Отговори на тема
 Форестър 2001г механизма на багажника/5та врата не затваря 
Автор Съобщение

Постове: 41
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

от дълго време 5тата врата не затваря от време на време, но се оправяше с малко ВД40. От тази сутрин и това не помага. Фактически вратата изглежда затворена, но механизма не щраква около "скобата", за да остане затворена. Дано да успявам да го обясня що-годе..

Това е по-добрия вариант от този да не ти се отваря вратата :D но все пак трябва да го оправя и се чудя от къде да започна. Вероятно трябва да махна кората и да погледна какво става. Има ли нещо за което да внимавам?

Пробвах да я притисна и да я залкюча с централното, но пак не хваща. Централното се чува как работи...

Ще съм благодарен за всеки съвет.

Поздрави!!!

Сря Мар 29, 2017 12:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 112
Автомобил: Forester '99 125
Телефон: 0885580786
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
И моя трябва яко да го цапна за да се затвори... А докато се движа чувам от зад леко хлопане.

Преди години знаех един шлосер в ж.к. Дружба, но изчезна... Спомням си как имах такъв проблем с Hy un Die-чето ми и той извади чука, цапна халката (държача) на ключалката на пода на багажника няколко пъти и се оправи...

И в момента си мисля да опитам и не набирам смелост да не прецакам нещо...

При теб май е различно, но това е опита, който мога да споделя.

Ще следя темата с интерес.

Сря Мар 29, 2017 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 399
Автомобил: subaru forester s-turbo
Телефон: 0888959253
Рейтинг: 220
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ми то няма к'во много да се следи . Сваляне на кората и механизма и хууубаво почистване от ръждичката и мизерийките и всичко заспива .

Сря Мар 29, 2017 10:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 41
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Meрси, колеги!!

Значи да не му мисля толкова :) И при мен като се появяваше по-рано проблема мислех, че е от държача.. но ще дойде да е от механизма - дано не е закачена сложно тази кора... да се пукат щипки и вс. подобни проблеми с кори :)

Поздрави!!!

Чет Мар 30, 2017 9:00 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема