|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Дебитомер Subaru Forester 2.0X,158ps,2006г.
| Автор |
Съобщение |
|
1q2q3q
|

Здравейте колеги,от няколко месеца имам въпросният Форестър,но още не мога да му се накефя.Проблмът е,че при потегляне колата бучи муцуната(трябва да тръгвам на полусъединител с повече газ) и мощността определено не е като за 158коня.От Бургас съм,а тук майстори-никакви.Говорих с един механик от Варна и разбрах,че този мотор има проблем с потъване на клапаните,забравих да спомена,че колата е на газ.Стана ми лошо,когато разбрах каква е процедурата за ремонт-вадене на мотора,набиване на нови легла на клапаните,пасване,нови гарнитури и т.н.Но какво да се прави,запалих колата и газ за Варна.След обстоен преглед майсторът установи,че колата няма проблеми с клапаните,а най вероятно е дебитомер.За момент се успокоих,докато не разбрах цената му-700лв нов,300лв втора употреба.Номерът на дебитомера е 22680 АА360,доколкото разбрах го ползват и Импреси,и Легасита.Та съветът на майстора беше преди да купувам нов да помоля някой с такъв да ми даде да го пробвам,за да съм сигурен,че е от него.Моля някой колега от Бургас и региона да помага,благодаря предварително.
|
|
|
|
| Пет Май 31, 2013 7:28 am |
|
|
|
nikos
Регистриран на: Чет Ное 22, 2012 11:24 am Постове: 35 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0XT 03'
Рейтинг: 0
|
Колeга, не знам дали този дебитомер може да се чисти, но може да пробваш. На повечето коли се замърсява и след почстване със специален спрей се оправя. Лично аз съм си чистил дебитомера с CRC Mass Air Flow Sensor Cleaner .Може да го намериш в Ауто + като цената му е около 12 лв. (за Бургас не знам къде)  П.С. Свети ли ти чек енджина ? 
|
|
|
|
| Сря Юни 05, 2013 8:48 am |
|
|
|
=Alex=
|
1q2q3q написа: ... Та съветът на майстора беше преди да купувам нов да помоля някой с такъв да ми даде да го пробвам,за да съм сигурен,че е от него.... Като чуя за такива "майстори" и леко ме стяга гърлото - какво значи може и да е, може и да не е в него проблема? Чел ли е колата, гледал ли е показанията на сензора? Изчистил ли го е? Ако го е свалял, монтирал ли го е коректно, без да прещипе уплътнението? Все такива дребни неща, колегата... и не на последно място - този майстор Субарата разбира ли ги?
|
|
|
|
| Сря Юни 05, 2013 1:02 pm |
|
|
|
1q2q3q
|
|
Ами доколкото разбрах е работил 7г. в Субару-Варна,но сега се е отделил и работи самостоятелно.Относно четенето-да,прочете компютъра,дава грешка в подгрева на ламдасондата.Дебитомера го замерва с мултицет и една от стойностите му,според майстора е занижена-вместо 1.2,показва 1.09.
|
|
|
|
| Нед Юни 09, 2013 3:23 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
Аз първо щях да потърся телефон на някои от Субару форума - Бургас..... но: memberlist.php?mode=viewprofile&u=2886Това е профила на Ицо, пиши му. Потърси дали някъде не си е оставил телефона. Ще ти даде координати на маистор които разбира от Субару. Наистина 99% са неграмотни, но има и такива които не се шашкат когато видят боксер. Колегите от Аиос със импрезките също са в час, макар че се занимават с други неща.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Пон Юни 10, 2013 3:40 pm |
|
|
|
ф-008
Регистриран на: Пет Сеп 26, 2008 12:02 pm Постове: 596 Местоположение: София
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79 
|
|
Колега, не си описал по-подробно проблема, но така както го описваш би могло да е и от "пренатегнат" хил-холдър.
|
|
|
|
| Вто Юни 11, 2013 12:08 am |
|
|
|
1q2q3q
|
|
По-подробно,проблемът е следния:при по-рязко потегляне колата бучи муцуната,дори гасне.Когато тръгвам плавно няма проблем,само подавам малко повече газ-около 2000 оборота.На свободен ход колата работи с около 650 оборота,при много плавно подаване на газ,оборотите не се вдигат постепенно-700,800,900...,а направо отиват на 1100,много трудно мога да ги задържа на 900-1000.При каране извънградско до 130 се ускорява горе-долу добре,от 130 до 150,160 -голяма мъка,оттам нататък колата умира.Може ли да прави проблем катализатора,ако го махна ще има ли проблем с ламдасондата?
|
|
|
|
| Вто Юни 11, 2013 6:57 am |
|
|
|
deadman
|
|
Колега, това със забиването на муцуната при студен ДВГ прави ли го или само при топъл?
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Вто Юни 11, 2013 8:24 am |
|
|
|
1q2q3q
|
|
| Вто Юни 11, 2013 8:51 am |
|
|
|
Vmax
|
1q2q3q написа: И в двата случая. Колега, Отиди в Субару Варна / или в някой от софийските сервизи / ПРЕДИ да си счупил колата... Ако имаш проблем с запушен катализатор - отзад ще мирише много зле на развалени яйца. Ако сондата си е заминала, смяната на катализатора с нов или резонаторно гърне не ти решава проблема. Сменял ли си свещи, кабели - какъв ти е разхода на гориво? Малко несериозно ми се струва да се диагностицира МАФ с мултицет...
|
|
|
|
| Вто Юни 11, 2013 9:00 am |
|
|
|
deadman
|
|
Предполагам колегата е ходил при Миро. Също предолагам, че е искал същия ден да се върне с колата си обратно. И в Субару Япония да отиде пак ще е същия отговора ако се бърза. Не се опитвам да защитавам никого, не ме разбирайте погрешно, но за да се свърши работа трябва да се концентрираш върху един автомобил без да ти висят на главата.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Вто Юни 11, 2013 9:09 am |
|
|
|
1q2q3q
|
|
Да,когато сменях ремаци и ролки,смених и свещите,а що се отнася до кабелите-тази кола няма кабели,има четири бобини.Ако ламбдасондата не работеше щеше да я покаже на диагностиката,както казах показва само,че не и работи подгрева.Относно майстора-препоръча ми го Марин(мимо13),смятам,че няма да е случаен.
Относно висенето на главата-отидох във Варна с един авер, като той си беше с неговата кола, както съм писал по-горе съмненията бяха за прегорели легла на клапаните-10 дена ремонт.
|
|
|
|
| Вто Юни 11, 2013 1:59 pm |
|
|
|
Vmax
|
1q2q3q написа: Да,когато сменях ремаци и ролки,смених и свещите,а що се отнася до кабелите-тази кола няма кабели,има четири бобини.Ако ламбдасондата не работеше щеше да я покаже на диагностиката,както казах показва само,че не и работи подгрева.Относно майстора-препоръча ми го Марин(мимо13),смятам,че няма да е случаен.
Относно висенето на главата-отидох във Варна с един авер, като той си беше с неговата кола, както съм писал по-горе съмненията бяха за прегорели легла на клапаните-10 дена ремонт. Подгрева на ламбдата е за да може да работи - така че като има проблем с подгрева, не работи и сондата качествено. Отстраняваш първо този проблем и след това се насочваш към МАФ сензора. В една друга тема си писал за проблем с вторичната система за вкарване на въздух в ауспуха...този проблем отстрани ли го?
|
|
|
|
| Вто Юни 11, 2013 2:14 pm |
|
|
|
1q2q3q
|
|
Още не.Като ходих във Варна видяхме,че липсва бушона на въздушната помпа-60А.Сега си търся бущон-голям проблем,само в представителството със срок за доставка от Япония 30-40дни минимум.Ако и тогава не стана ще търся софтуерно блокиране на системата.Проблемът е,че на този компютър никой още не го е правил.
|
|
|
|
| Вто Юни 11, 2013 2:30 pm |
|
|
|
1q2q3q
|
|
Последно ходих на майстор,който каза,че било нормално колата да бучи муцуната,тоест че при рязко отпускане на съединитела и подаване на газ,не можела да се изтреля,защото била 4x4.Нещо не ми се вярва тая работа.Я кажете вашите как са,въртят ли гуми.Моля да пишат хора с този модел Субару.
|
|
|
|
| Чет Юни 20, 2013 4:27 pm |
|
|
|
Geo_Plam
Регистриран на: Вто Яну 24, 2012 9:47 am Постове: 259 Местоположение: София
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80 
|
|
Това не е нормално за никоя технически изправна кола.
_________________ Subaru Forester SF first love Subaru Forester SH Subaru Outback Wilderness
|
|
|
|
| Чет Юни 20, 2013 6:06 pm |
|
|
|
1q2q3q
|
|
Офф,знаех си,дайте някакви идеи от какво се получава това.Не дава грешки,че да го видим от кво се шашка.
|
|
|
|
| Чет Юни 20, 2013 6:32 pm |
|
|
|
Geo_Plam
Регистриран на: Вто Яну 24, 2012 9:47 am Постове: 259 Местоположение: София
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80 
|
Не очаквай гумите да се подпалят. 1,5 т. върху SAWD, без турбо и само ок.150 к.с. - трудна работа.  Нали това му е идеята на AWD-то - гумите да не губят сцепление. Но чак пък да "забива муцуната"... Аз съм с доста по-скромен мотор и съм доволен - докато гъзарчетата въртят гуми на място, аз съм на половината път до следващия сфетофар.  За да си по-ясен какво имаш предвид под "забива муцуната", сравни показателите за ускорение по спецификация и твоите. Ако разминаването е голямо, тогава търси проблем. Форумните майстори и сервизи са на разположение 
_________________ Subaru Forester SF first love Subaru Forester SH Subaru Outback Wilderness
|
|
|
|
| Пет Юни 21, 2013 12:33 am |
|
|
|
Viper
Регистриран на: Вто Дек 30, 2014 4:53 am Постове: 32 Местоположение: Ruse
Автомобил: Subaru Forester 2.0X AT
Рейтинг: 0
|
Здравейте колеги, аз съм със същата кола 2.0X, 158 но автомат. Имам сходен проблем. Колата я вземах пред 1 г. беше на 151 000 км. със всички сервизни документи. Сложих и газ и от тогава съм изминал 15 000 км. Никакви проблеми не съм имал с газта вървеше идеално и на газ и на бензин до преди един месец. Появи се едно мислене, мислене и тъпчене от 2000-3500 оборота при плавно отваряне на газта, като от 3500 обората изведнъж избичва една предавка надолу и излита все едно някой ми набива един шут отзад. Проблема го има и на газ и на бензин и студена и топла все тая. Свещите ги смених преди 5000 км. Всичко по колата е обслужено (масла, филтри, ремъци и т.н.). Чека не свети! Тъкмо си викам какво ще я правя и след едно извън градско колата се оправи от само себе си и 1 месец беше добре. Сега от 2 дни е пак така. Колата го прави и на газ и на бензин и студена и топла  . Ако някой има идеи моля нека сподели  Благодаря.
|
|
|
|
| Нед Дек 20, 2015 2:45 pm |
|
|
|
damon
Регистриран на: Нед Ное 29, 2015 12:23 am Постове: 51 Местоположение: София
Автомобил: Impreza 2.0R
Рейтинг: 213    
|
Viper написа: Ако някой има идеи моля нека сподели  Благодаря. Ето ти една дълга идея http://forum.liberty.asn.au/viewtopic.php?f=14&t=17376 Дано четеш английски... Накратко - тоя двигател си е капризничък, а с газта не му помагаш. Отделно си има разни евентуални специфични болежки.
_________________ Subaru Impreza 2.0R Nissan Almera 2.0GTi
|
|
|
|
| Съб Дек 26, 2015 11:49 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|