Отговори на тема
 Усукване на новото Фори 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги и весела Коледа,
Вече 2-3 пъти като кача едната предна гума по-високо от другите три и отворя багажника, после трудно го затварям. Получава се усукване на купето. Знаещите колеги да помагат: може ли с преден и заден tower bar да се избегне това или така трябва да се държи купето по наклони- да наречем проблема ТОРСИОННА ДЕФОРМАЦИЯ НА КОКПИТА ПО ТЕРЕНА :smt082 :giggle:

Нед Дек 26, 2010 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И други колеги, с предходните модели също тук се бяха "оплакали" от подобно нещо. Затова си мисля, че не е "проблем" на новото фори. А и това не ми се струва проблем.

Пон Дек 27, 2010 12:07 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен проблема идва първо от усукването и второ от малко калпавото затваряне на задната врата.
Ако няма усукване , обаче всичко си идва на мястото. За целта , комплект барове -преден,централен и един заден, както и над двигателя вързан за МкФерсоните и нещата се подобряват значително.
Освен, че проблема с вратата изчезва, колата става много по-приятна за каране.Това в случай, че не обичате да карате само направо :D
Mirovarna-специално за твоя модел има добри предложения от Whiteline, Cusco, Made in China също :D
Ако имаш интерес мога с малко да помогна:
viewtopic.php?f=26&t=7000
 1

Пон Дек 27, 2010 12:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 29
Автомобил: Forester 2.5 XT SH 4-AT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
bubaru написа:
Според мен проблема идва първо от усукването и второ от малко калпавото затваряне на задната врата.
Ако няма усукване , обаче всичко си идва на мястото. За целта , комплект барове -преден,централен и един заден, както и над двигателя вързан за МкФерсоните и нещата се подобряват значително.
Освен, че проблема с вратата изчезва, колата става много по-приятна за каране.Това в случай, че не обичате да карате само направо :D
Mirovarna-специално за твоя модел има добри предложения от Whiteline, Cusco, Made in China също :D
Ако имаш интерес мога с малко да помогна:
viewtopic.php?f=26&t=7000

Къде може да се купят тези комплекти в БГ? Или само интернет поръчка?

Вто Фев 12, 2013 3:16 am
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В БГ няма. Търси варианти за SH9 XT. Определено не препоръчвам койловъри, по-добре смяна на пружини и амове.

Вто Фев 12, 2013 11:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз го забелзах този проблем още като си купих първото Субару . Отидох да зареждам бензин и се облегнах на колата и ламарината хлътна... А това да не мога да затворя задната врата ми се е случвало и на Аутбек и на Форестър като съм ги паркирал някъде на кантар със задна гума във въздуха .Но мисля,че всяка Японска марка е така-такава им е философията на инжинеринга. Намаляват теглото и ламарините са слаби . Добрите краш тестове се дължат на многобройни малки елементи,които да позволяват при удар купето да се смачка про определен начин и поетапно да се намали енергията от удара ,която стига до пътниците . Немските коли не се правят така .Наскоро гледав Ю тюб едно сравнение на WV Голф GTI и Impreza WRX . Водежия седше отгоре на отворената вратна на голфа и обясняваше ,че по вратат на голфа рамката е извита и няма заварки.На Субаруто на рамката на прозореца имаш заварнка във всеки ъгъл.Също и обърна внимание на масивността на пантите на Голф-а :
http://www.youtube.com/watch?v=49Z7dv2HcCY

Това е факт .Ако някой иска да спори да се качи в един мерцедес Е класа и да затвори вратата и в едно легаси да затвори вратата да усети разликата ..

Чет Фев 14, 2013 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Не знам как сравняват Субару с Голф, но аз подпрях един голф отзад с Аутбек и ония не можеха да излязат от вътре защото той така се усука че вратите не можеха да се отворят. А на Аутбека поражението беше само повреден преден номер от "пернишкия парктроник" (теглича им).
:D

Чет Фев 14, 2013 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
simbat написа:
Аз го забелзах този проблем още като си купих първото Субару . Отидох да зареждам бензин и се облегнах на колата и ламарината хлътна... А това да не мога да затворя задната врата ми се е случвало и на Аутбек и на Форестър като съм ги паркирал някъде на кантар със задна гума във въздуха .Но мисля,че всяка Японска марка е така-такава им е философията на инжинеринга. Намаляват теглото и ламарините са слаби . Добрите краш тестове се дължат на многобройни малки елементи,които да позволяват при удар купето да се смачка про определен начин и поетапно да се намали енергията от удара ,която стига до пътниците . Немските коли не се правят така .Наскоро гледав Ю тюб едно сравнение на WV Голф GTI и Impreza WRX . Водежия седше отгоре на отворената вратна на голфа и обясняваше ,че по вратат на голфа рамката е извита и няма заварки.На Субаруто на рамката на прозореца имаш заварнка във всеки ъгъл.Също и обърна внимание на масивността на пантите на Голф-а :
http://www.youtube.com/watch?v=49Z7dv2HcCY

Това е факт .Ако някой иска да спори да се качи в един мерцедес Е класа и да затвори вратата и в едно легаси да затвори вратата да усети разликата ..

В тия клипове понякога може да има и истини покрай многото глупости. Факта обаче , че е направен от дилър на "народната кола", а и самия "водещ" е мега нелепо изглеждащ селянин американец(те повечето са такива), ме кара някак да не гледам сериозно на него. Аз затова обичам да гледам английски анализатори на тема коли. Поне говорят красив език, имат чуство за хумор, винаги да леко иронични, а и ги карат колите, а не обсъждат като кръчмари от Тенеси примерно.

Чет Фев 14, 2013 10:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 124
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Миро,
Това не е проблем на форито, проблем не на всички или повечето коли с хеч-бек, донт уори!

Пет Фев 15, 2013 8:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ba4oMisho написа:
Миро,
Това не е проблем на форито, проблем не на всички или повечето коли с хеч-бек, донт уори!

Е да де ама дразни много- поне мен! Писаха , че новото Фори било подсилено, така че след 2години продавам това и ако даде Бог добро ще се метна пак на дизел.

Пет Фев 15, 2013 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
plaskom написа:
Не знам как сравняват Субару с Голф, но аз подпрях един голф отзад с Аутбек и ония не можеха да излязат от вътре защото той така се усука че вратите не можеха да се отворят. А на Аутбека поражението беше само повреден преден номер от "пернишкия парктроник" (теглича им).
:D

Това колега,че си сгънал голфа е следствие от теглича . Така става който има правен теглич,на който не му се маха накрайника-известен факт е

Колкото до качетсвата на една или друга марка няма да споря в Субару форум...резултата е ясен.Това което целя е обективност и факти .Специално модела Голф на Фолксваген е признат в цял свят като еталон за добър хечбек,и този факт е подкрепен от продажбите на модела,въпреки по-високата му цена от конкуренцията-с цифрите няма какво да спорим

Съб Фев 16, 2013 3:00 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема