Отговори на тема стр 1, 2  >
 Въпрос относно Форестър 
Автор Съобщение

Постове: 19
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги, купих на жена ми Форестър 1997г. 2.0 -122кс. Швейцарец, ако има значение.

Питането ми е следното :
В колата от всички бутони свети само бутона на централната конзола със символа за автоматична антена. Бутоните "bright", "реглаж на фаровете" "измиване на фаровете". Бутоните от ляво на волана за "халогени" "заден стоп за мъгла" и "подгрев на предното съкло" - НЕ СВЕТЯТ :cry: :-~

При натискане на някой от тях святка индикация че работят -сиреч оранжева лампичка. Обаче няма осветеност на бутоните :cry: И при шофиране нощем е много неприятно.
Разглобих конзолата и изкарах въпросните бутони и ги разглобих, на вид са доста просто устроени обаче нямат крушка вътре и дори не видях заготовка за такава. Дали е до модела ? Или орязна версия? Ако е такава как може най лесно да си ги направя с подсветка.

Благодаря ви предварително.

Чет Ное 28, 2013 11:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Виж това! viewtopic.php?f=37&t=13140
И останалите клавиши са устроени по същия начин.

Пет Ное 29, 2013 8:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 111
Автомобил: Subaru Forester 2.0 GX
Рейтинг: 72
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет колега, на "bright" подсвет няма, аварийните и подгрева на задното стъкло-ключовете се разглобяват, вимавай с ключа на аварийните при събирането- вътре има едно бяло лостче което трябва да се постави правилно иначе после ключа не работи, на останалите е по лесно-отстрани или от долу има пластмасови капачета със жлеб за отверка които се явяват основа за гумените фасунки.Приготви си два свободни часа и един съвет от мен-не се заигравай много,много с пластмасите на колата на студено, на тези години стават изключително чупливи а като прибавиш и студа!

Пет Ное 29, 2013 1:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги, бутоните съм ги разглобявал още като взех колата, преди няколко месеца. Не са сложни а доста по прости от примерно на немските автомобили. Обаче въпроса е че изобщо нямат заготовки за крушки, нямат гумените фасунки както е на бутоните за подгрева.

П.С Подгрева си ги направих за 10мин. ама там имаше :D

П.С Аварийните и бутона за подгрева ОК, ще ги отворя да сменя крушките ако има, обаче другите бутони?

Пет Ное 29, 2013 2:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: Forester SF 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз като взех моето-също нямах осветяване,приготвих инструменти и отделих ден за това.Но баща ми седна да види,какво си купих,а като излезна-всичко светеше :D На въпос
Цитат:
какво направи
-
Цитат:
врътнах нещо на лостчето
.
Та да не излезе и при теб такъв ремонта? :idea:

Пет Ное 29, 2013 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Няма начин :D
С това си вадя хляба, обаче при друга марка. Но все пак бутони и кабелаци съм виждал.
Чисто практическо ми беше питането да споделят колеги, дали е така масово при Субару, обаче нещо няма мнения. :beer:

Съб Ное 30, 2013 9:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Добре да питам нещо друго, надявам се тук поне да ми помогнете повече.

Сега колата е с гуми 205/70/15 но имам едни добри 4 броя 195/65/15 ще бъде ли проблем за автомобила

Нед Дек 01, 2013 8:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 197
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT
Телефон: 0887297840
Рейтинг: 111
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Лятото съм с 205/70/15 зимата 195/65/15 и на Аутбека не му е проблем.

Нед Дек 01, 2013 8:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А проблеми с километража има ли, в смисъл отклонения?

Нед Дек 01, 2013 9:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 197
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT
Телефон: 0887297840
Рейтинг: 111
Отговори с цитат
5-6 км разлика мисля ,че не е от значение.

Нед Дек 01, 2013 9:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бижо Бижев написа:
Добре да питам нещо друго, надявам се тук поне да ми помогнете повече.

Сега колата е с гуми 205/70/15 но имам едни добри 4 броя 195/65/15 ще бъде ли проблем за автомобила

:) на фори седят малко странно ( малки изглеждат), иначе не.

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Сря Дек 04, 2013 3:27 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бижо Бижев написа:
А проблеми с километража има ли, в смисъл отклонения?

Разлика между твоя стар и нов размер:

"Стар диаметър: 668 mm

Нов диаметър: 635 mm

Разлика в диаметрите на двете гуми: -33 - несъвместими

Показание на скоростомера при движение на автомобила със скорост 100 км/ч: 105 км/ч"

Така го дават,но има доста колеги които карат с този размер гуми,така че решението е изцяло твое.

Сря Дек 04, 2013 3:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Всичко, светна. Подмених всички крушки и сега всичко свети. Няколко бутона нямаха крушки по дефолт, но им сложих подсветка и сега всичко си работи.Добре че беше форума да науча

Чет Дек 05, 2013 9:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За гумите да не забравиш да си смениш и резервната може и някоя стара да сложиш там,че ако пукнеш гума не е добре да се кара със различен размер.Иначе никакъв проблем няма.Дори и в разхода няма разлика.

Чет Дек 05, 2013 9:29 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да, разбира се и резервната ще се подмени :good:

Чет Дек 05, 2013 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Автомобил: Forester 2.0X '03
Нов фен
Отговори с цитат
Откъде си купи крушки за бутоните?

Не знам дали са същите като при мен(аз съм с Форе-то от 2003):

на круиз-а и пръскалката на фаровете са едни супер малки и фини със силиконово-гумени сиви цокли(и с нахлузени гумени шлаухчета - зелено или оранжево)
за фаровете за мъгла са с пластмасов цокъл, обаче проводниците на самата крушка са малко избратено завъртяни около цокъла.

След като разглобих да видя кое как е, някои изгаснаха... :facepalm:

Чет Дек 05, 2013 5:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 222
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109
Отговори с цитат
Виж линка по горе колега
в всеки магазин за електронни компоненти има такива крушки водят се за касетофон от 30 до 50 ст за брой сменят се за нула време

Чет Дек 05, 2013 6:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега ще ти отговоря така както трябваше и аз да получа отговор от колега минал по този път. Все пак трябва да си помагаме и затова са тези форуми!

Крушките са ти изгаснали защото крушки със нажежаема жичка, след определени часове работа стават много чувствителни към вибрации и по скоро към резки сътресения. Затова се случило да светят и след това да не работят.
Крушките са най обикновени 12волтови 3мм. балонни крушки.
При японските автомобили, това го забелязах като правих моя, се разчита на допир на проводниците не на спойки като при немските примерно. Краката на крушките са увити в силиконовите цокли, с една тънка отверка се "развиват" много лесно краката. С една пинсетка леко издърпваш цветната шапчица и си имаш крушка за смяна :D Вземаш новата, поставяш я в цокъла и със същата пинсета увиваш краката както са били на старата, споко след втората крушка ще им схванеш и ще ги правиш доста бързо. Крушките ги купих от фирма "Елимекс" имат магазин в ТУ София.
Цената им беше 0.50лв. за брой
Цоклите със крушките се свалят лесно от бутоните с една права отверка с малко по широка глава.
Монтажа е елементарен.
Всички бутони са полу- прозрачни и може да им се сложи подсветка, аз се убедих сам като го направих. Например в бутона за пръскалките на фаровете при мен няма крушка но платката има технологичните отвори за крушка, добавих крушката и пуснах 2 кабела от съседният бутон за да свети на фарове и габарити и всичко си дойде на мястото.
Ако имаш въпроси ме питай ще ти отговоря както и би трябвало да бъде във форумите!
 23

Чет Дек 05, 2013 9:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Mlad_I_Zelen написа:
Виж линка по горе колега
в всеки магазин за електронни компоненти има такива крушки водят се за касетофон от 30 до 50 ст за брой сменят се за нула време

Видях ги, ама ме плаши тва "шиене" на краката около цокъла, та се надявах да ги има готови с тая силиконово-гумена уйовина.
А от алтернативата за оригинални "Subaru Genuine Parts" ми настръхват космите..

Пет Дек 06, 2013 12:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Бижо Бижев написа:
Колега ще ти отговоря така както трябваше и аз да получа отговор от колега минал по този път. Все пак трябва да си помагаме и затова са тези форуми!

Крушките са ти изгаснали защото крушки със нажежаема жичка, след определени часове работа стават много чувствителни към вибрации и по скоро към резки сътресения. Затова се случило да светят и след това да не работят.
Крушките са най обикновени 12волтови 3мм. балонни крушки.
При японските автомобили, това го забелязах като правих моя, се разчита на допир на проводниците не на спойки като при немските примерно. Краката на крушките са увити в силиконовите цокли, с една тънка отверка се "развиват" много лесно краката. С една пинсетка леко издърпваш цветната шапчица и си имаш крушка за смяна :D Вземаш новата, поставяш я в цокъла и със същата пинсета увиваш краката както са били на старата, споко след втората крушка ще им схванеш и ще ги правиш доста бързо. Крушките ги купих от фирма "Елимекс" имат магазин в ТУ София.
Цената им беше 0.50лв. за брой
Цоклите със крушките се свалят лесно от бутоните с една права отверка с малко по широка глава.
Монтажа е елементарен.
Всички бутони са полу- прозрачни и може да им се сложи подсветка, аз се убедих сам като го направих. Например в бутона за пръскалките на фаровете при мен няма крушка но платката има технологичните отвори за крушка, добавих крушката и пуснах 2 кабела от съседният бутон за да свети на фарове и габарити и всичко си дойде на мястото.
Ако имаш въпроси ме питай ще ти отговоря както и би трябвало да бъде във форумите!

Благодаря ти, Бижо, ще те послушам!
:bow:

Пет Дек 06, 2013 12:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >