Отговори на тема
 Откъде да закупя говорител за Forester 2015 HK audio 
Автор Съобщение

Постове: 5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, автомобилът е Forester 2015 XT с аудио Harman Kardon, а говорителят на задна дясна врата е започнал да се разваля и понякога така пращи, че ми къса нервите. Открих на сайта на Harman Kardon номера на говорителя, но не откривам място, от което да го закупя или негова алтернатива. Ето и информацията от сайта им https://www.harmankardon.co.uk/automoti ... -emea.html като става въпрос за [A] 80mm midrange speaker .

Всякакви идеи за решение на проблема или сайтове за подобен тип части, ако ви се намират, ще съм благодарен!

Сря Авг 30, 2023 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Търси от моргите - СТИ.бг, Дарин от Люлин - Субару авточасти Империя София ... в момента за тях се сещам. Ако не намериш - смени и двата с нещо друго.
Вариант за нов - питай тук във форума вносителите на официални части с парт номер... но не мисля, че ще е по-евтино от това да ги смениш с по-добри.
:good:

Чет Авг 31, 2023 3:28 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 346
Автомобил: FORESTER SH 2.0 D
Телефон: нула893/624083
Рейтинг: 302
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз бих се пробвал да ремонтирам настоящия... опциите не са толкова много: 50/50. :D
Вероятно е да се е отлепила частично сферичната капачка в центъра на говорителя. Пробвай да я залепиш с някакво каучуково лепило, но пипай внимателно и не я натискай, че е много нежна и се мачка лесно.
Или може да е влязъл някакъв дребен боклук през решетката, който да дрънчи от вибрациите на мембраната.
Третият вариант е да е скъсана гофрата на мембраната, но тя се сменя трудно, не е за домашни условия. Или намотката в магнита да се е "разбридала" - в тези случаи отиваш на смяна...
Съвет - ако сменяш с нови говорители - смени и на двата канала, така и така се продават на чифт.

Прикачени файлове:
speaker-a.jpg
speaker-a.jpg [ 3.82 KiB | Прегледано 329 пъти ]
Чет Авг 31, 2023 7:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема