Отговори на тема
 Нова дизелова машина в семейството на Forester 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 124
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте на всички,
от няколко дни карам новия Форестър дизел и не е необходимо да казвам какво е усещането. Малко ми е мъчно за Аудито / А6 / с което се разделих за да взема Форито, но това не беше емоционално решение, а необходимост. Много километри въртя и зиме и лете и се нуждая от сигурна, проходима и качествена машина, а в Субару това е всичко в едно. За пръв път карам дизелова кола и все още и свиквам, а и колата с мен. Два-три пъти успях да я загася при потегляне, но все повече започвам да я усещам. Сложих и нови зимни гуми и сега чакам снега да видим как ще го газим заедно, надявам се да оправдае очакванията ми.
Засега не си позволявам да я настъпвам, следвайки инструкциите, но на моменти виждам че без да искам се увличам от скоростта, защото почти не се усеща. :wink:
Имам следните въпроси
- при каква скорост, естествено на равен прав участък е уместно да се кара на 6-та предавка?
- какви оптимални обороти са нормални за поддържане при движение с постоянна скорост?

Вто Дек 09, 2008 6:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 185
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Честито, много безаварийни моменти и с кеф да си я караш :smt023 :smt135

Относно предавките, сигурен съм, че в книжката пише всичко, което те интересува-кога да ги смениш, при каква скорост и обороти.

За гасенето мога да ти кажа само, че ти е слаб натиска в десния крак, при дизела трябва малко по тежко да натиснеш ;).

Вто Дек 09, 2008 7:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
---

Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:37 am, променена общо 1 път

Вто Дек 09, 2008 7:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
6-ата скорост е като 5-ата навремето. При различните коли е различно. Гледай оборотомера и усещай двигателя. По начало дизела се чувства много добре на 2200-2300 оборота. Този дизел трябва сам да си го усетиш. Общото правило е след 90 км/ч да се включва последната предавка. 6-та е поддържаща предавка.

Вто Дек 09, 2008 7:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема