Отговори на тема стр 1, 2  >
 Проблем с носач - ЧУДО!!! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 351
Рейтинг: 151
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги пиша темата в този раздел след 3 провалени опита и излишни разходи по доставки, куриери, разкарвания и т.н
Накратко: В дупка пострада десния ми носач, парчето където се крепи шарнирния болт го няма и болта си виси свободно.
Няма как да се прави заварка с ново парче метал, защото самия носач си е загнил, говорим за кола на 13 години.
В същия момент цена на нов носач оригинален ми идва доста висока, над 600 лв.
Консултирах се с няколко търговци на части 2ра ръка - обявяват ми цени 150-180 лв, за съжаление за носачи в подобно състояние на моя загнили и наранени.
Не съм далеч от мисълта, че доста търговци все още разчитат на телефонна търговия и са скарани с новите технологии за комуникация.
Затова моля ако знаете как да си реша проблема по намиране на носач на приемлива цена (днес получих такъв за 120 лв като заместител, но беше с различно захващане и нямаше как да бъде монтиран.) моля да споделите.
Ако имате познати във ваши местни автоморги и не ви е проблем да питате - ще бъда много благодарен!

Поздрави!

Вто Юни 14, 2016 12:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това са снимки на носача и повредата.

Прикачени файлове:
nosa41.jpg
nosa41.jpg [ 168.36 KiB | Прегледано 6256 пъти ]
nosa42.jpg
nosa42.jpg [ 180.48 KiB | Прегледано 6256 пъти ]
nosa4.jpg
nosa4.jpg [ 173.21 KiB | Прегледано 6252 пъти ]
Вто Юни 14, 2016 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 104
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Само ако е за това парченце защо не го завариш с друго подходящо.При един добър заварчик да слее материала до степен малко преди да се разтече изпиляваш удебеляванията от заварките и си готов!Не твърдя да съм специалист разбира се нека и други да си кажат мнението, но поне аз бих направил така,а пък и това доколкото виждам от снимката не ми прилича на шарнир, защото го виждам отдолу на носача ,а по-скоро на биалета.

Вто Юни 14, 2016 4:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Скъсаното е ухото на биелетката, и без нея да карах не е страшно, моята я карах счупена месец, докато разбера.
Принципно, този детаил може да се завари (напласти дебело) и както е казал, колегата да се изпили малко за да се захване гайката. Не е нищо сттрашно. Ремонтирай си го докато търсиш вариант. Едва ли такава заварка струва повече от 20-30лв.

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Вто Юни 14, 2016 4:41 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря за коментарите...Почвам да обмислям заварката...
В Евро 007 ми обявиха цена от 800 и не знам си колко си...
Нещо ми се струва че преиграват и в сервиза и по магазините.
Точно тази биела ми я сменяха като купих колата...Не знам защо стана въпрос за шарнир.
Или ако карам така съм щял да разбия и шарнира...не било добре да се кара така.
А относно заварката в сервиза ми казаха че целия носач бил загнил нямало как да се завари.
Ще взема да ги изненадам.

Вто Юни 14, 2016 7:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
След като Форестър е на шаси от Импреза ,дали не може да се разшири търсенето 2ра ръка след като нов е толкова скъп.Утре ще потърся при Павлин и ,ако има ще ти се обадя.

Вто Юни 14, 2016 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 104
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Тоооо по снимка е наистина трудно да се дава диагнози и оценки,но така като гледам корозията не изглежда дълбока,а там където е пукната ламарината от дупката на заварката на самия носач до дупката на ухото, където се нанизва самия накрайник ще се завари без никакви проблеми,а и самата ламарина изглежда наистина дебела и няма да имаш после ядове от скъсани места покрай заварките ако майстора си знае работата,а не е някой съсед дето срещу една бира би се навил да го "прикапе"!

Вто Юни 14, 2016 8:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
petko 69 написа:
След като Форестър е на шаси от Импреза ,дали не може да се разшири търсенето 2ра ръка след като нов е толкова скъп.Утре ще потърся при Павлин и ,ако има ще ти се обадя.

Тоест окачването от Импреза и Фори е еднакво?! :-?
Не съм попадал на такава информация досега.
Ако наистина има шанс за читав носач 2ра ръка който да ми върши работа - определено предпочитам този вариант пред заварките.
Кой знае какви спецове в моя район не съм чувал да има, може и да има, просто не ми се е налагало да ползвам такива услуги.
А и какъв е материала от който са правени тези носачи, някой има ли идея?

Благодаря още веднъж за съветите, дано темата се окаже полезна и в най скоро време да си карам спокойно колата.
:beer:

Вто Юни 14, 2016 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
Моят се беше счупил по абсолютно същия начин.Заваряй смело.При мене даже и биалетката беше останала здрава,разбира се в последствие я смених.Моя заварчик използва същото парче което свали от биалетката.

Вто Юни 14, 2016 9:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Anton Yankov написа:
Моят се беше счупил по абсолютно същия начин.Заваряй смело.При мене даже и биалетката беше останала здрава,разбира се в последствие я смених.Моя заварчик използва същото парче което свали от биалетката.

С Аргон ли направихте заварката и какво ти излезе като стойност тази услуга?
А какво наложи смяната на биалетката след като е била здрава наново ли имаше щети?
Парчето си стои на биалетката и мисля че се вижда на една от снимките.

Вто Юни 14, 2016 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Явно е чест проблем
http://www.subaruforester.org/vbulletin ... et-430825/
на японските били алуминиеви...
Това е номера на частта - целия с тампона
http://opposedforces.com/parts/info/20202SA000/
http://opposedforces.com/parts/forester ... uspension/

Ето алтернативни номера
http://www.niparts.com/s_423623/20202SA000.html

ASHIKA 72-07-704R
JAPANPARTS BS-704R
JAPKO 72704R
KAGER 87-1482
NIPPARTS N4917004

ПП. Завари го най-добре, не е важна връзка това.

Вто Юни 14, 2016 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Беше му скъсано маншончето,и тази пролет покрай други неща по окачването отстрелях и биалетката.Не знам с какво са я заварили,за мен няма значение,важното е да е здраво.Цената 20-30 лева не помня точно.

Вто Юни 14, 2016 9:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
viksanlg написа:
Тоооо по снимка е наистина трудно да се дава диагнози и оценки,но така като гледам корозията не изглежда дълбока,а там където е пукната ламарината от дупката на заварката на самия носач до дупката на ухото, където се нанизва самия накрайник ще се завари без никакви проблеми,а и самата ламарина изглежда наистина дебела и няма да имаш после ядове от скъсани места покрай заварките ако майстора си знае работата,а не е някой съсед дето срещу една бира би се навил да го "прикапе"!

При положение, че са алуминиеви (?!?) тези носачи не вярвам да се иска кой знае какъв спец по заварките имайки предвид ковкостта на алуминия...
Всеки заварчик който може да заваря алуминиеви джанти ще се справи и с този проблем по носачите.
Аз не съм се занимавал досега, но утре ще разпитам, изглежда и 2ра ръка да е носач - проблема пак ще си стои загнезден.
Евентуална заварка май може да се подсили с допълнителни пластини...

Интересна тема се получи и грешката си е моя че не писах по-рано тук в този раздел.
Нека да е полезен урок на всички дето си търсят части...

Вто Юни 14, 2016 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Отговори с цитат
Планка може да се огъне като П профил и да се завари към предварително подготвения носач. Поне 2мм ламарина.
Носач от Импреза става, но трябва да се търси след 00 година. Преди това само изглеждат същите, но не са. Тропат в магарето и трябва да им се сменя предния тампон също.

Вто Юни 14, 2016 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 264
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Forester2003 написа:
viksanlg написа:

При положение, че са алуминиеви (?!?) тези носачи не вярвам да се иска кой знае какъв спец по заварките имайки предвид ковкостта на алуминия...
Всеки заварчик който може да заваря алуминиеви джанти ще се справи и с този проблем по носачите.
Аз не съм се занимавал досега, но утре ще разпитам, изглежда и 2ра ръка да е носач - проблема пак ще си стои загнезден.
Евентуална заварка май може да се подсили с допълнителни пластини...

Интересна тема се получи и грешката си е моя че не писах по-рано тук в този раздел.
Нека да е полезен урок на всички дето си търсят части...

Носача ти е ламаринен и няма нищо алуминиево в него. На моделите предназначени за японския пазар се слагат алуминиеви .

Една П образна планка с дупка както казва Тенчо е елементарна за заварка там. Дори и съседа с електрожена би се справил :)

Вто Юни 14, 2016 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря за напътствията !

Значи ще търся заварчик в крайна сметка.
Предвид новата информация която получих за сходност на частите от фори и импреза,
доверието ми в някои търговци е силно занижено вече.

Като свалим носача и го направим ще кача снимки от ремонта.
Реглаж налага ли се след това?

Сря Юни 15, 2016 8:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Отговори с цитат
Forester2003 написа:

Предвид новата информация която получих за сходност на частите от фори и импреза,

не няма нужда от реглаж.

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Сря Юни 15, 2016 9:03 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Че що ти е да сваляш носача???Най много да счупите нещо друго докато го сваляте,и да се вкараш във филм.Давай я някъде да я заварят ,те хората си знаят работата.

Сря Юни 15, 2016 10:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
В сервиза ми казаха че по закон заварки по окачването не се разрешават...

Сря Юни 15, 2016 11:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Отговори с цитат
steling написа:
Forester2003 написа:

не няма нужда от реглаж.

Стели, задния тампон на предния носач е с елипсовидни отвори и се регулира castor ъгъла от там. Има и вариант да не се сваля тампона и тогава ще се запази същата позиция на тампона.

Сря Юни 15, 2016 1:21 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема  стр 1, 2  >