Отговори на тема
 Задни амортисьори - какви? 
Автор Съобщение

Постове: 11
Автомобил: SUBARU FORESTER
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги! Моят Форестър е 2003 г., 2,0, 177 к.с. ,турбо. Задните амортисьори сдадоха багажа и ви моля да ме ориентирате каква алтернатива имам, предвид цената на оригиналните. Пълнене, от други марки автомобили или нещо друго?

Пон Апр 08, 2013 10:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 9
Автомобил: forester
Телефон: 0886064815
Нов фен
Отговори с цитат
Това упражнение го играх преди месец! Амортесьори и пружини от ,,Косер", полеуретанови подложки и труд при сервиз Любо- Люлин /много добри и точни/ - цена 700 -800лв.
Ако имаш въпроси на ЛС.

Сря Апр 10, 2013 11:20 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Автомобил: forester
Телефон: 0878844901
Нов фен
Отговори с цитат
Оригиналните са с ниворегулиране, а каябата няма тази екстра :) и задницата кляка, затова се слагат подложки или други пружини.

Нед Май 26, 2013 8:32 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Да попитам ако сте имали опит със саморегулиращите се и "обикновенните" задни амортисьори.
Има ли голяма разлика и кога SLS са за препоръчване. От това което съм чел е, че SLS е за голямо товарене или примерно теглене на каравана... Предполагам няма да ми се наложи да правя това, а за 2-3 ходения по ливадите годишно не знам колко си струва.

Поздрави

Пон Май 27, 2013 10:00 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 223
Автомобил: Subaru Forester 2.5 XT - EX
Рейтинг: 97
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Kayaba с пружини, много по ефтини са, и задницата става по твърда, не кляка, освен ако не си с 3ма на задната седалка и 150кила в багажника. При любо ги сменях мойте, под 700лв всичко излезе. На мен ми дападна твърдостта отзад, предните са ми на 20-30х км и е по стабилна според мен.

Пон Май 27, 2013 11:05 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 262
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Дойде и моят ред да сменя задните SLS амортисьори, единият беше протекъл.
При смяната се оказа, че и другият се беше обадил така че, смяната си беше навреме!

Реших да сложа от този комплект - пружини и амортисьори.
http://www.pedders.co.uk/subaru-foreste ... 538557.htm
За съжаление виждам, че сега цената е друга. Аз купих комплекта за 262 паунда. Имат и доставка до България.
Комплекта вече монтиран на форестъра, всичко е ОК. Единствената разлика е вразмера на гайката за захващане на тампона към амортисьора.
Ако някой иска да ги види - добре е дошъл. За сега имам около 1000 км с тях. Усещам леко втвърдяване на окачването, но много леко. Все пак са Heavy duty пружини.
И определено поведението в завоите се подобри!
Смяната я правих с баща ми и ни отне една сутрин. Единствените затруднения бяха 2 болта.

Дано е полезно инфото!

п.с. смешно е името на марката, но са популярни в Австралия!

Пон Май 27, 2013 7:54 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема