Отговори на тема
 Борд компютър - какво показва? 
Автор Съобщение

Постове: 112
Автомобил: Forester 2.0 TD 2011
Рейтинг: 18
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте фенове,

знае ли някой какво точно може да показва борд компютъра на новия Форестър? Ходих днес до изложбената зала и продавача каза че показва само средния разход от последното зануляване досега. Даже тази информация е леко не актуална тъй като се обновява на 20 или 50 километра.

Това ми се струва малко странна тъй като почти всички такива устройства показват поне моментен разход, колко остава (хипотетично) до следващо зареждане и т.н.

Поздрави,
Весел

Съб Май 10, 2008 5:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Наистина борд-компютъра показва само средния разход от последно зануляване отделно за "trip A" & "trip B". Тази информация е достатъчно актуална, защото се обновява непрекъснато - не мога да кажа точно на колко км или време, но първото показание се появява след 1км пропътуван, а в ход съм виждал как цифрите се колебаеха между (примерно) 8.6 - 8.8 в течение на 1 минута.
Колко остава до дъното на резервоара е много фалшиф ориентир, но виж моментния разход беше хубаво да го има...но го няма.
Forester 2.0XS Auto 4Q

Пон Май 12, 2008 10:36 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Благодаря за отговора.

Може ли да споделиш някаква информация относно разхода. Видях че си с автоматични скорости, но все пак. Различава ли се много от това което дават по каталог?

Много ни хареса за семейна кола, и така да се каже почти сме 'у кюпа' :).

Поздрави,
Весел

Пон Май 12, 2008 2:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Форко-Отворко
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ами още е прекалено нова, за да кажа доколко засечения разход е меродавен, колеги които са карали Субару от нови казват, че мотора се "отпушва" след 10к км и почва много да върви и да харчи с по 1л по-малко отколко в началото.
Но в момента е такова положението: София (20-30км градско)-Бургас + 2-3 "тигела" Сл.бряг-Бургас, и после обратно до София, среден разход 8.8/100. На магистралата 130-140, на обикновенния път 90-110. Но съм я карал кротко (нали трябва да се разработва до 1600км), никога над 4000rpm, а иначе скоростната кутия е добре настроена, на 130км/ч е на 3000rpm.
Сега в София жената я кара на къси разстояния (3-5км от студен мотор) и средния разход е 13.5
А относно моментния разход си мисля, че са го махнали като фукнционалност от "маркетингови" съображения. Надали ще си щастлив ако видиш моментен разход 40/100 :smt066

Пон Май 12, 2008 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Благодаря.

Надявам се в скоро време да имам личен опит с разхода.

Относно разработването - дилъра каза че нямало проблем да се кара във всякакви обороти още в началото (по-малко от 6000). Нещо ... странно звучи. На тебе поне са казали 1600 км.

Поздрави,
Весел

Пон Май 12, 2008 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Форко-Отворко
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Никой нищо не ти казва. Четеш user manual-a. Там пише какво да не се прави по време на първите 1600км, едното от тях е да не се кара над 4000rpm ("except in emergency"). Не, че нещо ще й стане, но по-добре да предупредят, иначе "състезатели" колкото искаш - със първото запалване ще я вкарат в червената зона на оборотите.

Вто Май 13, 2008 2:07 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 32
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
... позволявам си горещо да препоръчам на Весел новия Форестър, аз също като г-н Лантов смятам, че в съотношение цена/това, което получаваш за парите, които си дал = 2009 Subaru Forester 2.0XS - Best Choice на пазара на този клас автомобили. Конкретно препоръчвам 2.0 понеже видях, че става въпрос за семеен автомомбил, а не за състезания :) . Аз съм горд собственик на такъв автомобил от няколко седмици и съм очарован от возене, поведение на пътя, контол и понеже е автоматик, което смятам, че си струва до последния лев повече от механичната скоростна кутия, много голямо удобство е при шофиране и т.н. ... единствения кусур на този автомобил се проявява само първите 1600км ... когато не можеш да си го настъпиш както си трябва, над 4000 rpm :D . Двигателят, според мен, е оразмерен перфектно за купето, ... носи го с лекота, а разходът е ... в рамките на добрия тон :) ... по конкретно: за 900км, от които 400км - магистрала, останалите 500км - градско, въпросния компютър показва 9.0, което смятам, поне за мен, е запълно приемливо. Пожелавам ти скоро да дадеш газ на твоя чисто нов горски :)

Съб Май 17, 2008 8:19 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Благодаря,

Засега сме се спряли на ръчни скорости, 2.0 XS. Знам за автоматичните скорости, но и в момента сме скочили много високо с цената...

Надяваме се скоро да станем и ние собственици на тази кола.

Поздрави,
Весел

Съб Май 17, 2008 8:26 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема