Отговори на тема
 Exedy Stage 1 (Organic) за Forester 2.5XT 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пичове, има ли някой в този форум, който може да каже със сигурност кой е парт номера на к-т съединител (или отделните компоненти) на розовите, органични Exedy-та за тъпия Форестър (230мм, push type, 5MT, MY2006, EU)?! Откачих вече - дори на самите Ексиди не им е ясно имат ли, нямат ли... Разбрах по трудния начин, че не е този, който дават за WRX 2006 - пробвано, в резултат на което имам един свободен/излишен кит.

Някакъв страшен мармалад е с тия "перформънс" съединители и вече вдигам ръце от тая японска екзотика с много звезди в логото, дето й разбират 10 човека в света. Европейската номерация на Ексиди няма нищо общо с Щатската. Според Щатския сайт ИМА такъв кит, според Exedy@UK те не произвеждат push-type за Форестър турбо #-o

На Щатския сайт на Ексиди селекторът "връща" парт номер 15804, но се твърди, че трябва да се смени маховика. В Европейското им представителство пък казват, че органичен за Форестър има само за 6MT pull type (което си е чист STi). :-~

От CoordSport@UK както винаги въобще не са в час какво имат и за кой модел става. При всяка поръчка се праща грешен компонент, така, че тях ги оставям настрана.

Аз купих от Англия кит FK04H911 (който на всеки сайт го дават за някакви различни Импрези), от който извадихме притискател FC13T ( на който пластините изглеждат коренно различно от ОЕМския на Форестър) и феродов диск: FD13H - това по Европейската им номерация. Американците дори не са чували за тези номера, нито Европейците са чували за Щатските номера и никой не може да ти каже аджеба от Щатския номер 15804 кой му е Европейския еквивалент (wtf?!). Пробвахме да го сложим и на маховик от стар WRX - не, че не може да се монтира някак, но не е това решението - буталцето на помпата излиза прекалено много, съединителят отделя почти накрая, на 1-2см от най-горно положение, на натискане педалът се усеща добре, но на връщане почти не оказва съпротивление в/у левия крак и е крайно неприятно за каране. Ясно е, че не е това решението.
Въпросът е КОЕ Е, след като и кит от WRX2006 не става на тоя хладилник?!?! Или просто забравяме за Ексиди и си поръчвам нещо друго (отново казвам - очевидно съединителите за WRX същата година имат разлики)... но дали и то ще стане... ?!?! А дали само комплект съединител или и маховик... и ако да - кой е маховика ако не е Ексиди...
Лудница!

Моля само за сигурни мнения, а не предположения... които в последствие излизат скъпо ;)

:-~ :-~ :-~ :shock:

Нед Мар 02, 2014 12:01 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Никой ли не е слагал перформънс Ексидита на Форестърите? Добре, други марки, слагани по Европейски Форестъри SG9 с потвърден успех?

Нед Мар 02, 2014 11:40 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
http://m.ebay.com.au/itm/160744971338?c ... C&gxo=true

В този листинг няма арт номер на екседи , но може да ги питаш

Пон Мар 03, 2014 9:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не знам дали ще съм полезен, но тук http://opposedforces.com/parts/forester ... on/clutch/ http://opposedforces.com/parts/info/30100AA881/ може да погледнешза конкретния елемент на кои модели се слага според това, къде е произведена машинката - Еуропе или УСА.

Пон Мар 03, 2014 9:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря, колегата. Отново писах на Ексиди, да видим какво (и дали) ще кажат... Ще потърся и други марки...

Пон Мар 03, 2014 11:00 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Алекс а гледал ли си какво изкарва Австралииският сайт там
имаше доста готино описано даже пише отделните части от кит-а
http://www.exedy.com.au/clutch-finder

Сря Мар 12, 2014 11:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря за линка - полезна работа.
Аз съвсем бях изключил за тази тема - ние отдавна оправихме проблема. Върнахме моя си маховик и нещата заспаха. Така и не стана ясно защо Ексиди казват, че трябва да се смени и маховика, ако се монтира на Форестър к-та за Импреза.
:beer:

Сря Мар 12, 2014 12:58 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема