Здравейте,
От скоро съм собстветник на Субару Форестър 2.0X AT 2007 и ми предстои да сменям ангр. ремък и ролки. Колата е на 157000 км. Водна помпа досега не е сменяна. Ремъка е сменян на 107000 км. заедно с ролките. Понеже мисля да сменя ремъка и ролките се чудя тия 157000 км. дали са проблем за една оригинална водна помпа и има ли смисъл да сменям и нея или може да откара спокойно още 50-60 хил. км. Естествено е добре да се смени и тя, но все пак оригиналната е 212 лв. и ще е добре да си ги спестя на този етап. И понеже всичко по колата свети, като ново имам съмнение, че тази помпа може да изкара по-дълго от нова неоригинална. Моля за съвет колеги, че съм в дилема - да сменям ли с по евтина или пък да събирам пари за по скъпа или да сменя ремъка и ролките без да пипам помпата

? Предполагам, че тук има много колеги които са с много км. на субару и ще ми дадат ценен съвет

Друго - Тука по разни клипчета гледам че помпата е в един корпус с термостата може би ако тръгна да се занимавам с нея трябва и него да сменям ??
Между другото в книжката гледам, че ангр. ремък се сменя на 100 000 км. ??
Отворих капаците на ремъка за да му хвърля едно око, надписите му си стоят /SUBARU Made in JAPAN/ изглежда добре.
За мое успокоение все пак мисля да предприема смяна на ремъка, но все пак реших да споделя моите дилеми

)
Благодаря предварително колеги.