Отговори на тема стр 1, 2  >
 Няколко конкретни въпроса за Forester II '03 2.0 XT_MT 
Автор Съобщение

Постове: 9
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте

Реших да сменя досегашният си автомобил именно със Forester II 2.0XT МТ 2003
Имам няколко конкретни въпроса на които не открих изчистен отговор за точно този модел.

1. Моделите със МТ разполагат ли със dual range скорости?
2. Съединителят с маховик ли е?
3. Възможно ли е поставянето на АГУ и до колко ефективено е това за двигателя имайки в предвид турбото? Къде е най-подходящото място да се монтира АГУ?
4. Има ли предимстова АТ пред МТ на офроуд терен и в какво се изразява то?

Доста информация почерпих от форума и интернет като цяло. Forester II 2003 2.0 XT напълно покрива изискванията ми за универсален автомобил на който бих се радвал с години, нещо от което всеки човек има нужда!
Автомобил ще бъде поръчан от доверено лице вкарващо автомобили от Швейцария с конкретни екстри за модела като:
-Панорамен покрив/шибидах
-Подгрев на седалки
-Темпомат
-Кожен салон

Предварително Благодаря на всички за помоща!

Нед Юли 31, 2016 12:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 58
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Без да давам 100% сигурност:

1. До колкото съм наясно "бързи" и "бавни" скорости имат само атмосферните форестъри с ръчка, с други думи твоята бъдеща избраница няма да има такива.
2. Ръчката до колкото знам е с демпферен маховик
3. Газифицира се лесно, ако двигателя ти е в добро здраве, това ти е най-малкия проблем, разбира се, трябва да е в добър сервиз, но във всеки голям град има по няколко добри майстори.
4. Автоматът е малко по-тромав и гори повече, но за оффроуд е по-добър, тъй като издържа по-голямо натоварване и потегля по-плавно.

Нед Юли 31, 2016 4:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 351
Рейтинг: 151
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега не да те откажа или навия, но...
Имам цяла тема за особеностите на фори точно това което търсиш.
Колата като цяло е спартанска история, чука трака хлопа, но върви.
Окачването е като от каручка.
Много претенциозна кола от към обслужване, аз лично не бих си повторил " грешката " ако бях прочел навреме.
За най-малкото нещо - може и да не намериш кой да ти свърши работата или ще се разкарваш до някой " майстор " от форума.
Първоначално обслужване ще ти отидат едни 2-3 бона, еле пък и газ да слагаш...
Газта ще ти развали колата, защото леглата са алуминиеви и не държат. Реглажа ти е 2 бона. Сам си сметни дали си струва.
А и покрай газта в какви филми можеш да се вкараш не е истина. Твърдо против.
Ако е читав мотора - харчи 9/10 смесено и около 13 градско.
За гуми винаги 4 еднакви + резервна стават 5. Само за гуми 2 комплекта са ти цифра.
Ако вземеш " джипови" корави гуми - решаваш си от раз проблема с камъните в бъбреците.
Това за демултипликатора не виждам кой знае какво предимство да е освен да качиш някой бордюр за друго не става.
Или някоя пряспа зимата да излезеш. Със засилка.
Аз все още си карам с по-голямо удоволствие старата цедка отколкото фори, но тук е въпрос на предпочитания...
Предимството на фори лятно време за мен е в климатика и пространството, зимата - проходимостта. Като цяло няма еднолично мнение за качествата на фори, затова преди да поръчваш каквото и да е било вземи разгледай тествай за да не съжаляваш.
Ако имаш прекалено големи очаквания от 13-14 годишна кола може и да не се оправдаят. Коли на тези години може да имат всякакви проблеми...
Все пак ако купиш фори тук ще намериш всякакви полезни съвети и препоръки свързани с експлоатацията му.
Поздрави и късмет!
 13

Пон Авг 01, 2016 1:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Както се казва вземи си Ц класа и си свиркай,но да е с климатик :D
Колегата е много прав за всичко.
Най-важно за едно Субару втора-трета ръка е да си ОТВАРЯШ очите преди да го платиш.
А всеки си взема кола за каквото му трябва.
На пресечен терен това чудо е звяр.

Пон Авг 01, 2016 8:49 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 399
Автомобил: subaru forester s-turbo
Телефон: 0888959253
Рейтинг: 220
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Абе вземай смело това което ти е на сърце . За всяка марка и модел ще получиш и позитивни и негативни мнения . Самолет на шосето и звяр в гората - това е . И аз до скоро карах само Мерцедеси , но със Субару - турбо се забавлявам истински . Високи данъци , скъпо обслужване , висок разход и спекула с цените на частите - всичко това е вярно . Но пък ... кеф цена няма ! :beer:

Пон Авг 01, 2016 11:05 am
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Forester2003 написа:
Колега не да те откажа или навия, но...
Имам цяла тема за особеностите на фори точно това което търсиш.
Колата като цяло е спартанска история, чука трака хлопа, но върви.
Окачването е като от каручка.
Много претенциозна кола от към обслужване, аз лично не бих си повторил " грешката " ако бях прочел навреме.
За най-малкото нещо - може и да не намериш кой да ти свърши работата или ще се разкарваш до някой " майстор " от форума.
Първоначално обслужване ще ти отидат едни 2-3 бона, еле пък и газ да слагаш...
Газта ще ти развали колата, защото леглата са алуминиеви и не държат. Реглажа ти е 2 бона. Сам си сметни дали си струва.
А и покрай газта в какви филми можеш да се вкараш не е истина. Твърдо против.
Ако е читав мотора - харчи 9/10 смесено и около 13 градско.
За гуми винаги 4 еднакви + резервна стават 5. Само за гуми 2 комплекта са ти цифра.
Ако вземеш " джипови" корави гуми - решаваш си от раз проблема с камъните в бъбреците.
Това за демултипликатора не виждам кой знае какво предимство да е освен да качиш някой бордюр за друго не става.
Или някоя пряспа зимата да излезеш. Със засилка.
Аз все още си карам с по-голямо удоволствие старата цедка отколкото фори, но тук е въпрос на предпочитания...
Предимството на фори лятно време за мен е в климатика и пространството, зимата - проходимостта. Като цяло няма еднолично мнение за качествата на фори, затова преди да поръчваш каквото и да е било вземи разгледай тествай за да не съжаляваш.
Ако имаш прекалено големи очаквания от 13-14 годишна кола може и да не се оправдаят. Коли на тези години може да имат всякакви проблеми...
Все пак ако купиш фори тук ще намериш всякакви полезни съвети и препоръки свързани с експлоатацията му.
Поздрави и късмет!

В момента търкалям едно Volvo V40 1.9D 2003. Нуждата от проходимост в последните 2 години се засили главно заради местата на които обичам да ходя в свободното си време.
И за това реших че ако ще карам 4х4 то поне да е най-доброто! Преди 2 години бях на косъм да грабна едно Legasy 2.5 AT 2003 но ми се видя много мудно на фона на турбодизела. Ибягах от избора на олроуда на Volvo XC70 заради по високата пазарна цена и цените на частите за него. Мисех че Subaru са здрави на копеле и рядко ще ми се налага да я вкарам в сервиза ако разбира се конкретния екземпляр e в добро състояние
За окачването и возията съм разочарован от прочетеното, макар че Volvo-то вози доста твърдо поне е относително издръжливо и е като залепено на магистралата. Очаквах Forester да е по конфортно и още по здраво в това отношение..
За пъровоначално обслужване тия 2-3 бона дето казваш за какво отиват? Ако е само за ремъците ролките и всички течности по двигателя и ск. кутия + филтри. Това наистина е адски много!!!
Всички ли двигатели са така с газификацията или конкретно този е с алуминиеви легла?
Не че не бих карал атмосферка но нуждата от турбокомпресор е ясна - No turbo no fun..

Благодаря за искренните отговори, рядко в автомобилен форум може човек да срещне такива, повечето са пристрастни!
Поздрави!

Пон Авг 01, 2016 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Стара и здрава кола не знам да има....
Моята за 10 години нищо не е пипано по нея, докато не я подкарах по нашите чудни пътища.
Все си мисля, че и танк мога да счупя, само да искам...

Значи първото което се сменя масла ролки филтри ремъци и т.н отиват 1600 лв кажи речи.
От там имаш за съединител ако е наложимо а то ще е: има няма 700 лв.
После гуми 2 комплекта освен ако не си решил да си доразбиеш окачването с АТ гуми взимаш 1 (5броя).
После скоростния диф (вискомуфа) рано или късно почва да ти прескача волана като загрее, има доста написано.
Някъде ги рециклират за 500лв, аз се спасих с един 2ра ръка всичко ми излезе 400лв.
До тук всичко при положение че нямаш други проблеми.
При стара кола е добре да се ревизират и спирачките - форестър от 2003-2005 спира много мудно, защото само предните колела са с дискове, отзад е на барабани. Дискове и накладки предполагам си запознат с цените.
Барабаните отзад са 500 лв комплекта.
Разни дребни части са си цифра, да не ти казвам, че за 1 носач ми обявиха цени от 1200 лв с опция за отстъпка до към 800лв.
Части като цяло няма или ако има - разни тарикати ще те шмулят както намерят за добре, защото знаят, че няма къде да ходиш.
За съжаление това е положението със Субару. Нови части са на ненормални цени, както при всяка японска марка.
Някои важни сегменти не са защитени добре и ако искаш вярвай съм карал веднъж по магистралата с отрязан/липсващ болт който държи преден мост към шасито!
Болта съм го отрязал докато правех маневра в тясно пространство и съм го закачил на дупка в асвалта!
А за Субару и газ - питай тия дето имат газчица и им харчи 20/100 отделно сума проблеми и постоянна нужда от настройки.
Ще го намразиш фори ако му сложиш газ. Реглаж се налага обикновено към 50-60,000км, поне от думи на познати.
От щатите предлагат титаниеви легла, но са 800 гущера. С мерак и пари всичко става, а където не става - ще стане с още пари и още мерак.
Всеки си шета на акъла, но аз лично субару отново надали ще си взема. На дълъг път изморява доста...

Задните седалки са не са от най-удобните и няма шанс да се регулират облегалките.
Ако имаш други въпроси - питай.

Пон Авг 01, 2016 1:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 49
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега(не се заяждам) ама откъде ги вадиш тия цени?
Вече второ субару карам, H6 на газ 20 със задръствания не мога да стигна в никакъв случай, дори не съм близо... въобще повечето от нещата, които пишеш ми се струват плод на някакъв наистина каръшки късмет от твоя страна. Съединител, вискомуфа ... това са неща, които като цяло могат или поне е твърде вероятно да се хванат още в момента на покупката и да си направиш сметката. Пък и с това за частите не съм особено съгласен - поне 3 морги има само във форума, отделно има много частни обяви. Не съм имал случай да търся нещо и да не мога да го намеря на поне 2 места.
Ти такава апокалиптична картина описа, като че караме 300 годишни каруци... Че не са идеалните коли е факт, ама поне според мен далеч не са толкова зле колкото описа :)

Пон Авг 01, 2016 2:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 161
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
Бавните са за да компенсират слабия двигател за да може да се катери, на тия с турбо не му трябват. По пресечен терен няма да може да се движи толкова бавно колкото 125/122 к.с. но пък ускорението му е съвсем друго. Автоматика по има шанс да е каран нормално и да не е с строшен двигател или изобщо потрошен

Пон Авг 01, 2016 2:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В този случай бавните са за да не си тормозиш съединителя или окачването, когато имаш нужда да се движиш наистина много бавно - по пресечен терен например. Затова при автоматика не са сложили бавни, там няма нужда, просто си може да се движи супер бавно.

Пон Авг 01, 2016 3:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
haplio написа:
Колега(не се заяждам) ама откъде ги вадиш тия цени?
Вече второ субару карам, H6 на газ 20 със задръствания не мога да стигна в никакъв случай, дори не съм близо... въобще повечето от нещата, които пишеш ми се струват плод на някакъв наистина каръшки късмет от твоя страна. Съединител, вискомуфа ... това са неща, които като цяло могат или поне е твърде вероятно да се хванат още в момента на покупката и да си направиш сметката. Пък и с това за частите не съм особено съгласен - поне 3 морги има само във форума, отделно има много частни обяви. Не съм имал случай да търся нещо и да не мога да го намеря на поне 2 места.
Ти такава апокалиптична картина описа, като че караме 300 годишни каруци... Че не са идеалните коли е факт, ама поне според мен далеч не са толкова зле колкото описа :)

Никой няма полза от заяждане...
Цените и ситуациите ги вадя от челен опит.
Дали ще си прави сметката в момента на закупуване или година по-късно...Не вярвам някой да дава 8-10 бона за кола дето ще я кара година две. По-добре да си знае човека какво го чака отколкото да му говорим колко е гот фори в гората за пикник.
Колата е с аеродинамика на тухла, харчи доста и не е кой знае какво изживяване да я караш. Чиста каручка.
Частите 2ра ръка са голям дефицит и на мен на няколко път ме е хващало яд че карам субару.
Предимствата на колата са големия багажник, постоянното 4х4 и здравината през първите 10 години, останалото е фенклубски истории към които аз лично нямам отношение...
Субару е все още доста екстравагантна марка за БГ по простата причина че в БГ малко хора карат колите само на бензин.

Пон Авг 01, 2016 3:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Малко реални цени, че объркваме само:
Ангренажен комплект и пистови ремъци 400-500 лв +100 водна помпа +150 работа
Масло двигател и филтри - 150
Свещи 25-100 лв + 50 лв работа
Масло мт кутия + заден дифф - 5л - 150 лв
Масло ат кутия и дифф + филтър - 9-10 л - 300-350 със смяната
Воден радиатор - 500 лв
Задни амортисьори KYB -220 лв/бр
Задни пружини - 100 лв бр /сменят се амове и пружини комплект/
Предни амортисьори KYB - 200-220 лв бр.
Макферсон тампони предни/задни - 100-120 лв бр
Долни големи тампони предни носачи - 50-150 лв бр (2бр са)
Други гумени тампони по окачването - 15-35 лв бр, има доста на брой, но рядко се сменят
Рециклиране вискомуфа мт кутия - 250 лв, лагери 4бр оем 150 лв, работа 100 лв
Съединител комплект - 600-700 лв, маховика е обикновен едномасов
Дискове предни 60-160 лв бр
Дискове задни 50-150 лв бр
Накладки предни/задни 100/80 за добър вариант
Газ - 1200-1400 - не че са алуминиеви леглата, целия мотор, включително главата е от алуминий. Драми с газта няма, ако се сложи добре и се ползват качествени материали. Вкопаване на клапаните в леглата има, но докато стане наложителен ремонта ще си избил 3 основни ремонта. Легла може да се сложат титаниеви, но е повече към глезотия. Реглаж на клапаните на тоя мотор е по специфична процедура, която изисква да се отворят кпаците, да се извадят валовете и да се премерят и сменят шимовете, ремонтни размери има от 2,00 до 2,70 мм при допуск на хлабини 0,20/0,25 мм. Газта е без алтернатива, освен ако нямаш бензиностанция. Очаквай реален разход 12/15 извънградско/градско.
Едрогабаритни те части, стъкла, фарове, брони са наистина скъпи, но искам да видя Ауди, бмв или Мерцедес да са с по-евтини. Майстори има не малко, но действително предимно в големите градове. Морги също има не малко, цените са нормални.
Колкото до комфорта - не е Мерцедес или Ситроен, но се търпи. Сериозна машина на асфалт, която можеш да забиеш и по поляните. Учудващо стабилна кола по завои, а зимата е страшно забавление.
Истина е, че турбо моторът е по-капризен, но не е нещо нечувано или невъзможно.

Това е, поздрави

Последна промяна askeless на Пон Авг 01, 2016 4:12 pm, променена общо 1 път

Пон Авг 01, 2016 3:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Отговори с цитат
Колега, що не вземеш да продадеш твоето Субару, като те е толкова яд на него. Вземи си един Мл да прави компания на цедката и толкова. Даже първия е на рама, можеш спокойно да твърдиш че караш джип.
Щом не си попаднал на твоята кола и марка в лицето на Субару, просто го махай, вземай каквото ти е на сърце и недей да отказваш хора, които най вероятно ще намерят своята марка точно там. И да видим една ц класа дизел например като те подкарат помпи, дюзи и турбо какво ще е преживяването. Това за газта също дразни, карай си твоите на бензин и недей да мрънкаш на останалите, още повече да обобщаваш. Всеки си има глава на раменете и може да си реши.

Пон Авг 01, 2016 4:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Отговори с цитат
askeless написа:
Колега, що не вземеш да продадеш твоето Субару, като те е толкова яд на него. Вземи си един Мл да прави компания на цедката и толкова. Даже първия е на рама, можеш спокойно да твърдиш че караш джип.
Щом не си попаднал на твоята кола и марка в лицето на Субару, просто го махай, вземай каквото ти е на сърце и недей да отказваш хора, които най вероятно ще намерят своята марка точно там. И да видим една ц класа дизел например като те подкарат помпи, дюзи и турбо какво ще е преживяването. Това за газта също дразни, карай си твоите на бензин и недей да мрънкаш на останалите, още повече да обобщаваш. Всеки си има глава на раменете и може да си реши.

Продажбата на субару не е толкова лесна задача. Май в повечето случаи си бая назад с парите и нервите :)
Дa споделя и моя опит, макар да е с outback. Аз съм твърдо за газифициране, но са си бая нерви. При мен: сложих газта преди 7000км при Радо. Оказа се, че бутилката е дефектна и ходих 3 пъти докато разберем, че проблемът е от нея. След това ми изгоря нивомера ( който все се каня да отида да ми го смени Радо, но не ми остава време). Онзи ден ми изгасна 3 пъти колата. Прави го само ако даваш газ до ламарината за кратко и после спирачки до пълно спиране. Ще ходя при Радоза реглаж, но с газта си е разправия. Не е като на бензин, но пък си е 2 пъти по евтинко. Така че ще си се борим с нея, периодично реглаж и ....

Пон Авг 01, 2016 4:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря за списъка с цените на отделните части и ремонти!

Наясно съм с рисковете при закупуване на автомобил 2-ра ръка.
Не ме плашат толкова цените на частите и възможните ремонти колкото периодичноста с която ще се извършват!
В този ред на мисли как смятате. При правилна експлоатация през колко km ще се налагат скъпите ремонти по един Forester 2.0xt?

И аз съм минал през доста филми и с досегашният автомобил: Рециклиране на дюзи, Ново турбо, Тампони на двигател, Демпферни шайби на колянов вал, Рециклиране на алтернатор (поне 2 пъти) хидравлична помпа и куп неща по окачването!
За 5 години съм дал над 5к лв в които влизат и обслужванията (имах лоша идея да вписвам всички ремонти в екселска таблица) ](*,)
Още началото в хода на покупката ме плашиха по същия начин с това че щяло да ми се счупи турбото. Карах я 2г. с голям аксиален луфт в страх кога ще се случи това. Е, случи се... купих нова и си дадох сметка, че това не е биалета която заминава за 1 година. ;)

@ stoychod - Това важи за всеки един автомобил за който са полагани грижи той да е в добро състояние.
И мен ще ми е болно, че ще трябва да се разделя с технически изправното си Volvo на цена по-ниска само от вложените грижи от момента в който съм я придобил до деня на продажбата..

Пон Авг 01, 2016 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
В такъв случай вече имаш цялата нужна информация за фори и можеш да си прецениш дали е за теб.
На мен изобщо ама изобщо не ми пука кой какви съвети дава ако не съм ги искал.

Така че ако решиш да си взимаш Субару и то с турбо имай не едно а поне 10 наум.
Изключително претенциозна от към поддръжка и не да е от най-здравите автомобили.
Общо взето - компромисно решение, но за тези пари - толкова.
Мога само да ти пожелая успех и да попаднеш на по-малко изтезаван екземпляр.

Пон Авг 01, 2016 11:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Forester2003 написа:
- форестър от 2003-2005 спира много мудно, защото само предните колела са с дискове, отзад е на барабани. Дискове и накладки предполагам си запознат с цените.
Барабаните отзад са 500 лв комплекта.

Колега тук нещо май ме пускаш по пързалката :-?
В autodata проверих а и по снимките на тези които гледам ясно личи че е с диакове и от зад!

Пон Авг 01, 2016 11:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Моята е с барабани, но мотора ми е 125к.с. без турбо!

Вто Авг 02, 2016 12:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И да обобщим:
Никой не твърди,че Субару е най-икономичната,комфортната,бързата,здравата,безпроблемната
и не на последно място евтина за поддръжка кола.
Но като го покараш и ходиш нахилен като тиква.
Е затова още ги купуват.

Вто Авг 02, 2016 7:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Отговори с цитат
Според мен най големите недостатъци на моя outback са(предполагам и на Форкото):
1. Супер неманеврен. Бих посъветвал колегата momk0 да покара такъв форестър по тесни улички, да пробва няколко различни паркирания, влизания в гараж... Обикновено тест драйва е на права отсечка - даваш газ и се кефиш. Каране в реални условия е различно. Това за мен е най големия недостатък, защото те мъчи постоянно в градски условия и няма как да се оправи/промени.
2. 4 степенната скоростна кутия е доста мудна. За градски условия автоматика е много удобен, но колата е доста бавна на старт. Ако ще те притеснява, че те режат някакви дачии, опели и сапунерки по светофарите.... Моят outback е 209 коня, но на старта е муден. Във високите скорости има много тяга, но пък аз не карам бързо. Форкото е по малко коне, но заради турбото май е една идея по пъргаво. Като цяло не очаквай чудеса, освен ако не си решил да караш 140-200. В този диапазон има много мощност, за разлика от повечето други коли.

Огромния плюс, заради който взех субару е проходимоста. Когато това ти е важно, останалите недостатъци остават на заден план.

Другите проблеми като прегряване, евентулни ремонти си зависят от конкретната кола и са отстраними. Аз лично, когато купувах, заложих на скъпа и поддържана кола на малко реални километри (154000), карана само на бензин. Цената е по 2, но не би трябвало да имам проблеми следващите 50-60000. Недостатък е че ако решиш да я сменяш скоро след покупката е почти непродаваема.

Вто Авг 02, 2016 8:55 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >