|
Страница 1 от 1
|
|
Whiteline щанги - скърцане
| Автор |
Съобщение |
|
XTsubaru
Автомобил: Forester 2.5 XT SH 4-AT
Рейтинг: 15
|
|
Здравейте, скоро монтирани предна и задна щанга или бар, кой както иска, колата става " нищо общо" с това което беше, далеч по добра, поне за мен, но скърца като стар Мерцедес 190, на легнали полицай , само там ! Някой има ли идеи? Благодаря!
|
|
|
|
| Съб Апр 20, 2013 10:18 pm |
|
|
|
taipan
|

Според мен скърца повече от стар 190 След като прочетох всичко по темата в САЩ и Австралия, вкарахме всякакви щанги, тампони и смазки, мога да направя следните изводи: - Всички предни щанги с полиуретанови тампони рано или късно започват да скърцат - някои повече, някои по-малко, но всички ... (аз бях с предна Перин, сега съм с White Line, задната е Перин). Много пъти ми е идвало да си сложа гумените тампони и да не се занимавам повече. Някой път се чудя защо няма десетки теми с оплаквания по темата - Опити със НеСуперСпециализирана смазка са обречени на тотален провал и моментално разскърцване. Дори оригиналната грес с полиуретанките не издържа много. - Като най-добър вариант по света се е възприело първо намотаване с тефлонова лента и след това гресиране със специализирана смазка. - Ако се действа само с грес(аз съм така) силно препоръчвам да се ползва Бардал - морска грес. Много е добра, но напоследък при мен отново се чу лек звук. Ако вали няма никакъв проблем - Последният хит по форумите е грес на Формула 5, всички много я хвалят - всеки момент си чакам моята внос от САЩ и ще дам мнение Препоръчвам или да ме изчакаш с теста на Формула 5, или да слагаш Бардала възможно най-скоро, няма да сбъркаш. Успех 
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Нед Апр 21, 2013 6:45 pm |
|
|
|
XTsubaru
Автомобил: Forester 2.5 XT SH 4-AT
Рейтинг: 15
|
Много благодаря, тефлоновата лента може ли да се сложи без пълен демонтаж на щангата или не? Това за дъжда е вярно, и при мен не скърца като вали, обаче сме в БГ не в Лондон за жалост... 
|
|
|
|
| Пон Апр 22, 2013 1:44 pm |
|
|
|
nelim
Регистриран на: Нед Окт 14, 2012 11:05 pm Постове: 122 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester 2.0 "00 MT
Рейтинг: 21
|
Аз се чудех при мен кво скърца  Изненадващо е че няма теми найстина 
_________________ Subaru Forester '00MY Facelift COLOR: RED MICA/WARM GRAY ENGINE: 2000CC EMPI SOHC 125hp (EJ202) TRAIN: FULLTIME 4WD (F4WD) MISSION: MANUAL TRANSMISSON (MT)
|
|
|
|
| Пон Апр 22, 2013 2:31 pm |
|
|
|
taipan
|
Тефлоновата лента за съжаление не може да се сложи без демонтаж, а отделно трябва да е доста здрава, за да издържи. Ако попаднете на такива пускайте тук 
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Пон Апр 22, 2013 3:19 pm |
|
|
|
b3lq7a
Регистриран на: Чет Мар 29, 2012 9:03 pm Постове: 223 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.5 XT - EX
Рейтинг: 97  
|
|
И аз преди година сложих долна греда и скърца като мина през легнал полицай или при накланяне в завой по рязко. Много дразнещо. Ще следя темата, да видим решение колеги.
|
|
|
|
| Съб Май 25, 2013 10:29 am |
|
|
|
taipan
|
|
Пристигна ми новата грес Formula 5 и като остане време ще я поставя. За всеки случай поръчах и нови тампони от оригиналния Whiteline комплект.
|
|
|
|
| Сря Май 29, 2013 9:35 pm |
|
|
|
Пухи
Регистриран на: Нед Яну 11, 2009 12:35 am Постове: 31 Местоположение: София/Девин Рейтинг: 26
|

XTsubaru написа: Здравейте, скоро монтирани предна и задна щанга или бар, кой както иска, колата става " нищо общо" с това което беше, далеч по добра, поне за мен, но скърца като стар Мерцедес 190, на легнали полицай , само там ! Някой има ли идеи? Благодаря! Здравейте колеги, От 2 години съм с такава щанга отзад, но никога не ми е скърцало. Бях в сервиз за да ми я сложат, въпреки че "всеки може да си я монтира сам". Забелязах две важни неща по време на монтажа: - тампоните бяха обилно намазани отвътре с грес (част от комплекта на Whiteline) - при монтажа на щангата първоначално не ми стегнаха максимално всички билтове, а свалиха колата от нормалния крик и я преместиха на друг подемник (за реглаж на предницата), където колата си е стъпила на гумите, а не да висят безжизнено надолу. При това положение вече стегнаха всички болтове до откат :-) Предполагам, че ако стегнеш болтовете при висящи надолу гуми и окачване (т.е.крайно долно положение) и минеш през легнал полицай (мексимално горно положение), се получава голямо усукване, което води до скърцане от създалото се напрежение. Това си е мое лично предположение, но факт е че никога не ми е скърцало окачването. Ако някой има възможност - може да пробва и да каже дали има разлика.
_________________ Subaru Forester MY09 2.0XS 5MT Dual Range, Vialle LPi Run, Forest ......... Run!
|
|
8
|
|
| Пет Май 31, 2013 2:07 pm |
|
|
|
mcrae
Регистриран на: Съб Дек 17, 2011 6:46 pm Постове: 88 Местоположение: Skokloster, Sverige
Автомобил: Subaru Forester 2.0D XE
Рейтинг: 26
|

Цитат: Здравейте колеги,
От 2 години съм с такава щанга отзад, но никога не ми е скърцало. Бях в сервиз за да ми я сложат, въпреки че "всеки може да си я монтира сам". Забелязах две важни неща по време на монтажа: - тампоните бяха обилно намазани отвътре с грес (част от комплекта на Whiteline) - при монтажа на щангата първоначално не ми стегнаха максимално всички билтове, а свалиха колата от нормалния крик и я преместиха на друг подемник (за реглаж на предницата), където колата си е стъпила на гумите, а не да висят безжизнено надолу. При това положение вече стегнаха всички болтове до откат :-)
Предполагам, че ако стегнеш болтовете при висящи надолу гуми и окачване (т.е.крайно долно положение) и минеш през легнал полицай (мексимално горно положение), се получава голямо усукване, което води до скърцане от създалото се напрежение.
Това си е мое лично предположение, но факт е че никога не ми е скърцало окачването. Ако някой има възможност - може да пробва и да каже дали има разлика. важна информация колега, много добре! в скоро време и аз ще монтирам Whiteline отзад, и ще си я монтирам сам. Доколкото си спомням в инструкциите си пишеше че колата трябва да е стъпила на гумите при монтажа, та явно има защо.
_________________ http://www.spritmonitor.de/en/detail/487414.html
|
|
|
|
| Съб Юни 01, 2013 9:47 pm |
|
|
|
taipan
|
Задните щанги не са проблем - там всичко си е ОК, стига наистина да е монтирано коректно и да се ползва специализирана грес. Но предните ... 
|
|
|
|
| Пон Юни 03, 2013 5:01 pm |
|
|
|
Пухи
Регистриран на: Нед Яну 11, 2009 12:35 am Постове: 31 Местоположение: София/Девин Рейтинг: 26
|
taipan написа: Задните щанги не са проблем - там всичко си е ОК, стига наистина да е монтирано коректно и да се ползва специализирана грес. Но предните ...  Аз отпред сложих щанга Brace Strud Tower, която се монтира отгоре (под капака). http://www.whiteline.com.au/images/prod ... B568-3.jpg С нея се подобрява значително стабилността на колата в завой... и най-важното не издава никакъв звук. Отдолу предницата е с фабричната щанга (с гумените танпони) и няма да я сменям, защото съм доволен от стабилността на колата в момента.
_________________ Subaru Forester MY09 2.0XS 5MT Dual Range, Vialle LPi Run, Forest ......... Run!
|
|
|
|
| Пет Юни 07, 2013 7:02 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|