Отговори на тема
 дим от двигателя фори 2.0турбо 99г 
Автор Съобщение

Постове: 70
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колата е форестър 2.0 s-turbo 170кс. 99г.Почва да пуши нещо от към лявата половина на двигателя под казанчето за антифриз където отива към турбото. Има нещо като пластмасово капаче от което излиза маркуч. Не съм много в час но сметнах че това е нещо за картерните газове. Та от него лего пропуска като, че ли масълце и от горещия двигател се изпарява и изпушва. Прави ли се някаква профилактика на картерната вентилация и как?

Нед Ное 24, 2013 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 222
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега
Тъй като сам казваш че не си запознат с ДВГ
ти препоръчвам да измиеш двигателя на Пароструйка
и да посетиш някой специализиран за марката сервиз
Най вероятно е моторно масло което се стича или капе на изпускателните колектори
и от там то изгаря и от там е и дима но е доста не приятно за зимата от парното влиза в купето

Нед Ное 24, 2013 6:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Двигателя свети. Само около този пластмасов (бакелитова) капак с три винта има омасляване. Има нещо като гарнитурка която явно е втвърдила с времето и застудяването. Малко ги притегнах болчетата и ще видя резултата. Мисълта ми беше каква е тази работа. Намира се под казанчето за антифриз от което тръгват маркучите за охлаждане на турбото. Това капаче е върху главата. По-надолу от него са лулите за свещите. От него излиза маркуч, но не мога да го проследя къде отива. Някъде под интеркулера. Интересува ме да не би да е запушена картерната вентилация и от там да надува. Ще потърся къде е клапана за картерните газове да го почистя. Ако има някой идеи къде е или какво да направя да сподели.

Пон Ное 25, 2013 9:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, това, което не разбрах е маркуча, който излиза от това капаче , то ли отива в турбината?

Пон Ное 25, 2013 9:15 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
deadman написа:
Колега, това, което не разбрах е маркуча, който излиза от това капаче , то ли отива в турбината?

Не, не.. В турбината отива маркуча от казанчето за антифриза. (нали има един разширителен съд и казанче отделно с капачка като на радиатор) Под това казанче е главата и на нея има капаче като кибритена кутия и от него излиза маркуч, който отива някъде под дросела, но не мога да го проследя точно къде, че много вали навън и не мога да се завирам. Между това капаче и главата има някаква гарнитурка която изпуска много малко, но с времето се натрупва мазно и при гореш двигател се изпарява и мирише леко в купето. Така като гледам трябва да сваля кутията на въздушния филтър, казанчето за антифриза и стигам но въпросното капаче с три болчета. Само не знам дали трябва да ги затегна или прави голямо картерно налягане трябва да си прочистя картерната вентилация. Като дигна пръчката на маслото няма духане или димене. Като отворя капачката за доливане на масло се усеща въздуха как бута. Четох за някаква отворена картерна система и затворена. Аз май съм с затворена.

Пон Ное 25, 2013 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Оказа се от гарнитурите на капаците леко омасляват и капе точно върху колекторите. Стегнахме ги и обезмаслихме.

Вто Ное 26, 2013 4:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ванко написа:
Оказа се от гарнитурите на капаците леко омасляват и капе точно върху колекторите. Стегнахме ги и обезмаслихме.
Със стягане няма да стане,най много да прецакате самите капаци.Трябва си нови гарнитури и силикон. ](*,)

Вто Ное 26, 2013 4:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
dragoveli написа:
ванко написа:
Със стягане няма да стане,най много да прецакате самите капаци.Трябва си нови гарнитури и силикон. ](*,)

Прав си колега. Отивам да ги купувам. А дали се сваля двигателя или може и на место да се сменят? Имаш ли представа?

Сря Ное 27, 2013 11:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На място се сменя,но има технологични места за силикон и ако не се сложи пак ще тече.

Сря Ное 27, 2013 5:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
dragoveli написа:
На място се сменя,но има технологични места за силикон и ако не се сложи пак ще тече.

Супер! Много ти благодаря.

Сря Ное 27, 2013 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема