Отговори на тема
 Субару Форестър автомат Мк3 2008-2010 кой мотор да избера? 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 1
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

В момента съм изправен пред голяма дилема какъв СУВ автоматик да избера
Един от най големите ми фаворити е Субару Форестър Мк3 (2008-2013)
Изисквания:
1. Автомат задължително за да може половинката ми да я кара.
2. Ще се кара предимно градско и околоградско, трябва да е доста проходим зимата и стабилен на хлъзгави настилки говорим за заснежени и заледени пътища а не офроуд.
3. Разхода за гориво трябва да е максимално оптимизиран. Ще се газифицира задължително.
4. Аз съм перфекционист и всеки мой автомобил се поддържа в най добро здраве. Искам автомобила който взема да го ремонтирам рядко и ако може само консумативи и окачване.
5. След бензинова вектра комби на газ със 118 кс./1.4 тона, всичко по ново и по бързо ще ми свърши работа стига натоварен да мога да изпреварвам нормално колона от камиони например. Не се търси за спортно каране а за жена ми ще е първи автомобил.
6. Бюджета да речем максимум около 20-25к лв с гуми, (инжекцион ако газ) и първоначалните обслужвания.
7. Гледам основно автомобили 2008-2010
8. Колата ще се закупи най вероятно от България на до около 150000 км от собственик със сервизна история и проверка в сервиз. Малко по лош и по скъп вариант ще е да се внесе от Германия или Швейцария пак при подобни условия.
9. Става дума за Варна, какви ви са впечатленията за сервизите на Субару тук, къде може да се провери преди покупка?

Избора към момента според това което се намира на пазара е следния:
1. Мотор 2.0 атмосферен 150 кс.
2. Мотор 2.5 атмосферен 170 кс.
Скоростните кутии мисля са еднакви 4 степенни.
Къде се слага бутилката за газта за да се ползва багажника? Не идват ли слаби атмосферните мотор при автомата? Как се отразява газификацията на тези мотори, има ли драми с леглата на клапаните?
Моля колеги с подобни автомобили да споделят за разхода на гориво и цената на обслужванията.
Евентуално разглеждам и обявите за предния Форестър Мк2, там колите са нововнос предимно но с повече избор и на турбинирани мотори а цените са по ниски. Каква е основната разлика между Мк2 и Мк3 освен външния вид?
Поздрави и благодаря предварително.

Вто Ное 11, 2014 4:07 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 161
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
Кават че на субару му трябват поне 170 к.с. за да върви добре а предвит автомата определено 2.5

Нед Ное 16, 2014 11:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Щом е за жената и 2.0 е ок. 2.5 е екзотика от САЩ.
МК2 за мен и по-истинската кола....

Сря Ное 19, 2014 1:18 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема