|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
pnikolaev
Напуснал форума
|
Здравейте, Имам няколко въпроса, които ме тревожат в тези летни бирени дни  . Днес возих едни колеги, и като спуснаха задните прозорци (задни врати) те (прозорците) слязоха на криво и двата ... Не вярвам да е някакъв проблем, но само при мен ли е така ? Има ли замисъл и какъв е той? Когато предните прозорци (предни врати) са наполовина спуснати сякаш са прекалено хлабави... Като затварям вратат се вижда че прозореца се държи слабо. Има ли начин да се стегнат прозорците? Благодаря!
|
|
|
|
| Вто Юни 30, 2015 7:49 pm |
|
|
|
krasio666
Регистриран на: Нед Мар 11, 2012 8:00 am Постове: 181 Местоположение: варна
Автомобил: фориSG 2005г.
Телефон: 0889657666
Рейтинг: 14
|
|
и моите задни ме изумиха първия път,ама явно е нормално.супер грозна гледка ,предполагам,че е продиктувано от дизайна на вратите.а за предните хлабината лесно се обира ,ама трябва сваляне на корите.нататък сам ще го видиш как става.и да не забравиш да почистиш(подмениш)уплътненията или там както се казват тези държачи на стъклата,че следва надиране на стъклото.говоря за легаси и импреса .предполагам че няма да е по-различно при теб.успех!!!
|
|
1
|
|
| Вто Юни 30, 2015 9:12 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
Напълно нормално. Не забравяй, че прозорците са без рамки и единствено се държат отдолу като са свалени до някъде. Задните прозорци не се отварят до долу и се изкривяват малко накрая на хода си. Ето защо:  Форестър 2003:  Форестър 2014: 
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
4
|
|
| Вто Юни 30, 2015 10:34 pm |
|
|
|
Forester2003
Регистриран на: Пон Яну 12, 2015 4:51 am Постове: 351 Рейтинг: 151   
|

На мен не ми харесваше, че при висока скорост стъклата тракат именно поради липсата на горни рамки, но с поставяне на допълнителен уплътнител в гумените уплътнения към купето проблема се намали донякъде... Точно на такава кола според мен НЕ й отива врати без рамки, но явно от Субару не са мислели така преди 10 години. Все пак - новите модели са с поправена " грешка ", специално фори май са с рамки... Може би са мислели повече за имиджа на спортна (?!?) кола повече от колкото е необходимо. Задните стъкла също не са измислени както трябва, слизат само до средата и е много неприятно за возещите се отзад при свалени стъкла да им се мандзахерцат до главите дето се вика... Като цяло форитата от тези години си имат доста плюсове, които ги правят желани автомобили, но имат и дразнещи елементи, които определено не съответстват на положението/статусът им в бранша. Мен лично ме дразнят тия пръчки незнайно защо бутнати като на баничарки в седалките (вместо широк и стилен подлакътник)...ей тъй да има нещо там колкото да не е без хич. И фейслифтовият подлакътник е малко слабичко измислен, а за да се сложи на модели от преди фейса трябва да се сваля (и плаща съответно) цялата конзола, което изобщо не е оферта. Поне да имаше някакъв смисъл... По-скоро бих изтръмбушил пръчката от шофьорската седалка ако има възможност на нейно място да монтирам подлакътник от старите 190-ки или 124-ки. А за стъклата - съветът ми е да не се занимаваш, най - много да ги надереш. Моето едното предния собственик се е мъчил горкия и освен че го е надрал малко друго постижение май няма.
Поздрави и безаварийни!
|
|
|
|
| Чет Юли 02, 2015 5:03 am |
|
|
|
Lazarus
Регистриран на: Пет Апр 25, 2014 9:31 am Постове: 416 Местоположение: София
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79 
|
Здравейте, Да се изкажа и аз. Задните прозорци на доста автомобили не се свалят до долу. Карал съм 5 Рена, 2 Шевролета, 3 Опела, 2 Пежа и т.н. Всички коли, които съм заглеждал също не си свалят задните прозорци до долу. Не е приумица на Субару определено. Безрамковите прозорци определено са приумица на Субару (не, че са я измислили те). Преди да си купя Аутбек '99 не съм вярвал, че някой ще сложи такива на семейно комби. Те са характерни за двуврати купета и кабриолети. Това е и причината да си купя точно това Субару. Голямо семейно комби с врата като за спортно купе. Това ме привлича и ме кара да се усмихна всеки път, в който си отворя или затворя вратата. Бих искал по-нов Аутбек, но след като започнаха да слагат рамки, май ще минавам към Волво XC70. Безрамковите врати бяха отличителната визуална черта, с която се открояваха Субару. За съжаление вече не....... Поздрави, Лазар
_________________ If in doubt.......FLAT 6
Не карам пил и не пия карал.
... важно е да знаеш числата колко са ти...
|
|
|
|
| Чет Юли 02, 2015 2:54 pm |
|
|
|
Forester2003
Регистриран на: Пон Яну 12, 2015 4:51 am Постове: 351 Рейтинг: 151   
|

Сетих се още нещо относно стъклата и тяхната функционалност. Ясно е, че за формата, рамките и до колко се свалят всеки си има вкус. Обаче... Освен че са слабички - играят при скорости над 100 км/ч, лесно се надират, основен кусур им е, че нямат никаква защита срещу слънчеви лъчи! На силно слънце срещу страничното стъкло е голяма мъка. За справка 20+ годишната ми таратайка си има защита, стъклата са тонирани и никога не ми е напарвало чак толкова силно. Подобен пропуск на Субару не може да не се посочи. Хубавото е, че е поправимо и тези дни ще разгледам за подходящо фолио. Все си мисля, че можем да спретнем едно обстойно ревю за силните и слабите страни на форестърите в една тема и след определен период от време всичко да се систематизира в един единствен пост (от модератор) и това да бъде от полза за всеки който има интерес към този модел. Темата да се направи главна в подфорум и така ще се избегнат доста въпроси, които са дискутирани и много хора които не се оправят с търсачката ще останат доволни ако имат цялата информация накуп. Безпристрастно и обективно ревю. Марката го заслужава, мое мнение. 
|
|
|
|
| Чет Юли 02, 2015 6:12 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|