Отговори на тема
 Въпрос за гарнитури на свещи 
Автор Съобщение

Постове: 25
Автомобил: Subaru Forester 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги и колежки във форума

От няколко месеца съм горд собственик на Суби Форестер и за сега съм много доволен.Минах основните неща,маслото два пъти и всичко за сега е ток.
Но се натъкнах на един малко по специфияен проблем.Протекли са ми уплатненията на свещите и ги пълни с масло,та реших да сменям всичко в тази насока(гарнитурите на капаците и уплатненията).
Проблема ми е в намирането на части и разбирането коя по-точно част ми трябва.
При гарнитурите излизат няколко вида за този двигател,което аз немога да си го обясна и в нито един от трите магазина които ходих немогат да ми кажат коя е със сигурност.Ето и пример за тях http://www.avtochastionline24.bg/subaru/forester-sf/10160/10327/garnituera_na_kapaka_na_klapanite
При уплатненията удрям на камък и можах да намеря само две от четири.
За сега съм събрал 2 уплатнения и най-доброто предположение за гарнитура Това: http://www.avtochastionline24.bg/japanparts/2164009 но май беше на друга марка.
Има един комплект с всички уплатнения,но той е с други гарнитури.Мисля,че бяха такива http://www.avtochastionline24.bg/blue-print/2895352.
Като цяло моля ако някой е правил съответната интервенция да ми каже коя гарнитура е сложил и от къде я е взел и ако има нещо което трябва да знам като цяло за съответния ремонт.

Спецификациите са 2.0,125 коня,EJ20 двигател,1998 края.

Също така ако някой знае за уплатнения на болтовете(четох за това в някоя тема) и да уточня,че ползвах търсаяката вече.

Благодаря

Пет Окт 16, 2015 1:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
колега търсиш на грешното място

пишеш на колегата Мимо13 и даващ VIN на колата.
Той ти праща всичко нужно :good:
ето контакти
memberlist.php?mode=viewprofile&u=1534

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Пет Окт 16, 2015 1:34 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Напуснал форума
Аватар

Постове: 338
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Дам, и аз си ги взех от мимо13 заедно с нови кабели за свещите. Цени не помня, но съм доволен. Смяната ми я направи Миро, заедно с реглажа на клапаните (така или иначе отваряш глава, за да смениш целият комплект).
Поздрави.

Пет Окт 16, 2015 6:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси колеги,писах на Мимо13 и чакам отговор.
А иначе някой ако се сеща за друго инфо. да споделя,все още незнам тези гарнитури които взех дали са правилни или да ги връщам в магазина.
Междо другото реглажа на клапаните задължителен ли е или си го направил просто профилактично.

Пет Окт 16, 2015 6:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 18
Нов фен
Отговори с цитат
По спомен от преди около 8-9 месеца - цена на комплекта гарнитури за капак на клапани (с О-пръстените) : към 50 лева от Мимо
Подмяна на гарнитурите и реглаж на клапаните : 80 лева при Краси (Субаруленд) :beer:

Пет Окт 16, 2015 8:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 338
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здрасти,
Реглаж на клапаните се прави на определени километри, които нямам спомен колко ми каза техника. Но, когато отидеш да ти сменят целият комплект той ще ти го каже това. Относно самият комплект, изчакай мимо13 да ти ги прати всичките, не слагай нещо, което не е ясно от къде е взимано/правено (без да обиждам доставчика от където си ги купил сега). Гарнитурата си е важно нещо :)
Поздрави.

EJ20AWD написа:
Мерси колеги,писах на Мимо13 и чакам отговор.
А иначе някой ако се сеща за друго инфо. да споделя,все още незнам тези гарнитури които взех дали са правилни или да ги връщам в магазина.
Междо другото реглажа на клапаните задължителен ли е или си го направил просто профилактично.

Съб Окт 17, 2015 9:32 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси за помощта колеги и се извинявам,че малко късно давам ъпдейт за развитието,но бях зает.
Взех ги от мимо13 и всичко пасна идеално,към всеки който се чуди дали да се довери на непознат от форума,мога само да кажа,че мимо и колегите му са страхотни професионалисти и съм благодарен,че бях насочен към тях.

Утре ще кача снимки на старите гарнитури за да е ясно на някой ако се сблъска с проблема.

Вто Ное 03, 2015 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема