Отговори на тема
 Ново Фори и първото обслужване 
Автор Съобщение

Постове: 112
Автомобил: Forester 2.0 TD 2011
Рейтинг: 18
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

наближавам 5000км и дойде време за първото обслужване/преглед. От сервиза на Субару ми казаха, че не трябва да се сменя маслото на двигателя (точните думи бяха 'ако искаете по Ваше усмотрение'). Спомням си че на последната сбирка в ХИТ стана дума за това че маслото на новите автомобили се сменя на 1600/5000км (според зависи къде си Турция/БГ/ЕС).

Някой знае ли нещо повече по въпроса? Трябва ли? Задължително ли е или препоръчително?

Поздрави,
Весел

Пон Авг 04, 2008 9:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 310
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
На това обслужване на 5000 км. освен оглед на колата не правят обсолютно нищо друго, освен че ти взимат парите. Но въпреки това ми се заядоха като отидах на 5700 и това бе една от причини да не ми признаят гаранция в БГ. Технически нищо не облужват на 5000км., освен разбира се ако няма някакъв проблем.

Пон Авг 04, 2008 1:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
На мен ми казаха, че тази операция ще е безплатна. Мога да отида всеки работен ден след 14:30, когато мога. Това е малко странно тъй като от опит знам че за да отидеш в официалния сервиз на повечето марки трябва да се запишеш предварително.

Ще видим. Другата седмица ще отида и ще споделя.

Пон Авг 04, 2008 2:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Както бях казал на срещата, аз предпочетох да отида на първо сервизиране по старата традиционна схема - на 1600км в сервиз на Субару в Турция.
Смениха масло, маслен филтър, огледаха я отвсякъде, провериха реглажа на фаровете, налягането на гумите :shock: и вече не се сещам още какво, но поне 1/2 час "жужаха" около колата. Закачиха я на компютър, нещо зяпаха... Накрая казаха, че всичко е на 6. :-D
Сервизно обслужване като хората, поне съм сигурен, че всичко е наред.

Вто Авг 05, 2008 8:32 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Добре де, маслото те ли ти казаха че трябва да го смениш или ти реши така? Не ми е ясно това задължително/препоръчително ли е?

Поздрави,
Весел

Вто Авг 05, 2008 9:04 am
Върнете се в началото
Профил
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ами аз не говоря на турски, закарах колата на сервизно обслужване, те си правеха кактвото им пише по книжките че трябва да правят.
В сайта на Субару-Турция има страничка, на която пише кога се правят сервизните процедури и какво включват, ето линк: http://www.subaru.com.tr/pb.php
Не разбирам всичко, но виждам смяна на масло и филтър на 1600км и някакви други проверки.
Всичките служебни Импрези в България им смениха маслото на 5000км, така че дали на 1600 или на 5000...въпрос на избор. А от 12500км всички таблици на всички езици казват едно и също :D

Вто Авг 05, 2008 9:15 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
wesel написа:
На мен ми казаха, че тази операция ще е безплатна. Мога да отида всеки работен ден след 14:30, когато мога. Това е малко странно тъй като от опит знам че за да отидеш в официалния сервиз на повечето марки трябва да се запишеш предварително.

Явно нямат работа хората, което означава:
1. Никой не ходи при тях:
1.1 Не се справят и/или
1.2 Не ги познавят и/или
1.3 Много скъпо взимат.

2. Не се чупят колите.

Вто Авг 05, 2008 10:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
1.4 Не им пука кога точно ще отделят 5те минути за операцията :D

Вто Авг 05, 2008 12:02 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема