Отговори на тема
 Проблем с поплавъците на резевоара 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 1
Автомобил: foester s turbo
Телефон: +359885850653
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги имам прблем с 2-та поплавъка на резервоарът.
Има огрмна разлика в показанието им.
Бензиномерът не отчита коректно количеството гориво.
Ще ви бъда много благодарен ако ме насочите към проблемът!

Чет Ное 06, 2014 2:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 433
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най-вероятно е вадена бензиновата помпа и е поокривена "телта" на поплавъка. Може да се пробваш да си го оправиш с налучкване или си вземи друг втора ръка, но не е гаранция, че и той няма да е така или да стане при монтажа. И аз съм така, но разликата не е много голяма и го търпя все още.
Поздрави и Успех!!! :beer:

PS: На Фори SF S-Turbo поплавъка е един за нивото, а за лампата е друга схемата, и не съм я разучил.

Чет Ное 06, 2014 9:48 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 314
Автомобил: Forester SG 2.0 MT 1.6 inch lift
Телефон: нула886495045
Рейтинг: 546
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз имах подобен проблем, но при мен се оказа че е износен реостата на нивомера при помпата. При определено количество гориво стрелката отиваше на 0. Самата помпа с нивомера се вади доста трудно, трябва да се завърти в точно определено положения за да излезе, иначе може да се счупи нивомера. Датчика за лампата е съвсем отделна система от нивомера и той трябва да работи коректно(ако е изправен) независимо от изправността на нивомера. При мен този датчик също не работеше(мисля че е някакъв капацитивен) и лампата не ми светваше при свършване на горивото.

Пет Ное 07, 2014 9:40 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема