Отговори на тема
 Forester SH - Новак! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 83
Автомобил: Outback 2.5 BS - CVT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Предварително се извинявям за невежеството ми относно "Симетричното AWD" при Субару, но въпросът ми е следният:

Наскоро станах собственик на Форестер (модел SH) и когато беше вдигнат на подемник за смяна на масло и т.н. забелязах, че при завъртане на предно колело (на ръка) - съответно се задвижва и другото предно, но не и задните. Когато обаче завъртя някое от задните колела - се задвижват всичките колела. Това при положение че лоста за "бързи" и "бавни" е на положение HIGH.
Така ли трябва да бъде или не? Не трябва ли при завъртане на предно колело, да се задвижат всичките 4?
Благодаря предварително!

Пет Окт 12, 2012 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Добре дошъл колега :beer:

По принцип би-трябвало, аз съм пробвал с предно колело и се въртят и 4-те. Може би е имало наклон към задните - неравномерно разпределение на натоварването предна - задна ос на средния диф, и усилието ти не е било достатъчно, за да се "самоблокира дифа". Като си врътнал задна си задвижил по-натоварената ос и не е било проблем да се задвижи и предната. Ситуацията е все едно си дръпнал леко ръчна спирачка, да не би наистина да е имало ръчна - на SH ръчната спирачка НЕ държи, само забавя ;)

Пон Окт 15, 2012 10:50 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Автомат или ръчка си колега,ако си автомат мисля че е нормално.Във всички случаи не звучи нещо притеснително.
Честито със здраве да я караш.

Пон Окт 15, 2012 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте отново,

Знам, че въпросът ми може би се е сторил глупав за някои от Вас, но исках да попитам поради факта, че: Закупих автомобила с 2 по 2 различни гуми, тоест: еднакви са по размер, на предните са с различна шарка от задните, като износване са еднакви! А някъде четох, че това може да е предпоставка за евентуален проблем в средният диференциал (съответно: изправното задвижване на четирите колела).Не съм сигурен колко време е карана така, може би около 4-5 000км., в момента е на 80 000км. колата е от Субару моторс и е проверено!
Междувременно експериментирах отново и се оказа, че когато завъртя предно колело, за няколко оборота се задвижват и задните - след което обаче спират. А когато колата е вдигната във въздуха, (при работещ двигател) и включа на скорост - всичките 4 колела се задвижват с еднаква скорост!
Автомобилът е с ръчни скорости.
Към колегата [b]"taipan"
- колата не е била на ръчна спирачка.[/b]Сега съм си поръчал 4б. нови гуми и настоящите ги пускам за продажба!

Вто Окт 16, 2012 9:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
JAGU написа:
.... А когато колата е вдигната във въздуха, (при работещ двигател) и включа на скорост - всичките 4 колела се задвижват с еднаква скорост!

В такъв случай всичко е наред!

Разликата в шарката на гумите не мисля, че е проблем. Важното е размерът им да е еднакъв. :beer:

Вто Окт 16, 2012 9:27 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
OK! В такъв случай, остава да почакаме и снега (че ми е мерак), а и на някоя клубна среща да се видим! :beer:

Сря Окт 17, 2012 11:10 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 280
Автомобил: subaru STI GRB
Рейтинг: 55
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен е същото.Няма нищо притеснително.

Вто Ное 06, 2012 6:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема