Отговори на тема
 Странен проблем с климатика на Subaru Forester SG 
Автор Съобщение

Постове: 21
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, колеги ! В горещите дни ми направи впечатление, когато пусна климитака на Subaru Forester(2004 2.0 бензин климатроник) става студено веднага, духа силно и всичко е наред така за извесно време. Ако го оставя на 4та степен и карам така не след дълго, вместо хубавото студено, започва да духа и почти топло (все едно вкарва въздуха от вън) , каквото и да правя по настойките не иска да духне пак студено. Варианта който намерих да го изкл за 2 3 мин и след това го включа отното почва да си духа много студено. Друго което ми направи впечатление е че ако след пускането го намаля от 4та на 2ра степен, може да се каже, че няма проблеми все си духа студено. Ходих на профилактика и ми казаха, че климатика си работел много добре единствено беше малко под минимума фреона и го заредиха до макса. Идеи ? :idea:

Сря Авг 03, 2016 10:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Блокира електромагнитния съединител на ролката на климатика. Порови - имаше теми.
Като спре да духа топло, вдигаш капака и с нещо удряш ролката на климатика - ако включи и почне да работи - значи е от това.

Сря Авг 03, 2016 10:47 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Търсих колега, но не намирам теми аналогични с моя проблем, а само с липси на фреон в системата или компресор. Къде точно се намира тази ролка и какви са вариантите за отстраняването на проблема ? Поздрави!

Сря Авг 03, 2016 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=5&t=8646

viewtopic.php?f=7&t=21016

Сря Авг 03, 2016 2:03 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря колега! Точно както и подозираше проблема е в ел. магнитния съединител :beer: Някой ако знае сервиз във Варна където мога да отида и да го погледнат, ще съм много благодарен! Намерих и това видео https://www.youtube.com/watch?v=vKD5LPKoxlc но сам няма да мога да се справя с поправката му.

Сря Авг 03, 2016 5:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 201
Автомобил: Jeep Cherokee 2.5CRD
Телефон: 0889525074
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
"МН-Аутоклима" - намират се в халетата на бившето ОСО - срещу затвора, зад пицария "Тримата мускетари" - Наско и Митко - занимават се сериозно с авто-хладилни и климатични с-ми, не само да дозареждат. Дойде ми на акъла и защото миналата седмица тъкмо диагностицираха един зелен Бек с ръчка със същия проблем - в началото си включва, като поработи малко и не иска да зацепва съединителя - само не знам дали се размина с регулиране, или и смяна на ел.магнита...

Чет Авг 04, 2016 5:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 75
Автомобил: Impreza 2.0R '06
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Доволен съм от момчетата в сервиза на Косер, вече е на Цар Освободител 124. Работят читаво и са сериозни. :good:

Чет Авг 04, 2016 3:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема