| Автор |
Съобщение |
|
ddimkin
|

Здравейте съфорумци,
дойде зима и се появи един изнервящ проблем, който мислех, че сме отстранили. Естествено, ще карам колата пак на майстор, но този път реших да събера мнения и от форума.
Та проблема е следния - колата е 2001г. и при запалването се ползват бобини, а не кабели. Имам газов инжекцион Романо и всяка зима когато температурите паднат под 0 започва да гасне цилиндър за няколко минути и после се оправя. Естествено светва енджин-чека, после ходя на майстор, прочитаме грешката, донастройваме АГУ-то.. и после все някога пак се появява. Не се беше появявало от миналата зима и свещите са сменяни преди 10000км. Един майстор смяташе, че сигурно е бобина, друг - че са настройки на АГУто.
Ето как точно се случи вчера - вечерта беше сигурно малко под нулата, запалих - докато поизчистя стъклата даже успя да загрее леко на бензин, потеглих, мина на газ, покарах така още два-три километра и на един светофар мотора започна да претриса (на мен това вече ми е познато) и си казах "ей сега ще светне чека". Странното е, че колата вече беше загряла почти напълно. Около километър-два след като светна чека колата загря съвсем и от проблема ни следа. Обикновено се случва на светофар, но е ставало и по време на движение.
Яд ме е, че винаги като се случва, започвам да се ослушвам - ще светне ли, няма ли и забравям да превключа веднага на бензин и да видя дали ще осуетя светването на чека - винаги има 10ина секунди толеранс, после започва да мига и чак след това светва и не гасне. Не знам доколко сериозно да го приемам - може пък да е нещо що-годе обичайно като е решил човек да кара на газ?!
Благодаря предварително и поздрави!!!
|
|
|
|
| Съб Дек 13, 2014 10:24 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Ами трябва да провериш на бензин как ще се държи. Според мен е проблем с газовата, може би изпарителя...
|
|
|
|
| Съб Дек 13, 2014 10:30 am |
|
|
|
ddimkin
|
|
Благодаря!! Ще се тества, но трябва температурите да паднат пак под нулата. А до тогава ако има и други идеи - добре дошли!
|
|
|
|
| Съб Дек 13, 2014 10:41 am |
|
|
|
ddimkin
|
Последно инфо - на светофар днес същата история. При почти напълно загряла кола изведнъж започва да тресе мотора (от преди знам, че гасне един цилиндър), минах на бензин и край с проблема - мотора работи равномерно, радост за ухото  веднага пак на газ.. пак притриса сериозно и така още 2 минути в задръстването, колата загря напълно и край с проблема  Забелязвам, че и при напълно загряла кола, без пуснат климатик и каквито и да е вентилатори - не работи толкова равномерно на газ колкото на бензин. Не светва чека, но не е като на бензин. А стане ли студено и чека светва. Понеделник съм при Джовани да я видим на компютъра, но до тогава ако на някой му хрумва нещо.. Поздрави!
|
|
|
|
| Съб Дек 13, 2014 6:10 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Вероятно проблем с изпарителя или инжектори...
|
|
|
|
| Съб Дек 13, 2014 6:20 pm |
|
|
|
ddimkin
|
Ако е до настройки - Джовани ще го нагласи.. обаче с моя късмет ако е повредено нещо - ще има разправия с гаранционно обслужване.. ама какво да се прави... поне да разберем какво точно е. Ще пиша като стане ясно.. ключова дума "студ" 
|
|
|
|
| Съб Дек 13, 2014 6:26 pm |
|
|
|
dragoveli
Регистриран на: Пон Юли 16, 2012 4:40 pm Постове: 654 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194    
|
|
Най-вероятно имаш проблемен инжектор.
|
|
3
|
|
| Съб Дек 13, 2014 8:31 pm |
|
|
|
petko 69
|
Ще ти сменят гумичките на газовите инжектори и почваш да летиш. 
|
|
|
|
| Съб Дек 13, 2014 10:24 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
petko 69 написа: Ще ти сменят гумичките на газовите инжектори и почваш да летиш. :gi. le: Романото са мембранни капсуловани дюзи,там няма какво да се сменя,освен цялата дюза. 
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Нед Дек 14, 2014 7:57 am |
|
|
|
petko 69
|
Благодаря за критиката,приема се.Ето появи се майстора който разбира,така че вместо да гадаем Радо ще ти помогне.  Не съм изцяло запознат кои дюзи се сменят кои ремонтират ,но когато имах този проблем с гасненето от газта майстора ми го реши за15-20мин.Ето затова е форума да откриеш правилното решение.
|
|
|
|
| Нед Дек 14, 2014 8:17 am |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
petko 69 написа: Благодаря за критиката,приема се.Ето появи се майстора който разбира,така че вместо да гадаем Радо ще ти помогне.  Не съм изцяло запознат кои дюзи се сменят кои ремонтират ,но когато имах този проблем с гасненето от газта майстора ми го реши за15-20мин.Ето затова е форума да откриеш правилното решение. Не е критика,просто когато отидеш някъде с готова диагноза,а преди това си посъветван във форум,ще е крайно неуместно да поискаш нещо ,което в случая не съществува. От прочетеното,при диагностиката,може да се разбере дали въобще е инжектор или се късае и за нещо друго,на сляпо обаче не ми се дават прогнози.
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Нед Дек 14, 2014 9:00 am |
|
|
|