Отговори на тема
 Forester Diesel горивен и въздушен филтър - Алтернативи 
Автор Съобщение

Постове: 7
Автомобил: Forester 2.0 АТ `14
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги!
Собственик съм на Форестър с дизелов двигател от няколко години, но не съм писал до сега в този форум. Пиша тази тема с желание да съм полезен на колегите, когато решат да подменят въздушния и горивния филтър на своя Форестър дизел. Както може би знаете цената на оригинален филтър за гориво е над 200 лв. Аз закупих и монтирах филтър за 14.50 лв, воден от това, че филтърът си е филтър и няма нужда да струва чак толкова пари. Особеността при този модел е, че на горивния филтър е монтиран сензор за вода, който вие можете да си го отвиете от оригиналния филтър и да го завиете на новия, както направих и аз. Ето и данните на оригиналния филтър: Fuel Filter Subaru 42072AG060 Denso 186100-6170. Аз закупих на марката SCT ST306. За смяната му ви е нужен ключ 12 и гедоре 12, скоба за филтър и евентуално ключ гарга ( в моя край така му казваме, моля ви да не ви звучи странно).
Въздушния филтър, който закупих на цена 20 лв е Herth+Buss J1327018. там смяната изисква гъвкави пръсти и малко търпение.
Надявам се да съм полезен с тази тема.

Чет Яну 09, 2014 11:49 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, добре дошъл. Тези които експлоатираме дизелови боксери четем редовно форума и други източници, и сме запознати с алтернативните консумативи и части. Има достатъчно теми тук.
Хубаво е човек и малко да прочете, преди да пише. :rtfm:
Все пак браво за труда и много безаварийни км. ;)

Чет Яну 09, 2014 7:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Автомобил: Forester 2.0 АТ `14
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Ок, приемам забележката.

Чет Яну 09, 2014 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:good:

Чет Яну 09, 2014 8:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема