Отговори на тема стр 1, 2  >
 Форестър 2.5ХТ нужда от съвет 
Автор Съобщение

Постове: 24
Автомобил: Forester 2.5 XT 2006 МТ
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
От лятото се сдобих с това прекрасно "злоби", но имам леки проблеми. При ниски обороти(не постоянно) и при ускорение между 2 и 3 хиляди оборота се чува тракане. Закарах го на сервиз и ми казаха,че най-вероятно е от катализатора, но и те не са сигурни. Казаха да карам докато изкара. Колата е на 170 хиляди км. Също бих бил изключително благодарен ако можете да ми кажете какви смени на консумативи и части ме очакват. Нов съм във форума и като цяло в поддръжката на автомобили, чета когато ми се отдаде възможност, но все пак съвети от хора с опит са по-ценни.

Не намерих нищо конкректно за тази модификация, затова отварям темата, ако съм сбъркал моля препратете ме където се полага! :)

П.С. Ако някой има идей за леки модификации, които биха подобрили удоволствието от карането, ще се радвам много да ги чуя.

Благодаря предварително!

Вто Апр 02, 2013 2:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
здрасти и добре дошъл при правилния избор за кола.
не бях чувал катализатор да трака, ама както и да е. според мен тракането е от ковани бутала или клапан или нещо просто е хлабаво и чука някъде. двигателя когато работи на място спокоен ли е или потреперва леко? като го форсираш веднъж два пъти в движение поизчезва ли тракането? автомат ли си или ръчна кутия? най добре иди при Краси (сервиз Митака) да започва скубането на клапанчета и вакуумчета докато спре да трака.

това с леките модификации е опасна зараза. или се ваксинирай о време против нея или направо не ми се мисли. веднъж разболееш ли се - край няма спасение. ROFL ROFL ROFL ROFL

Вто Апр 02, 2013 3:38 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Нормално е катализатор да трака, ако е започнал да се разпада. Така беше станало на стария ми бек. Тракането обаче се чуваше само на място и на празен ход. Може да си го провериш като легнеш отдолу и почукаш с ръка, където е втория кат/той е нещо като керамичен, поне при аутбек/ и да потропаш с ръка. Ако дрънка, значи си е заминал.

Вто Апр 02, 2013 8:55 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
С ръчни скорости е. А относно "тракането" на място го няма, при потегляне понякога, форсирането не му вляе особено (смисъл при ускорение се чува но не винаги и не постоянно). Прави ми впечатление,че се влияе от вибрации. Между другото, съединителя е доста твърд, това нормално ли е или и той има нужда от внимание? :)

П.С. Благодаря за бързите отговори!

Вто Апр 02, 2013 12:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имах друга кола, която дрънкаше на чинийки като карах бавно по паветата - катализатора, след като го отворихме, беше поочупен и това дрънкаше. Точно като ламаринки или някакви дрънкащи керамични неща.

Вто Апр 02, 2013 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ВикторД написа:
С ръчни скорости е. А относно "тракането" на място го няма, при потегляне понякога, форсирането не му вляе особено (смисъл при ускорение се чува но не винаги и не постоянно). Прави ми впечатление,че се влияе от вибрации. Между другото, съединителя е доста твърд, това нормално ли е или и той има нужда от внимание? :)

П.С. Благодаря за бързите отговори!

виж си от долу генерцията на гърнетата,има едни ламаринени протектори(отражатели), които някой път опират в гърнетата.

Вто Апр 02, 2013 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 136
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Най-лесния вариант да разбереш какво трака е да я качиш на подемник и почнеш да биеш отдолу под ред на номерата, с гумен чук, докато не си каже сама :D

Вто Апр 02, 2013 10:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
В сервиза кудето бях след качване на подемник казаха,че е най-вероятно катализатора. Между другото обмислям цялостна подмяна на изпускателната. Видях доста позитивни коментари за Екстрийм Тунинг, но реално какви са плюсовете и минусите от това?

Сря Апр 03, 2013 5:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При турбо колите смяната на изпускателната система отпушва "дишането", повече мощност и по-отзивчив двигател.

Чет Апр 04, 2013 5:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колегата, реши първо какви са ти приоритетите и после ще го мислим къде и дали да сменяш генерация.

1. Искаш просто да не ти "дрънка"?
2. Искаш да се "отпуши", без да те вълнува нищо друго (примерно звук - сила, качество)
3. Искаш хем да спре да "подрънква", хем да се отпуши, хем да има наистина качествен звук, но да не ти продънва ушите като пътуваш до Пловдив, примерно?

Качественият звук, рафиниран и "филтриран", за да вади хубав, басов боксер рамбъл, но да не е прекалено дразнещо шумна, при това - със запазване на максимален поток (max flow) не е проста работа, колкото и лесно да изглежда...

:beer:

Чет Апр 04, 2013 8:06 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Вижте, аз съм абсолютен новобранец и трудно мога да си изясня приоритетите извинете, за което. :)
Много го уважавам форко, искам да го поддържам в перфектно състояние и тук се явява проблемът. Изцяло фабричен вид и оригинални части или модификации. В следващите 2 месеца нямам възможност да направя кардинални промени, освен ако нещо сериозно не се появи (не съм в Б-я). А тук само при нужда ходя до сервиз.
Пуснах темата основно за да натрупам реална представа за нещата и реални решения и последствията/ефектите им. Надявам се да с течение на времето и развитието на тази тема да науча повече за поддръжката и подобрението на форко
Много съм благодарен за мненията ви и се надявам за още. Ако съм досаден или дразнещ моля поправете/спрете ме. :)

П.П. Това е първата кола, за чиято поддръжка аз отговарям.

Пет Апр 05, 2013 1:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Както бате Борко каза в една друга тема - просто го ремапни, сложи му една генерация и го карай докато не свърши света :D
Защото иначе филмът става много сериозен...

Пет Апр 05, 2013 11:04 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте отново!
Да попитам някой може ли да ми каже дали http://www.cobbtuning.com/Subaru-WRX-STI-Stage2-Power-Pack-p/612x42.htm може да пасне на форко?
Ако не, някакъв еквивалент може би? Като цяло ми се вижда интересна идея, само не съм сигурен колко ще ми коства доставката.

Съб Апр 06, 2013 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Godless написа:
...

кажи в коя държава си. т.е. споменал си че не си в българия - а е от съществено значение щом и сайта на СОВВ си разгледал :)

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Съб Апр 06, 2013 10:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мисля, че ще ти е по-исгодно в Ежтрийм тунинг или при Фидо Дидо тук във форума ще ти свършат работа за изпускателната система. Аксес порта е хубава играчка, но картите на Кобб не са за нашите горива. Аз имам такъв и ще го махам. Най-добре за ремап тук в БГ.

Съб Апр 06, 2013 11:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
deadman написа:
Най-добре за ремап тук в БГ.

колегата е споменал че не е в бг :)

0899 612 719 - Венци

Съб Апр 06, 2013 11:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
На близо съм. В България ще се прави всичко така или иначе. Прочетох за горивата от Cobb малко след като написах. А за ремап пак ли при Екстрийм Тунинг? И като цяло искам нещо не много шумно ако това е възможно... :) И като преглеждам наляво надясно слагане на генерация без ремап не става нали?
Интересно ми е в крайна сметка правилно ли разбирам,че нов катализатор май ще е малко по-скъп от генерация с ремап?

Съб Апр 06, 2013 11:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
agent dust написа:
deadman написа:
Най-добре за ремап тук в БГ.

колегата е споменал че не е в бг :)

:good:

Съб Апр 06, 2013 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Агент дъст ще ти обясни далеч по-добре от мен. По принцип при отваряне на генерация се получава овър бууст и за това или ремап или бууст контролер.

Съб Апр 06, 2013 11:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
Godless написа:
Интересно ми е в крайна сметка правилно ли разбирам,че нов катализатор май ще е малко по-скъп от генерация с ремап?

не, не е така. катализаторът ти може и да си е съвсем наред. ремапването на електрониката е вид тунинг, а не премахване на проблеми или спестяване на пари. ремап се прави само на технически изправен и обслужен автомобил.

принципно колата ти може да няма никакъв проблем - дрънкането на катализатора е само предполагаемо - може просто гърнето ти да опира някъде в задният диф(в 99% от случаите е така). ремап НЕ Е нужен при подмяна на изпускателната система, но обикновено се налага намеса на квалифициран субару механик за дребен проблем, свързан с овърбуст на 4та и 5та предавка при премахване на катализаторите - проблемът се решава доста елементарно.

преди всичко трябва да закараш колата си за щателен оглед в субару сервиз - в този форум има достатъчно информация относно сервизите за субару в българия. това е моята препоръка. останалото е доста по-лесно - не е нужно да правиш генерални и скъпи модификации по изпускателната си система, за да отпушиш потенциалът на железата и електрониката. колата трябва да мине оглед в субару сервиз - после другото. до подобен проблем с дрънкане на аспуха доста често води съвсем неволно подпиране на бордюр при паркиране на заден ход - и тръбите на крайното гърне опират в задният диференциал. за около 1 мин проблемът се отстранява със здрав кози крак и дървено трупче :)

0899 612 719 - Венци

Съб Апр 06, 2013 11:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >