Отговори на тема
 Съвет за проблем с моето Субару Форестър 2,0 S Turbo 2000г. 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: SUBARU FORESTER (SF) 2.0 S Turbo (1
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
От около 4 години притежавам SUBARU FORESTER (SF) 2.0 S Turbo (170Kc) 2000 г, това е първото ми субару и съм много доволен от колата.Не съм правил почти никакви ремонти по колата освен стандартните филтри,масла,свещи.Още когато я купих и сложих газов инжекцион Bardolini. Преди около 2 месеца започнаха проблемите, бях карал около 15 километра -нормално каране ,като пристигнах до желаното място при паркиране колата започна леко да пуши под предния капак. Веднага го отворих и видях че беше изхвърлила антифриз, някъде посредата на водния радиатор. Оставих я да истине долях малко антифриз и пак карах около 15 километра, отново като пристигнах преди да я загася се случи същата случка,разликата беше че този път изхвърли антифриз точно зад десния фар -там всичко беше мокро. Интересното беше ,че и двата пъти неможах да установя откъде изхвърли антифриза. Също така откакто аз карам колата тя никога не е прегрявала ,стрелката никога не е мърдала повече от средата. След тези инциденти закарах колата в сервиз БОШ, след прегледа там ми казаха че колата не прегрявала,били я тествали видимо нищо и нямало... Отстрани на водния радиатор бил малко мокър (сълзел) и се съмнявали да не е спукан радиатора, другото което ми казаха че се съмнявали за гарнитура на глава но не били на 100% сигурни и не се наемали с такъв ремонт защото веднъж за такъв ремонт разглобили едно субару и си “хванали белята“. Все пак реших при тях да сменя радиатора,за чисто нов воден радиатор,работа и антифриз заплатих 330 лв. Покарах няколко дни колата като я наблюдавах дали са твърди маркучите,дали е бял дима от ауспуха, но неустанових нищо нередно. Единственната нередност която забелязах е че след като съм карал колата и поседи 2-3 дни под нея се образуваше малка локва с диаметър 20-30 см някаква течност която беше по-скоро антифриз отколкото масло. Интересното е че не съм забелязал да губи антифриз в казанчето или масло. Аз продължавах да карам колата до онзи ден когато отново по същата схема се случи всичко....Бях карал 10-12 км из града и точно когато се прибрах пред нас докато паркирах ,започна да пуши под капака, този път по силно .Като отворих капака видях че този горния маркуч който влиза в водния радиатор се беше сцепил по дължина , имаше около 10 см. дупка и оттам изтече голямо количество антифриз. Добре че това се случи пред нас :) Аз съм сигурен ,че ако сменя този маркуч, някъде другаде ще избие и не съм сигурен че радиатора ми беше за смяна. Моля ако някой знае какъв е проблема да сподели,защо е това високо налягане в охладителната система и защо се появиха тези течове под колата. Приемам съвети ,предположения и идеи всякакви.Предварително ви благодаря.

Съб Яну 24, 2015 8:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 753
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, вероятно няма нужда от излишни притеснения. Конците на маркуча са изгорели от времето и температурата, затова се е скъсал. Предишния теч е бил от микро дупчица поради същата причина.
Смени си маркуча с оригинален и наблюдавай колата няколко дни. Дано да нямаш и други поражения.
Поздрави

Монтаж на ГИ

Иван Костадинов

0899366111

Съб Яну 24, 2015 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз залагам на гарнитура на някоя глава. Дано не съм лош пророк и се разминеш само с маркуча!
След като смени маркуча появява ли се пак локвичка отдолу?

Съб Яну 24, 2015 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 222
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега смени и капачката на радиатра
Тя служи и като клапан който изпуска излишното налягане
на капачката пише на какво налягане работи (пример 1,2)
на първия магазин вземаш с същото налягане китаец слагаш и ако всичко е ок си вземаш оригинална
това за китаеца го пиша да не набутваш големи пари за оригинална пък твоята да е здрава бе нещо отсорта като с радиатора сещаш се
Големи ядове брах един пасат преди години то не бяха радиатори маркучи гарнитури на глави и кво ли не и накрая една капачка и колата е ок мноооо псувах ;)

Нед Яну 25, 2015 10:57 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 161
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
На студен двигател намери начин да надуеш радиатора с помпа за гуми предполагам че 1бар ще е достатъчен и гледай от къде ще капе. Изпарителя може да пуска газ в охладителната система, и това е възможност.

Нед Яну 25, 2015 11:03 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Купих си оригинален горен маркуч за радиатора,тези дни ще го сменя.Мисля да си купя и капачка на радиатора да я сменя и нея и ще пиша какъв е резултата.Обикновенно колко излиза един такъв ремонт гарнитура на глава ,горе-долу нещо ориетировъчно да ми кажете. Благодаря за мненията които изказахте по темата.

Нед Яну 25, 2015 8:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Цитат:
Обикновенно колко излиза един такъв ремонт гарнитура на глава ,горе-долу нещо ориетировъчно да ми кажете.

Ами горе долу 1600лв.Това е цена на един от''Белите сервизи''във форума. :D

Нед Яну 25, 2015 10:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Смених спукания маркуч,купих от магазин за части за субару и оригинална капачка 108 kpa ~ което е около 1,1 бара каквато беше моята и я смених и нея. Долях антифриз около 200мл.(Като се спука маркуча беше изтекло над 1 литър антифриз) и запалих колата и я оставих да поработи на място.След като колата достигна оптималната температура -стрелката беше на средата,забелязах че в казанчето с антифриза нямаше никакво движение на антифриза ,нямаше дори балончета,антифриза стоеше неподвижно.Покарах малко колата около 2-3 километра и видях че започва да прегрява- стрелката тръгна нагоре...това досега небеше никога се случвало.В металното казанче с металната капачка не съм доливал антифриз ,въпреки че беше до половината.След като истина колата си сложих старата ми капачка и долях антифриз и в металното казанче и запалих колата и веднага видях че в пластмасовото казанче започна антифриза да бълбука и да излизат балончета ,а преди това със новата капачка там нямаше движение и колата прегря.Въпроса ми е означава ли това ,че новата капачка не работи или нее за моята кола? Трябва ли да се обезвъздушава след като беше изтекъл 1 л. антифриз и аз доливах?
А иначе спукания маркуч си е бил за смяна.целият беше напукан,въпрос на време е било да се спука

Нед Фев 08, 2015 5:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,постави си новата капачка,откачи тръбата на газта на идващата течна фаза и постави бутона на позиция бензин. Обезвъздуши добре,това става като отвиеш капачката на металното казанче,запалиш и започваш да наливаш при работещ двигател,когато започне да загрява,нивото ще се покачи,тогава с едната ръка подаваш газ (чрез жилото) и я задържаш в малко по-високи обороти 2-3000 ,доливаш до горе и завиваш капачката,след това пускаш жилото. Оставяш я работеща до включване на перките,загасваш до изстиване (сега поне е студено) и отново доливаш в металното казанче. След това я караш на бензин,ако отново загрее то е ясно какво следва,ако обаче е ОК,то се е спукала мембраната на изпарителя и вкарва газ в охладителната течност. Има вече изпарители,които нямат връзка с гумена мембрана м/у газ и охладителна течност, а алуминиевият корпус ги дели,така че няма как да се случват такива ситуаций за в бъдеще. Дано се окаже изпарител. ....

Нед Фев 08, 2015 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
мерси колега.ще я обезвъздуша и ще я покарам на бензин да видя дали ще прегрее.само неразбрах точно кой маркуч на газта да откача?

Нед Фев 08, 2015 8:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Който идва отзад от бутилката.

Нед Фев 08, 2015 8:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 65
Автомобил: субару форестър
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега , явно надува и прегрява. За газовата съм съгласен , за да я елиминираш изключи я от бутилката. Ще си късметлия да е термостат .... отдолу някъде на радиатора , преди да умрат така правят ... не отварят чат пат :) . За духнали глави си има тест , сипва се реактив около 10 лв. струва и се оставя колата да работи . Реактива реагира на въздух и ако си духнал глава веднага ще покаже. Дано не си я изпуснал , право мен ме заболя #-o .

Нед Фев 08, 2015 11:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря на колегата pradabg ,за съвета как точно да обезвъздуша .След като я обезвъздуших вече я карам над 600 км и няма никакви проблеми. Интересното е че няма вече и теч, под колата вече няма гьол....така и неразбрах защо зимата постоянно имаше малък гьол под нея,но вече го няма.възможно е да е било някакъв конденз ... Хубавото е че засега се разминах със сериозен ремонт.

Вто Мар 31, 2015 8:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема