Отговори на тема
 Въпрос масло, филтър и филтри на АГУ - Форестър турбо 2001 
Автор Съобщение

Постове: 41
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

от половин година живея в Германия и дойде време (че и премина.. вече почти 13000км) за смяна на масло и маслен филтър. Тъй като карам на газ сменям и филтрите на АГУ-то едновременно с маслото.

Както вероятно се сещате цените тук са сериозни, а и обикновено един майстор на прави и двете неща ](*,)

Та сега директно към въпроса - някой може ли да ми даде спецификации на масления филтър? Последно мисля, че в България сложихме 4,5 литра 5В40 масло и ми беше останал половин литър за доналиване - правилно ли си спомням?

И ако някой кара АГУ Романо и ми каже какви са филтрите, за да мога да ги намеря в нета и да ги купя, ще съм БЕЗКРАЙНО благодарен. АГУ-то е инжекцион и до колкото си спомням "с по-големите инжектори" :)

Опитах да търся в нета, но нямам никакъв опит с авточасти и не можах да намеря инфо.

Благодаря предварително!!!!

Сря Мар 09, 2016 5:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Филтрите на газовото можеш да ги пропуснеш ако си ги сменял преди 13 000 км.На всичкото отгоре и караш с немска газ.

Сря Мар 09, 2016 7:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Anton Yankov написа:
Филтрите на газовото можеш да ги пропуснеш ако си ги сменял преди 13 000 км.На всичкото отгоре и караш с немска газ.

+1 :good:

Сря Мар 09, 2016 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1179
Рейтинг: 706
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Масления филтър САМО оригинален! Има още 3-4 филтъра, които са с клапани на 21psi, което хората навън дори се кълнат, че е по-важно от маслото като цяло.

Сря Мар 09, 2016 7:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси за отговорите!!! :)

За филтрите за газта и аз стигнах до този извод след още четене следобяда.

А за масления филтър колегата ме раздвои :)) Не знам къде да търся оригинален, пък и сегашния не знам точно какъв е, но колата върви добре..

Още някой да сподели??

Какво масло препоръчвате 5В40, 10В40 и тн.??

Поздрави!!!!

Сря Мар 09, 2016 9:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тук е 20-тина лева. Спокойно можеш да си поръчаш отвсякъде.

Сря Мар 09, 2016 10:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря много!! Намерих фирма тук, която се занимава само и единствено със смяна на масла и филтри и са на най-добри цени - ще ходя при тях и ще им кажа какво сте ми препоръчали - дано имат на 21 ПСИ :)

Сря Мар 09, 2016 10:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Поръчай си от нета да си го имаш при тебе. Аз имам един в багажника :D

Сря Мар 09, 2016 11:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема