Здравейте колеги,
Дойде времето и аз да се похваля. Най-сетне се сдобих с автомобил Subaru на който му се радвам като малко дете. Една страст, която взема да се превръща в лек фанатизъм, че чак аз се плаша колко съм зарибен.
За първи път се срещнах с Форестър и субару като марка преди доста години. Тогава познат си беше купил Фори01 98-99г. Първото ми впечатление беше "Леле ква е тая кутия?! Що са такива ниски седалките и какви ли не неща ми се въртяха из главата

Но само бегло визиален контакт без да виждам способности. Тогава още си идеята ми за първа кола беше БМВ, лимузинка да вози добре. Е сбъндах я и няколко години карах Е39ка. Разбира се по некое време взе да ми поомръзва, беше и с най слабия двигател(2.0i) доста умрели коне и т.н.
По някое време братото, смени старата изгнила Астра точно с Форестър 99та година 2,0Турбо. Много му се радваше и само го хвали. Аз в София, той в Tърново, не се виждаме много често, но като ми паднеше възможност му се радвах и аз. Даже не един път, зимата като ще затръгвам към някоя по високопланинска дестинация правех курс до ВТ, за да взема Форестъра и после да го върна

Също така колеги и приятели имаха няколко представителя на марката, поради, които допълнително по изостряха мераците ми да притежавам такъв автомобил.
Така дойде и зимата на 2015, където имах честа да присъствам на Зимната национална среща на Узана, макар и без собствено Субару. Много весели моменти, приятна атмосфера и много затъване

След това стана факт и регистрация ми във форума и голямото четене. Трябваше все пак да разбера какво точно искам. Определено вече бях зарибен и се знаеше, че рано или късно ще имам Субару, но какво беше въпросът. Даже си поръчах и лепенки, лента и какви ли не аксесоари брандирани със Субару, въпреки че все още не притежавах такъв (първо копчето, после балтона) Бладогарение на добре систематизираната информация(форумоводителя най-вече) и многото споделени преживявания, след много четене знаех, че ще карам или Аутбек III Н6 или Форестър II 2,5ХТ и нищо друго

. Тук искам да благодаря на хората грижещи се за този форум, отделяйки от личното си време, за да бъде форума това, което е.
Та след като реших окончателно, че моментът е дошъл, започна драмата с търсенето на подходящия екземпляр. Както всички знаете това не е лесна задача, и все още не съм убеден, че съм случил на 100%, но жена и кола са на късмет. За момента съм доволен и след като колата е минала през доверен сервиз и е от препоръчана автокъща се надявам да не са много драмите с нея (даже никакви). След няколко разговора с познати и приятели, къде да я водя на сервиз, къде да обслужвам колата се спрях на
1040. След запознанството си с него и опита си за последния месец-два съм убеден, че не съм сбъркал човека. Едно огромно

БЛАГОДАРЯ!

за професионализмът търпението, което прояви към мен, постоянно тормозейки го за неща като "ще може да прегледаме тази кола, а това отпадна, дай друга ще е..." и т.н. Много внимателен, обяснява всичко, което не ми е ясно.
Тъй като нямах точни пристрастия към Аутбек или Форестър бях се спрял на Outback III facelift H6 AT, Forester 2,5XT AT, Outback III H6 AT - който попадне по-напред в добро състояние и в границите на определения бюджет включващ и обслужването. Така дойде и един тъмно син красавец Forester 2,5XT. След като го прегледах и го заведох при Тенчо видяхме, че няма много ръжда, течове по скоростната кутия и двигателя (не бяха измити и лъскави), окачване здраво, всичко по салона работеше реших, че ще е този. Имах голяма дилема, тъй като реално не можеше да се кара поради факта, че нямаше номера

Това криеше голям риск, я турбото не работи както трябва, я компютъра и какво ли не, но манията и мерака си казаха думата (надявам се да не съм сбъркал).
Последва пълно обслужване и слагането на газова. Разбира се при колегата
pradabg , тъй като исках да е доказан човек виждал такъв автомобил. И за него мога да дам само положителни отзиви. Няма да сбъркате ако решите там да газифицирате.
Та вече си карам по пътищата, хващайки се, че докато съм в колата съм винаги усмихнат. Дори и да са ме снимали КАТ, поне знам, че ще съм бил усмихнат на снимката

Ето го и красавецът - по скъпата играчка на порасналото момченце

Вече облепен с Форумните лепенки (Само за номера ми липсват)

Сега следва да го поизцапам малко да свикна с това, че имам автомобил 4х4 не със задно и общо взето да се опознаем. С нетърпение чакам и снегът с голям мерак! Записъл съм се и за двете срещи на Белмекен и Узана, та с нетърпения чакам, да се срещнем и полафим.
Отново искам да благодаря на всички, които допринесоха за правилният избор на автомобил и ще продължите да помагате чрез споделени мнения и опит.