Отговори на тема
 Нагорели фасунги предни фарове 
Автор Съобщение

Постове: 79
Автомобил: Forester 2.0X MT'03 ,Forester 2.5i
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте, от известно време забелязох, че единият от фаровете ми свети на къси светлини, когато си поиска. Установих, че фасунгите и на двата ми фара са прегорели, имат хлабина с крушката и вероятно от лошия контакт се получава този проблем. Не успях да намеря подобна тема, за заминали си цокли на фаровете, затова се допитвам , какво е решението на този проблем. Подменят ли се тези бакелитови фасунги/цокли/ на фаровете и продават ли се като отделен артикул. Мисля, че се водят фасунги H4, но не успях да ги открия по артикулен номер. Ще се радвам , ако някой сподели решение на проблема.

Пон Сеп 28, 2015 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ейй това ми напомня, че си купих от ибей има керамични и ги забравих...

Пон Сеп 28, 2015 9:38 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По-големият проблем от идва от самите ламБи Н4 :) ,много често се продават някакви с 30-50% повече осветяемост и на тях е упоменато,че са 55W . Но като ги замериш се оказва,че консумират 85-100W и цоклите нагарят + повишаване температурата във фара, от което следва самото прегаряне на рефлектора, а на тези с лупите потъмняване на самата пластмаса и тн. Така че,има значение и какви крушки си поставяте ;)

Пон Сеп 28, 2015 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
DowCorn написа:
Здравейте, от известно време забелязох, че единият от фаровете ми свети на къси светлини, когато си поиска. Установих, че фасунгите и на двата ми фара са прегорели, имат хлабина с крушката и вероятно от лошия контакт се получава този проблем. Не успях да намеря подобна тема, за заминали си цокли на фаровете, затова се допитвам , какво е решението на този проблем. Подменят ли се тези бакелитови фасунги/цокли/ на фаровете и продават ли се като отделен артикул. Мисля, че се водят фасунги H4, но не успях да ги открия по артикулен номер. Ще се радвам , ако някой сподели решение на проблема.

Има една варненска фирма която ги внася - не зпомних името, но пусни през гугъл едно търсене с модела и би трябвало да ти излезе.

Вто Сеп 29, 2015 6:46 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Ейй това ми напомня, че си купих от ибей има керамични и ги забравих...

Божо здравей, можеш ли да ми посочиш артикулен номер на тези цокли, и намират ли ти се в повече за продажба от поръчката в ибея.
Поздрави.

Вто Сеп 29, 2015 8:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ето ги, аз само две си поръчах, но проблемът е, че жена ми ги "прибра" някъде...

http://www.ebay.co.uk/itm/2x-H4-9003-Ce ... 1032256954

Вто Сеп 29, 2015 8:50 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Благодаря ти!

Вто Сеп 29, 2015 9:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 190
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Потърси в магазините за авточасти, или по-скоро за авто-джиджавки. Керамични се намират за по 3-4 лева, съвсем прилично качество. Отнема по-малко време от ибей, а са същите. (едит: минали са десетина дни от кимантара ти, вероятно си се оправил вече, сега видях)

Смених преди месец на форестъра поради същите проблеми, но само от страната на акумулатора беше изгоряла фасунгата. Може и да им е проблем на субарутата, защото и на старото ми легаси преди години го направи по същия начин, пак до акумулатора фара сдаде багажа. Е, може и съвпадение да е. :beer:

Съб Окт 10, 2015 6:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 181
Автомобил: фориSG 2005г.
Телефон: 0889657666
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
този проблем и за го имах симпресата и го реших със стара фасунга от на тати московеца(просто ми се подхвърляше из нас)и забравих за проблема.не беше много естетически изпипано но за сметка на това доста по-стабилно легна,а и самите пластини са мнооого по-здрави :D

Съб Окт 10, 2015 8:42 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Проблема при мен се появи след изискването за постоянно включени светлини. Според мен не са мислени за нон-стоп работа.
Само за информация - след смяната на клемите (тази до акумулатора беше по-зле) "майстора" беше объркал кабелите и в резултат фаровете се окашкаха здраво - нещо свети, но прехвърляше единият фар на дълги а другият на нещо средно между къси и дълги. След доста време се наложи да я карам на друг майстор, на който висях на главата за да се оправи проблема - а той беше, че за разлика от немските и френските коли фаровете се управляват не с плюса , а с прехвърляне на масата. (поне доколкото си спомням).
Другият проблем с фасунгите е, че изгарят и гумените калпачоци, изолиращи самата клема (ако се топнеш здраво в рекичка примерно).
Засега вече 3 години нямам проблем с нови бакелитови клеми.

Съб Окт 10, 2015 11:21 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
При мен вече всичко си е Ок, след смяната на двете прегоряли фасунги. Като свалих дясната, направо се изумих от състоянието й. Почти стопена и си е жив късмет как не беше дало досега на късо. Там сложих и оригинална, за която сърдечно благодаря на колегата Ispitatela. Другата е смених с керамична универсална фасунга от Гарвана, която обаче е без изолиращия гумен калпак. За сега няма проблем, но мисля да я изолирам по някакъв начин. Благодаря на всички колеги за съветите.

Нед Окт 11, 2015 11:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 190
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Въпросните гумени изолиращи капаци, ако някой има идея от къде може да се сдобие човек с тях - нека сподели. И моите бяха прегорели и се разпаднаха, та сега съм без тях..

Пон Окт 12, 2015 6:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Ето ги, аз само две си поръчах, но проблемът е, че жена ми ги "прибра" някъде...

http://prntscr.com/92q45i

http://www.ebay.co.uk/itm/2x-H4-9003-Ce ... 1032256954

Аз само да кажа че тези нищо не струват... по-точно струват точно колкото струват ROFL
Днес ги запоих и малко по-късно установих, че прекъсват. Вътре кабелната обувка не е добре пресована на кабела, отделно че е твърде мека и трето, че жичката е тънка с дебееела изолация. Да видим колко ще изкарат.

Съб Ное 14, 2015 8:02 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема