Отговори на тема
 Колебая се коe Фори да взема 
Автор Съобщение

Постове: 6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Наскоро марката Subaru и по-конкретно моделът Forester доста хванаха интереса ми. Реших да сменя градското VW Polo с нещо доста по-надежно и логично се роди въпросът... а коя версия на Forester-а най-много си заслужава?

Започнах да се ровя и видях, че има доста разлики из годините. Отскоро се интересувам и исках да проверя дали из Subaru обществото в БГ има обективно по-предпочитани години на производство на Forester-и, какви са причините за това, силните и слабите страни при различните Forester-и като цяло, най-чести проблеми на модела (или марката като цяло) и т.н. Също така ми е интересно дали има предпочитани държави, от които хората си купуват Forester-и на старо, тъй като едва ли ще търся активно из нашите географски ширини.

Като цяло искам да направя колкото се може по-информиран избор при покупката на този автомобил, тъй като мисля да го поддържам с доста внимание.

P.S. Оритентировачно бюджетът ми е ~10k лв, ако има значение : )

Пон Фев 10, 2020 4:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 60
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравей колега,

щом бюджетът ти е 10к бих те ориентирал към моделите до 2008 година дори бих разглеждал бройките преди фейслифта.
Относно проблеми и т.н. ползвай търсачката във форума има адкси много информация.

Аз от 5 месеца съм собственик на форестър XT 2008 година внесен от Швейцария. За жалост има ръжда по задните калници, която намерих в полседствие.

П.С. интересен преход от Поло към форестър за градска кола :) Определено е готин автомобил и ти желая успех!

Пон Фев 10, 2020 4:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
kichev написа:
щом бюджетът ти е 10к бих те ориентирал към моделите до 2008 година дори бих разглеждал бройките преди фейслифта.

Нещо конкретно ли има в моделите 2008ма година, тъй като виждам, че и тези от 2010 влизат в този бюджет?

kichev написа:
За жалост има ръжда по задните калници, която намерих в полседствие.

Да, кофти. Доколкото попадам на чести проблеми - това е един от тях.

kichev написа:
П.С. интересен преход от Поло към форестър за градска кола :) Определено е готин автомобил и ти желая успех!

Имам предвид, че се отказвам от градската кола като цяло - в София вече не става за кола според мен. Взимам горското субару и в града - само за пазар, иначе ще си е главно за пътешествия :love:

Пон Фев 10, 2020 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 60
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Имах предвид,че ако гледаш следващата генерация от 2009 където имат вече и дизел за да вземеш читав екземпляр,а не някой върнат "на 135 000км РЕАЛНИ и държан само в гараж, каран от баба в алпите" ще е почти мисия невъзможна. Там честните цени започват от около 15 000лв според мен поне.

Пон Фев 10, 2020 6:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4381
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Pavlov написа:
тъй като виждам, че и тези от 2010 влизат в този бюджет?

Още нищо не виждате, колега. Прочетете форум водителя и темата за новия внос. С 10к сте точно за SG, плюс резерв за обслужване/ремонти. Колегата ви е споменал ръждата - тя е водещ проблем при тази марка. Намерете си гледана кола без ръжда, пък от коя страна е внесена е все тая. Успех!

Пон Фев 10, 2020 7:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Alxx написа:
Прочетете форум водителя и темата за новия внос.

Благодаря за коментара и, ако може конкретни линкове, с удоволствие бих ги разгледал, защото така не знам какво точно е "форум водителя" :pardon:

Вто Фев 11, 2020 12:43 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
kichev написа:
Имах предвид,че ако гледаш следващата генерация от 2009 където имат вече и дизел за да вземеш читав екземпляр,а не някой върнат "на 135 000км РЕАЛНИ и държан само в гараж, каран от баба в алпите" ще е почти мисия невъзможна. Там честните цени започват от около 15 000лв според мен поне.

Мой пропуск, че не съм го споменал - със сигурност съм се ориентирал към бензин.

Вто Фев 11, 2020 12:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4381
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=1&t=15245
Скролни из темата, има там едни линкове за цените и покупката.

Вто Фев 11, 2020 7:33 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Alxx написа:
https://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=15245
Скролни из темата, има там едни линкове за цените и покупката.

Много благодаря!

Вто Фев 11, 2020 10:14 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: Forester 2007 SG 5; 2,0; 158 HP; AT
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравей колега,

И аз бях пред подобна дилема какво да взема втора или да се напъна за трета генерация - аз слизах от Гоуф 3. Излезе читава втора генерация 2007 - 158 кс, 2000 куб. Аз търсих само автоматик. Бюджета ти само за колата ли е? Предвиди още 1500 за обслужване. Ако не е регистрирана още 600-700. Ако няма гуми около 700 - четири еднакви трябва да са. Според мен търси читава до 2007. Изчистени са повечето проблеми на генерацията. Ако ще е трета аз бих гледал след 2010. Моята направи често срещан проблем с втора ламда сонда - 300 лв. и всичко е ок. Нямам газ не карам много - около 7000 км. на година.
В зависимост от това колко км ще минаваш годишно преценявай газ или не. Аз я карам главно извън града. Разхода ми за 5000 км е 10,3 бензин. Но имам и доста км. по планини и черни пътища. По магистралата до 120. Ако настъпваш харчи.
Вчера ходих до Паничище - няма такъв кеф по снега нагоре. Колата я чувствам, че се държи най-добре в планината и по леки черни пътища. Ако има нещо питай

Нед Фев 16, 2020 5:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 888
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 418
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Темата на Кичев е от скоро и беше доста обстойна:
viewtopic.php?f=1&t=27145&p=303459#p303459
Прочети я и се ориентирай какво точно искаш от колата, защото няма как да е хем мощната с екстрите и автомата, хем да харчи малко като дизела, който няма автомат, хем да е възможно най-нова, хем пък поддръжката и да е като на Поло.
Успех :good:

Нед Фев 16, 2020 7:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема