Отговори на тема
 Апарати от WRX на Forester SG9? за и против? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 460
Автомобил: Forester 2,5 XT AT
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Предстои ми смяна на накладки и по всяка вероятност дискове. Понеже имам един комплект задни двубутални апарати от WRX, се чудех дали да не ги сложа на Форестъра?

Как смятате дали ще има положителен ефект?
Задължително ли е да сменя и предните с четири бутални?
Трябва ли да сменям помпата?

Да се занимавам ли въобще с подобни интервенции или просто да си купя по-хубави накладки/дискове(ATE, TRW, Textar и т.н) ?

Поздрави,
Илиян

Чет Сеп 03, 2015 3:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Илиянски:),

По добре си дай парите за нови сток дискове и накладки АТЕ , сложи стоманени маркучи, смени спирачната течност и няма да я познаеш. Аз съм на сток при 300 комя и спира, така че е се филмирай;)

Чет Сеп 03, 2015 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега,

Виж какво пише на твоята спирачна помпа, ако е 1 1/16 това е диаметъра на буталото на спирачни цилиндър и на този размер са и СТИ моделите. Има разлика в сервото между твоя модел, ВРХ и СТИ - поне така пише във чужди форуми. Пише също че има огромна разлика в усещането за спиране със серво от СТИ.

Първи проблем на задните двубутални апарати ще е че те са за вентилирани и по-големи дискове - 18х290, а ти си с 10х260, т.е. ще трябва да смениш или задните шенкели или да ползваш адаптори. За адапторите има готови варианти. Камбаната за ръчната и на двата диска е 170 мм, така че минаваш без смени.
Ще промениш спирачния баланс предна/задна ос с това и затова е хубаво конверсията да се прави и на двете оси. Според мен може може да се получи блокиране на задните дискове и съответно честа намеса на АБС/

Ако ме питаш, така и така имаш задни апарати, слагай ги и пробвай какво ще стане, в лошия случай ще сложиш и предни. За предните двубутални и четирибутални дисковете са еднакви. Подкрепям колегата Vmax за нови спирачни маркучи и нова спирачна течност.

Поздрави!

Чет Сеп 03, 2015 9:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Слагай 4 бутални апаратии не му мисли,добра инвестиция е!!!
След като смених сприрачните апарати на мойта кочинка,си мислих че ефекта е незабележим до почти нулев.
Но след време карах един гълабарник(който така и не му се сприраше), като моя Бек Н6.И ефекта от смяната на апаратите не е бил нулев,както съм си мислил,а просто съм свикнал!
Така ,че Илиянски смело и успех :good:

Пет Сеп 04, 2015 7:17 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 460
Автомобил: Forester 2,5 XT AT
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Добре де :)

Аз ще съм първият решил да прави подобно нещо?

Някой не е ли правил подобно нещо на форестър?

Вто Сеп 08, 2015 10:56 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
Понеже темата е за Форестър ,затова не писах.Моите дискове,апарати , но само предни са от ВРХ 08 и са о кей.Задните все не остава време да ги монтирам за 2 години. ROFL ROFL

Вто Сеп 08, 2015 4:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема