Отговори на тема
 Звънти ми при ускорение нещо... 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 190
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет..
Ами накратко - звънти ми нещо при ускорение. Примерно - карам лекичко на четвърта, но като настъпя газта за да ускоря и се поразвърти двигателя - нещо започва дразнещо да звънти отпред.. Като разхлабена тенекийка някъде, като развита гайка.. абе - звънти, чува се доста, и музиката много не помогна вчера - 300км все си дрънчеше.
На място като подавам газ обаче го няма. Само при натоварване на двигателя, при каране...

Ясно ми е, че е едно голяааамо хвърляне на боб тоя въпрос, ама - някакви идеи? :-?

Може пък и на някой друг да му е звънтяло и като мен да не може да трае такива дразнители :pardon:

Чет Фев 12, 2015 6:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Погледни предпазните ламарини на генерацията отдолу - чукни ги, ако имат луфт, явно правят резонанс и дрънчат

Чет Фев 12, 2015 7:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 190
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
това ми беше първата мисъл, но звънтенето е по-тънко, като малка тенекийка, нещо като шайба между гайка и главата на болт както звъни например... и се чува откъм таблото, някъде отгоре по двигателя евентуално.. :-?

Чет Фев 12, 2015 8:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 10
Автомобил: Legacy 2.0 AWD
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
joeless написа:
Привет..
Ами накратко - звънти ми нещо при ускорение. Примерно - карам лекичко на четвърта, но като настъпя газта за да ускоря и се поразвърти двигателя - нещо започва дразнещо да звънти отпред.. Като разхлабена тенекийка някъде, като развита гайка.. абе - звънти, чува се доста, и музиката много не помогна вчера - 300км все си дрънчеше.
На място като подавам газ обаче го няма. Само при натоварване на двигателя, при каране...

Ясно ми е, че е едно голяааамо хвърляне на боб тоя въпрос, ама - някакви идеи? :-?

Може пък и на някой друг да му е звънтяло и като мен да не може да трае такива дразнители :pardon:

При мен бяха точно тези ламарини за които колегата казва. Махнах ги и се оправи :) :) :)

Чет Фев 12, 2015 10:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Някоя тънка част от тая ламарина ROFL

Чет Фев 12, 2015 11:30 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема