| Автор |
Съобщение |
|
Moni
Автомобил: Subaru Justy
Рейтинг: 0
|
Добър ден Колеги Имам няколко въпроса относно двигател на Фори Карам субару джъсти от 6 години но стана време да си взимам по-голяма кола ориентирал съм се към форестер много ми харесва на външен вид но ми трябва малко информация относно характеристиката на двигател , ходова част и разхода на гориво  интересувам се от Forester I (SF ) 2.0 (122 Hp) и 2.0 (125 Hp) въпрос 1 : каква е разликата във Forester I (SF ) 2.0 (122 Hp) и 2.0 (125 Hp) предполагам не са само 3-те коня ( МОЛЯ НЕ КОМПЕТЕНТНИ ДА НЕ ПИШАТ) и двата двигателя ли са пълна инжекция или има и моно ( ще карам на газ ) Кое е по добре ? предполагам пълната инжекция Въпрос 2 : чувал съм че има Forester който сваля и дига с окачването на 3 степени интересуваме какво значи това и при Forester I (SF ) има ли такова нещо Въпрос 3 : ако е пълна инжекция може ли да се сложи обикновена газова ( грам не съм запознат с боксер двигателите) Благодаря ви колеги
|
|
|
|
| Сря Юли 16, 2014 8:17 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
Moni написа: въпрос 1 : каква е разликата във Forester I (SF ) 2.0 (122 Hp) и 2.0 (125 Hp) предполагам не са само 3-те коня ( МОЛЯ НЕ КОМПЕТЕНТНИ ДА НЕ ПИШАТ
На външен вид 122 к.с. е с пластмасови колектори, кутията на въздуния филтър е различна и бобината е изместена леко в страни. Има разлика в степента на сгъстяване и клапаните. Moni написа: и двата двигателя ли са пълна инжекция или има и моно ( ще карам на газ ) Кое е по добре ? предполагам пълната инжекция [/color]
И двата са пълен инжекцион. Moni написа: Въпрос 3 : ако е пълна инжекция може ли да се сложи обикновена газова ( грам не съм запознат с боксер двигателите) [/color] Обикновена АГУ става, но с много компромиси в качеството , от там вървенето и разхода.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Сря Юли 16, 2014 8:51 pm |
|
|
|
lelemale13
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
|
|
125 върви малко повече и точно той е подходящ за обикновена газова заради металния колектор. Но да скопяваш и без това малко тромавата кола(при по високи скорости се усеща по-добре) не е добра идея. За инжекция трябва газова с бърза рейка че инжекторите са вързани в паралел 2х2 и бензиновите времена падат дори и под 2ms. Разхода на газ с 90км/h има малък шанс да падната малко под 9 на 100 в редки случай, средно около 10-11 и то с сравнително спокойно каране. До колкото знам няма регулируемо окачване. Само задното е с нивелатор но това е друго и затова като се сложат обновени амортисьори се сменят и пружините.
|
|
|
|
| Пет Юли 18, 2014 8:45 pm |
|
|
|
Moni
|
lelemale13 написа: Разхода на газ с 90км/h има малък шанс да падната малко под 9 на 100 в редки случай, средно около 10-11 и то с сравнително спокойно каране. Само задното е с нивелатор но това е друго . Мерси колега  а този разход с газов инж. ли е този разход е поносим  тази кола е голяма трябва и повечко мощ та започнах и да се чудя ако е със турбо и колко ли ще харчи повече така или иначе ще карам на газ гледам да е поносимо по джоба  а по принцип искам да е с метален колектор че ме е шубе от пласмаси :Д а какво е това нивелатор за какво служи то ясно че щом са го сложили са го сложили за хубаво 
|
|
|
|
| Съб Юли 19, 2014 12:05 pm |
|
|
|
lelemale13
|
Да с инжекцион е този разход. Зависи с какво го сравняваш, спрямо старата ми хонда(90hp моно) е тромав иначе не се оплаквам от към вървене. С турбо май разхода е с един литър нагоре но там кефа сигурно е голям, макар и да няма бавни имал достатъчно мощност в ниските и не му трябвали. За разхода виж тук https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... =en#gid=10
|
|
|
|
| Съб Юли 19, 2014 2:45 pm |
|
|
|
ceco_79
Регистриран на: Сря Мар 21, 2012 12:43 pm Постове: 7 Местоположение: София
Автомобил: Toyota Avensis T22
Телефон: 0885429030
|
Здравейте горски фенове,заглеждам се в един форчо във Велинград,но още по снимките гледам клекнала задница???Питам се дали само с други пружини ще мине номера?А ако някой го е гледал да сподели дали си струва ???Ето линка- http://www.cars.bg/c747984 Помагайте братя.Благодаря предварително ...
|
|
|
|
| Нед Юли 20, 2014 12:39 pm |
|
|
|
lelemale13
|
Аз не съм голям разбирач но като си мълчат другите ще опитам да дам правилно мнение. Шанса да се мине само с пружини(за амортисьори без ниво регулатор) е ако са сложили амортисьори без нивореголатор без да са сменили пружините. Но ми се струва че е клекнал малко повече защото в газовите амортисьори газта бута макар и малко и дига колата с малко а ако са оригинални те изобщо не бутат нагоре колата както би трябвало да е ако са здрави(колкото повече я товариш те повече бутат). Мисля че оригиналните имат преливник от страни и лесно се разпознават. Тези коли имат скъпи части и трябва да се подхожда доста внимателно при избора им защото може да намразите иначе доста добрата марка. Май не рядко такава кола се продава ако има сериозни проблем един от често срещаните е лагер в скоростната кутия 
|
|
|
|
| Нед Юли 20, 2014 3:59 pm |
|
|
|
ceco_79
|
|
Благодаря ти за полезната информация.Гледам я колата и много хваща окото,а продавача е склонен да свали от цената.Струва ли си да си намеря секънд хенд комплект амове с пружини нормални и да реша проблема???И къде да гледам за слаби места като цяло.Благодаря ти отново!!!
|
|
|
|
| Нед Юли 20, 2014 4:28 pm |
|
|
|
Moni
|
Аз горе долу се прицелих във 2.0 С турбо  сега дилемата е дали е да е автомат Ако някои кара такава машина моля да сподели нещо по конкретно данък , гражданска колко струват как е разхода на гориво как се държи на заснежена обстановка и как се държи в катеренето през зимата след като няма бързи бавни добре ли се справя Благодаря 
|
|
|
|
| Нед Юли 20, 2014 6:03 pm |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|

За кола 14+ години, данъкът е от порядъка на 200 лв. Гражданската отговорност е около 160 лв., за 2000 куб.см двигател. Разходът на гориво - бензин при нормално каране извънградско е около 10 л., на газ 11 л., в града около 12 - 13 (Перник). Тези цифри се променят чувствително при по сериозно настъпване. Например при средна скорост на магистрала 150 км/час, разходът на газ е около 14 л. Има таблица с разхода на гориво във форума и там нещата са представени по детайлно. С хубави гуми е удоволствие да се кара зимно време. Не са необходими бавни скорости за потегляне по наклони с изключение на много каменисти и изровени пътища, където се кара на полусъединител. Къси предавки и много добро представяне на светофари, особено, когато някой се опитва да изпреварва от дясно. Удобен е за дълъг път, по висока позиция на седене, изпреварването отнема много кратко време, двигателят се "развърта", като на шега над 200 км/час и така нататък ..... Остава да се намери читав екземпляр, да се направи добро обслужване - хубави масла, гуми, ангренаж, спирачки, окачване и да се слушат с лека усмивка, твърденията на много наши колеги - „Колко хубаво и безпроблемно е да се кара нов автомобил за 20 - 30 х лв".
|
|
|
|
| Нед Юли 20, 2014 9:47 pm |
|
|
|
ceco_79
|
|
А по моят въпрос мнение и съвет ще добави ли някой?Благодаря!!!
|
|
|
|
| Пон Юли 21, 2014 12:51 am |
|
|
|
askeless
|

До колегите @Moni и @ceco_79 , както и за други чудещи се бъдещи собственици относно първото поколение Форестър 1997-2002 год. с моделен индекс SF, а й въобще Споделено от горчив опит: при марката Субару нищо евтино не остава такова за дълго време! Предполагам има и други хора, които ще ме подкрепят. Още повече когато става дума за 12-17 годишна кола неизвестните стават почти неопределени. Доста отделни части са скъпи и с определен живот, като просто им идва времето. Отделно консумативите. Включваме ръжда и минимизиране щетите от нея. Дъвкано е, хората се лъжат и купуват евтини коли, а после става страшно. Доказано по-евтино излиза да се купи гледана и по-скъпа кола, отколкото евтина и ремонтите да започнат. Само като пример ще посоче, че аз уж си купих гледана форумна кола, а цената, която платих за нея и парите, които после набутах за ремонти, общо надвишават два пъти средната цена на такава от същите години в мобиле. Но както е казал народа - кьорав карти не играе! Изпълнения с амортисьори 2ра ръка /а и други такива/ за мен са несериозни и е въпрос на късмет колко време ще изтраят. После сметките са пари за нови амортисьори, вероятно и пружини, два пъти пари за работа. Не благодаря, предпочитам нови. Поздрави !
|
|
|
|
| Пон Юли 21, 2014 10:47 am |
|
|
|
ceco_79
|
|
Благодаря ти колега,беше доста изчерпателен.Трябва хубаво да се обмислят тези неща.Хубав ден желая на всички.
|
|
|
|
| Пон Юли 21, 2014 1:17 pm |
|
|
|
Iceman78
Регистриран на: Пон Яну 09, 2012 9:50 pm Постове: 111 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 S-Turbo AT '99 (EJ205)
Телефон: 0885837806
Рейтинг: 5
|
На 2.0Т с автоматична кутия не му трябват бавни.Това ми е първия автомат и си е голям кеф.Има малки забележки ,понеже е само с 3 скорости и овърдрайв,но с натиснат Power бутон и кикдаун си върви доста прилично.Автоматичната кутия по-принцип си е доста здрава,но иска редовна смяна на маслото(през 40 - 50 хил. км).Относко разхода на гориво,похапва си доволно и ресто не връща  ,но всичко си е според колко ти тежи десния крак.Гражданската е около 250 - 350 лв според годината на пройзводство и общината в която е регистрирана.Но както казват хората ,кефа цена няма. А относно посочения автомобил, ,личи си че е от Италия.Освен клекналата задница(смяна на пружини и амортисьори),трябва да се внимава как е облужвана (Жабарите в някой райони не са много добри стопани).Но пък може да няма грам ръжда по купето и основните възли.
|
|
|
|
| Пон Юли 21, 2014 2:42 pm |
|
|
|
lelemale13
|
|
И аз да потвърдя твърденията на колегите При евтина кола има голяма вероятност това да е доста скъпа кола и цената и да е всъщност първата вноска(нямам предвид регистрацията и първоначалното обслужване) но по високата цена изобщо не ти гарантира здрава кола особено в България Три от доста срещаните проблеми за които знам са Лагер в скоростна кутия(ръчни скорости), увиснала задница, детонационен датчик. За автоматика не е лоша идея но на по мощна кола, в крайна сметка хем върви по малко хем харчи повече. Мисля че най-добре е да се плати на човек който е навътре с марката и да се направи оглед на няколко кандидат булки. При избора първо е да се намери добър екземпляр и липсата на ръжда е голям плюс а после колко е мощна и дали е автоматик.
|
|
|
|
| Пон Юли 21, 2014 6:03 pm |
|
|
|
Krasimir Koinov
Регистриран на: Нед Авг 30, 2009 11:20 am Постове: 23 Местоположение: Ямбол
Автомобил: Subaru Outback III
Рейтинг: 15
|

Здравейте
за "ceco_79" от личен опит: При паднала задница на Forester задължително да се обърне внимание на (вероятност за покупка на нови): -пружини -амортисьорите не е задължително да са скапани (ако са здрави най-вероятно е дърпано ремарке, каравана ...) -лагери на главините -състоянието на съединителя??? -да се провери целостта на маншоните
за "Moni": Forester 122кс - карам го вече 6 години - 2,5г на бензин и 3,5г на пропан бутан, поносимо е поведението на автомобила с газово - пълен инжекцион. Вариянт с обикновена газова не е за препоръчване. Монтиран е Landirenzo Omega Plus, първоначално са ми сложили обикновени дюзи, не са харесали работата на двигателя и са ги сменили с по-берзи за турбо (така ми казаха в сервиза). Съвета ми е когато слагаш газово да си сигурен, че тези хора са запознати на 100% с настройките на газовото, иначе ще ходиш при тях доста пъти за да заработи машината стабилно и разхода на гориво да е добър. Имай предвид, че автомобила е стар и винаги газаджиите могат да се оправдаят с бинзинджиите и обратно.
Поздрави
|
|
|
|
| Нед Юли 27, 2014 1:34 pm |
|
|
|