Отговори на тема
 Севети при избор на нова горска "твар" 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 124
Автомобил: Subaru Forester 2.0XT
Рейтинг: 49
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги :hello:
След като 3 години досегашния ми Форко вярно ми служи и почти :D не ме е подвеждал дойде момента, в който се разделихме и сега дилемата е доста голяма...
Търся си отново Форестър, само че след 2003г. и тук вече съм затруднен в избора на двигател и скорости...
Много ми се иска пак е да турбиниран...дори бих казал, че това е решено, ама...винаги има едно ама...
Просто обичам с и без повод да се отклонявам от асвалта...да влизам в лепкавата кал...да заставам на "кантар"...
да се спускам от там където излизането е мъка и разбира се да излизам от същото място, да се катеря в преспите зимата... и тн.
И тук е въпроса АТ или МТ?
От АТ-то нямам никакво оплакване като проходимост, ама сега ми се иска да е с ръчни скорости, за да може да го кара и приятелката ми
(знам, че е нелогично ама девойката не иска и да чуе за автоматик :-? )
А пък ръчните скорости нямат бавни при турбинираните модели...което мисля е минус...голям при това
Също така ми се налага да тегля ремарке с лодка(около 500кг. общо)
Един колега от форума беше написал,че Турботата с ръчни скорости изобщо не обичали извън пътя?
Само липсата на бавни ли е недостатъка?
С това ремарке да не се окаже, че съединителя е консуматив :-~ ?
Както виждате дилемата е голяма...и просто искам малко инфо от първа ръка :pardon:
Пряко поставен въпроса е какви са недостатъците на МТ извън пътя?
Благодаря Ви предварително и дано в скоро време си поръчам нови стикери започващи с "моето 2-ро" :)

Пет Юли 17, 2015 8:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет колега,

Във форума има доста писано. Хубаво е първо да потърсиш и после ако има нещо да питаш. Виж следите връзки:

Ръчни скорости или автоматични

Субару Форестър с автоматични или ръчни скорости

Ръчна срещу автомат

Съб Юли 18, 2015 3:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тоя, оня или както подследно те кръсти капацитето, субару с ръчно само ако sti, за тегленоено ба онова козлодуйско нещо на което викаш лодка и гледахме сапунен сериал цял форум само автомат бате :-P. А мацката ше се научи на автомат, вервай ми и моята виеше от ужас сега не ше да си кара корсата. Иначе съединител след всеки Ивайловград или през един. Субару не са сила в ръчните скорости, ако са и с демпферен маховик много боли.

Съб Юли 18, 2015 4:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Няма проблем с турбо МТ извън пътя. Аз също съм любител на такива разходки. Това,което винаги ме притеснява е удар в камък, драскане от клони и т. н. Това са опасности валидни за всички останали. Нета е пълен с клипове на турбо Субару в тежки условия.
Ако се налага дълго каране на полусъединител, това вече е проблем. Иначе двигателя разполага със сериозна мощност при потегляне, първа скорост е сравнително бавна и всичко си е на мястото.

Съб Юли 18, 2015 6:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 124
Автомобил: Subaru Forester 2.0XT
Рейтинг: 49
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
tst написа:
...

Здрасти колега, благодаря за линковете, но навсякъде се дискутира АТ срещу МТ с бавни...
Единствено един съфорумец на 2-3 пъти се опита да насочи въпроса към МТ без бавни, но глас в пустиня!
Та и затова търся инфо от първа ръка...с размисли и теоретични съвети в нета е пълно ама нали :)
quietriot написа:
...

Васко, за СТИ не сме дорасли, а и ще е престъпление да го тормозя така :D
Инак се оказа, че козлодуйското чудо се превърна в прекрасна лодка по
нищо не отстъпваща на лодките от горния ценови клас :giggle:
Точно последния Ивайловград ме наведе на мисълта дали с ръчни скорости щях да мина от там ROFL
За ръчните сме малко предубедени ми се струва...има един хАмериканец (блу фокс се зове из нета),
който кара 2005г. ХТ с ръчни скорости и направо ме изумява какво прави и от къде минава...
перото тук е,че пустата му лодка ще ме дърпа назад...
automan написа:
...

Мерси за насоките :)
Точно използването на "полусъединителя" ще ми липсва...

Ама така като гледам пазара колко е куц, мисля, че първо ще трябва да се намери подходящ екземпляр... :(

Поздрави

Нед Юли 19, 2015 12:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това ми беше мисълта, че при автомата вкарването и изкатването на лодка е много по щадящо отколкото при ръчните скорости, ако лодката е тежка и е кал знаеш че си е зор ваденето и си на трева или кал, на съединителябму се взема акъла, автомата бодеш холд и забравяш, тази пролет на митничарското теглих на хазната тераното по баира и после да запали, поозорих се да не пална виското в баира но го разходих по поляната накрая.

Нед Юли 19, 2015 6:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема