| Автор |
Съобщение |
|
Mlad_I_Zelen
Регистриран на: Чет Фев 07, 2013 8:49 pm Постове: 222 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109  
|

Здравейте колеги Колата е форестър 2003г 2 литра чист без турбо Решения проблем е следния След като монтирах газовия инжекцион (ланди рензо по обд) колата започна да не държи обороти студена да патка и да гасне (само на бензин) газаджията обвини всичко то не бе стъпково моторче, свещи, кабели, клапани, филтър Полека полека смених свещи кабели въздушен филтър прегледах хлабини на клапани смених гарнитури на капаци но уви същото Само когато стои колата без акумулатор поне час се оправя за ден два работи идеално След което размених стъковото моторче с приятел и пак същото се нави да смени настроиките на газовия комп и ето чудо колата вече е ок няма помен и от тресене гаснене и тн.
Остана ми само този проблем Светва чека когато пътувам по дълго пример от Варна до София грешката е ерор фуел ливел или грешка в нивото на бензина или дефакто какво се получава явно компа на колата отчита че колата минава километри но горивото не мърда и от там ми казва че нивомера е заминал Е да ама не на бензин го няма този проблем и е много дразнещо при всяко пътуване да нося лаптопа с мен за да трия дгрешки Моля ако някой се е зборил с подобен проблем да сподели тази информация Благодаря предварително
|
|
|
|
| Пет Ное 08, 2013 12:52 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Няма отърване от тази грешка - ЕКУ-то е програмирано да следи за мин. и макс. стойности на разхода, така че като гараш над 100 км на газ, то засича "проблем".
Просто я игнорираш и си караш.
|
|
|
|
| Пет Ное 08, 2013 1:30 pm |
|
|
|
krasimirStoqnov
Регистриран на: Съб Окт 02, 2010 7:56 am Постове: 72 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: subaru impreza subaru forester '10
Телефон: 0883304033
Рейтинг: 4
|
Аз карам от скоро като твоя форестер с газова брц така е от италия и при мен е същото с нивото. Има " обд чистачка '' около 40 лв. може да се поинтересуваш - включва се в буксата и щом се появи грешка я чисти автоматично , другият вариант е един елм 327 с една безплатна програмка от интернет и да си чистиш сам. Поздрави!!! 
|
|
|
|
| Пет Ное 08, 2013 1:59 pm |
|
|
|
Vmax
|
Автоматичното чистене на грешки не е за препоръчване - може да се изпусне по-сериозен проблем. По-скоро трябва да си го прочита от време на време с Елм-а и да го чисти. Ако не греша, чека светва само при изминаване на разстояния над 100км без спиране и гасене. това да ни е проблема 
|
|
|
|
| Пет Ное 08, 2013 3:42 pm |
|
|
|
Mlad_I_Zelen
|
Сега се връщам от София и ето пак чека на 300 км макс светва ето и снима на грешката   Сори че са толкова кофти ама тела ми толкова може krasimirStoqnov Колега имам такова ус-во (лсм или там както се казва ) Но в София се срещнах с колега който е с същото субару но с турбо и няма такъв проблем Колегата е от Русе и пътува почти всяка седмица до Русе Без такъв проблем и от там си мисля че има решение но засега не се знае
|
|
|
|
| Пон Ное 11, 2013 7:40 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164   
|

При мен също светна чека с тази грешка и ще ти кажа как си мисля че го излекувах. Първия път когато светна беше 2-3 седмици след монтажа на ГИ,аз съм със Романо.Викам си айде,проблемите почнаха,аз по принцип малко трудно се навих да си сложа газ,ама парите говорят.Отидох при газаджията изчисти ми грешката и ми каза че за първи път го среща това при субару то не че много субарута има в Бургас ама хайде.След 2-3 седмици пак същото викам си ще я карам така,нямам намерение през месец да я карам да и бъркат в мозъка.Но ми направи впечатление че и двата пъти чека светна 2-3 дни преди да светне резервата на бензина.След като се прибрах в Смолян в началото на октомври,аз зимата живея тук,напълних резервоара до половината със бензин и след 1-2 дни чека изгасна сам без интервенция,от тогава не е светвал ама и все още има бензин в резервоара,и сега го чакам да свърши да видя дали ще светне пак чека.Има и нещо друго тук в Смолян има доста стръмни улици и нивомера е постоянно в движение и компа не може да му хване спатиите,а в Бургас е само равно и той със седмици на помръдва и оттам ГРЕШКА.Това последното са само мои предположения.Но другото са факти чека изгасна сам след като напълних повечко бензин. Поздрави от Смолян вече чакам другата седмица новите зимни гуми,да пада сняг и да почва купона.  Забравих да спомена че не съм имал преходи по големи от 100 км без да гася колата,но утре ще ходя до София и ще видя дали ще светне.
|
|
|
|
| Пон Ное 11, 2013 8:26 pm |
|
|
|
krasimirStoqnov
Регистриран на: Съб Окт 02, 2010 7:56 am Постове: 72 Местоположение: Стара Загора
|
|
В интерес на истината аз още не съм зареждам в българия бензин, понеже стрелката е на първата черта преди празното(резервата) утре ще пътувам търговище варна и силистра ще пробвам да сложа бензин до половината на резервоара , но първо ще видя кога ще даде грешката на празен . Така ще видя на връщане дали ще светне на половин резервоар.
Поздрави !!!
|
|
|
|
| Пон Ное 11, 2013 8:51 pm |
|
|
|
Mlad_I_Zelen
|

Благодарение на колегата'' balbeck'' и препратката за кодове и грешки Открих следното
OBD Code P0171refers да Това на практика означава , че един кислороден датчик в банката 1 открити стройна състояние (твърде много кислород в отработените газове ) . На V6/V8/V10 двигатели , банка 1 е от страната на двигателя , който има цилиндър # 1. Забележка: Тази DTC е много подобен на P0174 , а в действителност автомобила може да покаже двата кода по едно и също време. Симптоми Възможни sumptoms на БДС код P0171 Вие повече от вероятно няма да забележите никакви проблеми ниво комфорта в управлението , въпреки че може да има симптоми като липса на енергия , детонация (искра чук ) , и / или колебание / скока на ускорение. Причини Възможни причини за БДС код P0171 A код P0171 може да означава, че един или повече от следните се случи : • MAF ( Mass Air Flow ) сензор е замърсен или повреден . Забележка: Използването на " смазани " въздушни филтри може да причини на МЗХ да се замърси , ако филтъра е прекалено смазана . Има и проблем с някои превозни средства, при МЗГ сензори изтече силикона присаждането материал, използван за защита на вериги . • Може ли да има по течението вакуума на MAF сензора . Възможни решения Възможните решения включват: • По-голямата част от случаите , просто почистване на сензора МЗХ прави трик . Консултирайте се с ръководството за експлоатация на това е място, ако имате нужда от помощ . Смятам, че е най-добре да го свалиш и да го пръскайте с почистващ електроника или препарат за почистване спирачка. Уверете се, че сте внимателни да не повредите сензор МЗГ, и се уверете, че е суха, преди преинсталиране • Проверете всички вакуум маркучи и PCV , сменете ако е необходимо • Проверете за мръсен горивен филтър и правилното налягане на горивото Google Преводач и другата грешка Какво означава това? OBD Code P0461refers да Датчикът за нивото на горивото е монтиран в горивната единица Датчик за нивото. Сензорът открива нивото на горивото в резервоара и предава сигнал към ЕСМ или PCM. Тя се състои от две части, едната е механична поплавъка и от другата страна е променлив резистор. Горивни сензор за ниво промени изходното напрежение в зависимост от движението на горивото механични средства. Симптоми Възможни sumptoms на БДС код P0461 - Engine Light ON (или Service Engine Скоро предупредителна светлина) Причини Възможни причини за БДС код P0461 - Нивото на горивото сбруя sersor схема или съединители е отворен или накъсо - датчик за нивото на горивото може да бъде повреден код за грешка обикновено се активират за откриване на следните условия: изходния сигнал на датчика за нивото на горивото не се променя в рамките на определения обхват, въпреки че след изминаването на дълги разстояния. Възможни решения Заменен сензор за нивото на горивото. всичко преведено от чичо гугъл
|
|
|
|
| Вто Ное 12, 2013 7:41 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
|
|
Аз сега се връщам от София и на връщане по магистралата ми светна отново чека.Сега ще чакам да видя дали ще изгасне сам.Повече от месец не ми беше светвал,явно след по продължителен преход компютъра наистина засича че няма движение на поплавъка в резервоара,и дава грешка.
|
|
|
|
| Вто Ное 12, 2013 9:42 pm |
|
|
|
krasimirStoqnov
|
|
И аз да дам инфо днес от стара загора за тарговище ми светна чека още преди петолъчката спрях на омв-то закачих - пак въпросния подлавък . Занулих грешката и заредих бензин до средата на резервоара (горе долу ) , после изминах 200 км и няма проблем.
|
|
|
|
| Вто Ное 12, 2013 10:58 pm |
|
|
|
Anton Yankov
|
Аз в момента в резервоара имам около 10-ина литра бензин и не знам дали това е причината ако до 1 седмица не изгасне сам чека,ще налея повече бензин да видя дали ще изгасне сам,аз нямам техника да си ги трия сам грешките и ще чакам да видя какво ще стане.Пак ще докладвам ако има някакво развитие.Трябва да изследваме поведението на чека за да знаем как да го лекуваме. 
|
|
|
|
| Вто Ное 12, 2013 11:21 pm |
|
|
|
Mlad_I_Zelen
|
|
Преди около месец След последното ми пътуване до София изтрих грешката Наложи ми се да пътувам до Добрич и ето пак светна и така от мързел не я пипах викам си ще и дойде реда ще я изтрия пак но жената ползва колата за да ходи на работа и обратно разстоянието е около 4 км в едната посока или сутрин минава почти 60% от пътя на бензин днес ми казва светна лампата за бензина ще налея казвам ок но излязохме заедно и аз карах и какво да видя когато е светнала лампата за резерва и чека е изгаснал ще играя около това ниво на гориво да видя какво става
|
|
|
|
| Нед Дек 22, 2013 6:20 pm |
|
|
|
STANYTONKOV
Регистриран на: Пон Дек 20, 2010 2:19 pm Постове: 226 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT 177к.с 2003г
Телефон: 0896107191
Рейтинг: 30
|

и при мен светва чека, когато карам на газ и най-често когато се спускам дълго по надолнище и освободя от скорост, или пък се спускам и съм на скорост и пусна педала на газта или пък дълго време дори и на равно поддържам педала на газта съвсем леко и в едно и също положение. Искам да кажа че когато по дълго се движа плавно с една и съща скорост. Грешката е P0519-idle control system malfunction, за тази грешка мисля че е от настройки на газовото и сместа идва примерно много богата. При каране само на бензин го нямам този проблем. Ако примерно спра и изгася и запаля примерно 4-5 пъти само на бензим, предполагам че компа не хваща повече тази грешка и изгасва. Последния път обаче не ми изгасна 2 дни и отидох при Сашо- mlad_i_zelen и след като ми я закачи ми излязаха 2 грешки P0519 P0461 и затова не ми е изгаснала грешката няколко дни. В крайна сметка исках само да проверя какви са ми грешките без да ми ги трие и си тръгнах така. След около 2 дни ходих да зареждам бензин (нивото в резервоара се промени) и след това ми свърши газта и карах малко на бензин и лампата изгасна. Това което искам да кажа е че проблеми и повреди по автомобилите ни няма  щом при всички е почти еднакво положението, просто когато караме на газ компютъра засича нередност с нивото на бензина и светва чека. При мен след като заредя бензин(нивото се промена) и покарам на бензин, грешката си изчезва без да я трия, предполагам че и при другите колеги ще е така. Само се питам, дали този датчик който мери нивото на бензина не може да се изключи или да се залъже при работа на газ и да не светва чека
|
|
|
|
| Пет Яну 10, 2014 5:48 pm |
|
|
|