Отговори на тема
 Гаснене на цилиндър зимата - газовата или бобина или друго? 
Автор Съобщение

Постове: 41
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте съфорумци,

дойде зима и се появи един изнервящ проблем, който мислех, че сме отстранили. Естествено, ще карам колата пак на майстор, но този път реших да събера мнения и от форума.

Та проблема е следния - колата е 2001г. и при запалването се ползват бобини, а не кабели. Имам газов инжекцион Романо и всяка зима когато температурите паднат под 0 започва да гасне цилиндър за няколко минути и после се оправя. Естествено светва енджин-чека, после ходя на майстор, прочитаме грешката, донастройваме АГУ-то.. и после все някога пак се появява. Не се беше появявало от миналата зима и свещите са сменяни преди 10000км. Един майстор смяташе, че сигурно е бобина, друг - че са настройки на АГУто.

Ето как точно се случи вчера - вечерта беше сигурно малко под нулата, запалих - докато поизчистя стъклата даже успя да загрее леко на бензин, потеглих, мина на газ, покарах така още два-три километра и на един светофар мотора започна да претриса (на мен това вече ми е познато) и си казах "ей сега ще светне чека". Странното е, че колата вече беше загряла почти напълно. Около километър-два след като светна чека колата загря съвсем и от проблема ни следа. Обикновено се случва на светофар, но е ставало и по време на движение.

Яд ме е, че винаги като се случва, започвам да се ослушвам - ще светне ли, няма ли и забравям да превключа веднага на бензин и да видя дали ще осуетя светването на чека - винаги има 10ина секунди толеранс, после започва да мига и чак след това светва и не гасне. Не знам доколко сериозно да го приемам - може пък да е нещо що-годе обичайно като е решил човек да кара на газ?!

Благодаря предварително и поздрави!!!

Съб Дек 13, 2014 10:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами трябва да провериш на бензин как ще се държи. Според мен е проблем с газовата, може би изпарителя...

Съб Дек 13, 2014 10:30 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря!! Ще се тества, но трябва температурите да паднат пак под нулата. А до тогава ако има и други идеи - добре дошли!

Съб Дек 13, 2014 10:41 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Последно инфо - на светофар днес същата история. При почти напълно загряла кола изведнъж започва да тресе мотора (от преди знам, че гасне един цилиндър), минах на бензин и край с проблема - мотора работи равномерно, радост за ухото :) веднага пак на газ.. пак притриса сериозно и така още 2 минути в задръстването, колата загря напълно и край с проблема :-? Забелязвам, че и при напълно загряла кола, без пуснат климатик и каквито и да е вентилатори - не работи толкова равномерно на газ колкото на бензин. Не светва чека, но не е като на бензин. А стане ли студено и чека светва.

Понеделник съм при Джовани да я видим на компютъра, но до тогава ако на някой му хрумва нещо..

Поздрави!

Съб Дек 13, 2014 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вероятно проблем с изпарителя или инжектори...

Съб Дек 13, 2014 6:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Ако е до настройки - Джовани ще го нагласи.. обаче с моя късмет ако е повредено нещо - ще има разправия с гаранционно обслужване.. ама какво да се прави... поне да разберем какво точно е. Ще пиша като стане ясно.. ключова дума "студ" :)

Съб Дек 13, 2014 6:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най-вероятно имаш проблемен инжектор.
 3

Съб Дек 13, 2014 8:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
Ще ти сменят гумичките на газовите инжектори и почваш да летиш. :giggle:

Съб Дек 13, 2014 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
petko 69 написа:
Ще ти сменят гумичките на газовите инжектори и почваш да летиш. :gi. le:

Романото са мембранни капсуловани дюзи,там няма какво да се сменя,освен цялата дюза. ;)

Нед Дек 14, 2014 7:57 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
Благодаря за критиката,приема се.Ето появи се майстора който разбира,така че вместо да гадаем Радо ще ти помогне. :good: Не съм изцяло запознат кои дюзи се сменят кои ремонтират ,но когато имах този проблем с гасненето от газта майстора ми го реши за15-20мин.Ето затова е форума да откриеш правилното решение.

Нед Дек 14, 2014 8:17 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
petko 69 написа:
Благодаря за критиката,приема се.Ето появи се майстора който разбира,така че вместо да гадаем Радо ще ти помогне. :good: Не съм изцяло запознат кои дюзи се сменят кои ремонтират ,но когато имах този проблем с гасненето от газта майстора ми го реши за15-20мин.Ето затова е форума да откриеш правилното решение.

Не е критика,просто когато отидеш някъде с готова диагноза,а преди това си посъветван във форум,ще е крайно неуместно да поискаш нещо ,което в случая не съществува. От прочетеното,при диагностиката,може да се разбере дали въобще е инжектор или се късае и за нещо друго,на сляпо обаче не ми се дават прогнози.

Нед Дек 14, 2014 9:00 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема