Отговори на тема
 Уред за измерване температура на водата .Форестър 2008 
Автор Съобщение

Постове: 37
Автомобил: subaru forester 2.0 2008
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте,притежавам Форестър 2008, както знаете този модел няма истински уред със стрелка за измерване температурата на водата а лампа която при студен двигател свети синьо а после угасва, и чак когато започне да превишава нормалната температура , светва в червено.Незнам защо така са го проектирали, но аз предпочитам да имам нормален уред за да имам винаги информация за температурата.Въпросът ми е, ако някой е монтирал допълнителен уред, да сподели как се монтира и свързва уреда ,за да стане технически грамотно и да работи прецизно.Предлагат се в интернет уреди за вграждане, които са комплект и с датчика.Интересувам се , как и къде се монтира датчика ,или дали има някой по лесен начин за подобна модификация.Благодаря предварително за всяка информация....

Сря Май 11, 2016 7:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 225
Автомобил: Forester SH 2.5XS, AT
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз съм с такъв Форестър, и при Импрезата/тези години/ е така и при други модели. Лично аз е виждам проблем с това, щом така са го измислили. Ако теб те притеснява, виж в нета за тези уреди, при които се закачва букса за OBD-то и имаш HEAD UP Display, който ти показва много от стойностите на двигателия и автомобила. http://www.aliexpress.com/w/wholesale-car-hud.html
Ако тръгнеш да връзваш термометър с отделна стрелка трябва да прокарваш кабели и да му търсиш място по таблото, което за мен си е излишна игра.
Успех

Сря Май 11, 2016 9:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Но пък ако имаш ГИ с OBD корекции, то тогава четенето на информация през OBD буксата в повечето случаи е прекалено сложно и налага спирането на корекциите най-малко. Иначе и аз съм си мислел да имам един ELM 327 постоянно забоден и един стар андроидски телефон, който да ми показва в реално време някои неща, но не е толкова лесно. Но аз поне имам стрелка за температурата, която в диапазон от поне 20-25 градуса (между 80 и 100 със сигурност) не мръдва изобщо, така че и тя не е кой знае какъв ориентир.

Сря Май 11, 2016 9:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз мисля, че човекът иска само да си гледа температурата в реално време, не за правене на корекции.

Сря Май 11, 2016 9:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 176
Автомобил: Forester 2018, 2.5, CVT
Телефон: 08889566нулашест
Рейтинг: 122
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз бях пред такава дилема, но накрая си взех ELM и когато тръгна на дълъг път си включвам телефона и гледам. И мен ме дразни липсата на уред за температурата, а най-бърз и безболезнен начин е с телефона. Вече май никой не го слага този уред. Приятел си купи миналата година Волво хц-60 от магазина и там няма :-?

Сря Май 11, 2016 9:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Johnny Bravo написа:
Аз мисля, че човекът иска само да си гледа температурата в реално време, не за правене на корекции.

Точно там е проблема, че през OBD-то ако е с газ, няма как да чете, защото OBD-то позволява само една връзка, а тя вече е заета от газовия компютър, ако е с OBD корекции. Това се опитваше да обясни kerekovski в неговия пост.

Сря Май 11, 2016 9:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз мисля съвсем скоро да си купя такова нещо:
http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-LAUNC ... fresh=true

Предимството пред ELM-a според мен че си е самостоятелно устройство с дисплей. По новата версия 7 имала и възможност за аларма, но там цената е... Като недостатък не знам колко лесно ще е да се гледа температурата в реално време от този дисплей. Като го взема ще пиша. Блазни ми възможността ако някъде в движение изкочи някой проблем с колата да мога да видя грешки и други неща по колата. Само дето нищо не разбирам от диагностика :)

Редно е да кажа че не съм работил нито с ELM, нито с Creader-V-а и може инфото което съм написал да е подвеждащо.

Сря Май 11, 2016 9:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не споря, но аз разбирам OBD буксата на таблото долу, която не е заета от нищо. Ако вече има преплитане в данните, които излизат е друго.
Имах пред вид това, което казва slavckc - един ELM и си гледаш през телефона или HUD.
Както и да е, разбрахме се май.
:beer:

Сря Май 11, 2016 9:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тя визуално отвън не е заета, ама поне К-линията е заета от ГИ-то, свързва се обикновено на кабелчето точно зад буксата. Веднъж започне ли комуникация там, нямаш шанс да се вредиш.

Сря Май 11, 2016 9:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Извинявам се, че отклонявам малко темата, но значи ли това ,че аз с моето vialle LPI, също няма да мога да закача ELM, тъй като и аз това обмислях.... :-~

Сря Май 11, 2016 4:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 176
Автомобил: Forester 2018, 2.5, CVT
Телефон: 08889566нулашест
Рейтинг: 122
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм с газово, поставено в Италия, т. н. BiFuel. Не знам дали е с OBD корекции, но когато закача ELM си показва всичко и поне досега съм нямал някакви проблеми. Чете грешки, само че досега не ми е показвало да има такива и съответно да съм ги чистил, но мисля, че няма да е проблем.

Сря Май 11, 2016 4:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 136
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Johnny Bravo написа:
Извинявам се, че отклонявам малко темата, но значи ли това ,че аз с моето vialle LPI, също няма да мога да закача ELM, тъй като и аз това обмислях.... :-~

За LiquidSi мога да гарантирам че не се връзва към OBDII, или поне няма нужда да се връзва, защото колата ми не поддържа протокола, а газовати си работи. В броушурката за LPI пише че е съвместимо с протокола, но не и дали се връзва... най-лесно ще е да се обадиш на монтиралите системата и да разпиташ.

Сря Май 11, 2016 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема