Отговори на тема
 Проблем с висящ лагер на кардана!? 
Автор Съобщение

Постове: 11
Автомобил: Subaru Forester 2.0 AT
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Имам Фори 2.0 автоматик от 2010-а г., на който от два-три месеца се появи едно неприятно виене. При рутинната смяна на масло миналата седмица ползвах възможността докато е вдигната колата на подемника да проверим с автотехниците от къде идва този шум. За беда се оказа, че е от висящия лагер на кардана, лично се уверих с ушите си - в сервиза бяха изненадани и казват, че това е първия случай при тях изобщо с подобен проблем на Субару. Обещаха да поръчат доставка, трябваше само да проверят цената му дали ме устройва. Тази сутрин се чух с тях и ми казаха, че в бук-а на доставчика този лагер не съществува като отделна единица, а едва ли не се поръчва целия кардан - което за мен си е пълен абсурд, да не говорим и каква цена би имал. От сервиза ми казаха, че ще търсят евентуално нещо втора ръка, аз ги питах дали може да извадим какви параметри има този лагер (размери, спецификации, вид осъчмяване и т.н.) за да го търсим по параметрите, но те казват, че не откриват никъде информация за лагера.
Моля ви за помощ относно информация какъв е тоя лагер като размери и параметри или номерация, дали някъде не се продава, дори от чужбина да трябва да го внесем, къде може да се направи поръчка, или има ли някой втора ръка или инфо за притежател на подобни части по моргите.
Предварително благодаря на всички отговорили ми, поздрави и безаварийни километри зад волана.

Пон Май 20, 2013 10:38 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Току що говорих със хората от сервиза, които ми предлагат да пробват да го демонтират тоя лагер. Евентуално ако му открият някъде изписани параметрите или да му свалят размерите за да го търсят при търговците на лагери. Ако не се намери предлагат вариант без лагер на шлицовата снадка на кардана, а да остържат на струг някаква втулка, което на мен най не ми допада като вариант. Както в първия ми пост писах тази неприятност започна преди 2-3 месеца може би, в сервиза ми казват, че така може да го карам още месец-два, може и година да изкара като се очаква стържещото виене да се засилва, не знам дали не е опасно въобще да карам Форката - проблема е че са момента само с тази кола сме, а ми предстоят доста пътувания на по 300-400 км. из България.

Пон Май 20, 2013 10:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За съжаление Субару предлагат само комплект с кардана:

Description: PROPELLER SHAFT FOR 2009-2013 FORESTER ALL with AUTO TRANS ONLY (item 1)
Part No.: 27111SC021
Fits Model: Forester
Year(s): 2009-2013
Price: $588

NOTE:
Do not disassemble propeller shaft. Check the following and replace if necessary.
• Dents or cracks on the tube surface
• Splines for deformation or abnormal wear
• Unsmooth joint operation or abnormal noise
• Center bearing for free play, noise or non-smooth operation.
• Oil seals for abnormal wear or damage
• Damaged center bearing
Check the following points with propeller shaft installed in vehicle.
;)

Пон Май 20, 2013 12:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Питай mimo13 може и да предложи нещо оригинално!

Пон Май 20, 2013 3:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 111
Автомобил: Forester 2.0 S-Turbo AT '99 (EJ205)
Телефон: 0885837806
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ако става дума за София ,има поне 2 фирми който се занимават само с ремонта на кардани.Сменят висящи лагери на почти всички модели.

Пон Май 20, 2013 5:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Iceman78,
кои са тези сервизи, че аз не съм се интересувал и нямам никакви адреси или телефони, дори имената на сервизите не знам. Ако имаш някакви координати, дали ще ги споделиш с мен?...

Пон Май 20, 2013 7:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 111
Автомобил: Forester 2.0 S-Turbo AT '99 (EJ205)
Телефон: 0885837806
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
bobsn написа:
Iceman78,
кои са тези сервизи, че аз не съм се интересувал и нямам никакви адреси или телефони, дори имената на сервизите не знам. Ако имаш някакви координати, дали ще ги споделиш с мен?...

Имаш ЛС

Вто Май 21, 2013 9:26 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема