можела да се регулира/. Няма и лумбална опора. Има вариант да закупя кожен салон, при който има 8 позиции ел.настройки /т.е. в повече - позиция надолу-нагоре на долната част на седалката/, но отново липсва лумбална опора /странно, в САЩ я има за този модел!/. След този дискомфорт влязох в Гугъл и за моя неприятна изненада открих цяла плеяда от оплаквания за болки и непоносимост от пътуване от предните седалки на този модел. Имаше дори множество блогове с всевъзможни възглавници, допълнителни облегалки и какво ли не, и доста продадени коли само поради тази причина! Всички това - само в американските форуми. Пишат, че повече от 30 минути пътуване причиняват болка. Няма подобни оплаквания в БГ форуми. Питането ми е към собственици на този модел /форестър след 2009г./ - има ли проблем със седалките наистина, намирате ли комфортна позиция, дългият път проблем ли е, кожения салон /за съжаление няма наличен да пробвам разликата/ дава ли предимство при настройване на удобна позиция? Може да съм параноик /32г., 183 см, 90 кг., мъж/, но в сегашния авенсис седалката е адски удобна и се чувствам като в кресло - след дълъг път се чувствам свеж и без болки. Не очаквам такъв проблем при Субару, но съм длъжен да попитам, защото както казват по форумите - болката не може да се предивиди при 30 минути тестдрайв, а парите не са малко - 55 000 лв. за по-ниското ниво на оборудване. Благодаря предварително!
|
|
|
|
| Нед Авг 26, 2012 6:48 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
Колега, пиши едно лично и ела да пробваш фори 2009 без кожа. Карам го от 3 години и проблем със седалката съм нямал, просто трябва време докато си намериш оптималната позиция седалка/волан, оттам идват грижите според мен. 180см съм 105+ кг Поздрави.
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
8
|
|
| Нед Авг 26, 2012 6:59 pm |
|
|
|
dif2
Регистриран на: Пет Дек 10, 2010 9:06 pm Постове: 65 Местоположение: varna
Автомобил: outback 2.5 2004
Рейтинг: 0
|
|
Да ,май ,че го има този проблем при субару! Аз съм с аутбек 2004г. с текстилен интериор и лумбалната опора е много мижава.Миналата година смених интериора с кожен от 3 л. аутбек 2009 -наи-високо ниво на оборудване ,но не съм доволен.Имах едно пътуване до Украйна 1100км. Тогава си пролича неудобството на седялката!Недостатъчна лумбална опора .Мисля ,че в новия аутбек е малко по-добра! Аз съм 1.85 окло 95-98 кг.
|
|
|
|
| Нед Авг 26, 2012 9:33 pm |
|
|
|
Liv
Регистриран на: Пон Мар 12, 2012 2:22 pm Постове: 148 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester SH 2.0 MT
Рейтинг: 60 
|

Аз съм със Фори от тези за които говориш, с кожа и ел.регулация на шофьорската седалка. Но е бензинка, де. По принцип (пък и на практика  ) седя по цел ден пред лаптопа и съм леко поприведен... та мисълта ми е, че кръста ме боли често .. Минал съм 7 хил. км. с Фори и досега не съм усетил проблеми в кръста, нищо, че я няма т.н. лумбална опора... Моя проблем беше другаде  Крака ми се пречупваше по странен начин в глезена (педалите са някак си много напред и надолу) и ме болеше на сгъвката.. Оплаквал се бях във форума, и както един колега на шега спомена - ще се разтегнеш  Та така и стана, сега съм като солист на Болшой, десния ми крак се върти навсякъде... Майтапа настрана, мисълта ми е, че с кръста и изобщо седалката не съм имал грижи. На килограми и ръст сме почти еднакви ( аз съм 182см, 85-90кг(зависи от сезона..)). И друго - за конзолата (подлакътник ли му викат?) по средата между седалките - дори на Фори дизел (където го няма лоста за понижаващите) не виждам как ще може да се ползва за облягане.. освен ако седалката не е в много ниска позиция. Но някой колега с дизелово Фори може да даде инфо от първа ръка, @zevzek? П.С. Тази седмица ми е малко мазало откъм занимания, та няма да имам много възможност да джиткам напред-назад. Но ако ти се идва към офиса ми да видиш кожата и ел. седалката, драсни Л.С.
|
|
8
|
|
| Нед Авг 26, 2012 10:55 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
|
Аз съм с Фори дизел , кожа и ел сИдЯлка(по селски) . Няма лумбална опора , но не ми трябва. Седалката ми е много удобна-1300 км за 13 часа не ме е изморявала. Преди Форко имах Зафира с лумбална опора , но не я ползвах защото ме дразнеше да ми подпира. Подлакътника се плъзха напред и върши работа- е можеше да е 5см по-дълъг ама почвам да звуча като жените! Ако имаш път към Варна свиркай да тестваш
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Пон Авг 27, 2012 6:27 am |
|
|
|
phill
Регистриран на: Чет Май 26, 2011 2:34 pm Постове: 72 Местоположение: Sofia
Автомобил: Forester
|
|
Аз съм с бензинов форестър 2011-та, със седалки текстил. Първоначалното ми мнение беше, че седалките са адски твърди. В последствие свикнах. Не съм имал неудобство от формата на седалката, дори след големи преходи ( 1200км ). Единствения ми проблем е, че след като си настроя седалката, коляното на десния ми крак седи на 3-4 сантиметра от таблото ( до ключа за запалване ), и всеки път си представям какво ще му се случи на тоя крак при челен удар ...
Иначе имам много болни спомени от друг японски автомобил, където седалките не стига че бяха с твърдоста на войнишки нар, а ми не успях да постигна задоволителна позиция в която да ми е удобно ( въпреки наличието на лумбална опора ). Налагаше се да спирам през час-два защото просто не се седеше. Това във фори не ми се е случвало.
Иначе съм 1.85, 90кг.
|
|
|
|
| Пон Авг 27, 2012 11:12 am |
|
|
|
desanten
|
Благодаря на всички за отзивчивостта! Явно няма място за притеснения. Тази седмица съм на тестдрайв на Форестъра, и там ще пробвам отново всички настройки на текстилния вариант, поради което за сега няма да се налага да ви "тормозя" за тестове с вашите седалки  . Ако остане колебание за кожен салон, ще пиша на лични на предложилите помощ с този вариант. Благодаря отново!
|
|
|
|
| Пон Авг 27, 2012 11:43 am |
|
|
|
tony
|
При мен също е твърда седалката (текстилна). Даже имах и проблем с кръста, но с времето всичко се оправи. Дали кръста или седалката стана по-мека, незнам  Но това е малък проблем. Вземай Суба и не се претиснявай за меките часи. 
|
|
|
|
| Пон Авг 27, 2012 3:07 pm |
|
|
|
dnachev
Регистриран на: Пон Яну 23, 2012 3:40 pm Постове: 6 Местоположение: Генерал Тошево
Автомобил: Forester Diesel
|
|
Здравей, от 11 месеца съм форестър дизел 2011 година, второто нива на оборудване а именно текстил, карал съм по осме часа, и въобще съм нямам подбни оплаквания, за дълъг път на мен ми е супер удобна. А за кожата съм твърд противник, това освен гъзария не е никакво удобство.
|
|
|
|
| Сря Авг 29, 2012 8:42 am |
|
|
|
vute74
Регистриран на: Пет Сеп 23, 2011 6:12 pm Постове: 6 Местоположение: силистра
Автомобил: subaru forester
|
От 1 година карам Форестър дизел,но проблем със седалките не съм имал,даже бих казал че са доста удобни.Въпрос на време е да си напаснеш седалките и волана,после нямаш грижи. 
_________________ По добре заобиколен от винарки -отколкото от санитарки!
|
|
|
|
| Вто Сеп 04, 2012 5:44 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|