Отговори на тема
 Височина на теглич Forester SG (2003) 
Автор Съобщение

Постове: 6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Имам въпрос към колегите с Forester втора генерация, без повдигания на задната част на колата, които имат тегличи. Какво е разстоянието между земята и центъра на топката на теглича при вас?
На моя Forester SG (2003-та год.) инсталирах нов полски теглич и гореспоменатото разстояние е между 37 и 39 см в зависимост от наклона на терена и без товар в колата. Разбрах, че в ЕС стандарта е между 35 и 42 см при натоварен автомобил.
Чудя се в моята кола ли има проблем, да речем задните пружини, или просто при форестърите това си е "стандартното" разстояние? Гледайки с окомера задната част на автомобила ми, няма провисване, но разбира се това е много субективна мярка.
Мерих тази височина при други автомобили, и при всички които видях беше над 40 см.

Благодаря за отделеното време!

Чет Юли 04, 2019 3:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 374
Автомобил: Forester SG9 2.5XT MT 2005
Телефон: 00000000
Рейтинг: 359
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен е 42см до центъра на топката.

Чет Юли 04, 2019 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 261
Автомобил: Forester SG 2.0X 2005 AT
Рейтинг: 247
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Изображение

По горе-описания начин можеш да разбереш дали имаш провисване на задницата.
В твоя случай ти имаш вече сложен теглич като не знам колко кг. е и какво влияние (в мм) ще окаже, но горе-долу...

Конкретно за въпроса на колко см. стои топката на теглича (при стокова височина на колата) не мога да помогна. :lipseal:

Пътуване без граници
FB/travelpagebg
IG:@travelpagebg

Чет Юли 04, 2019 3:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
GeorgiIv написа:
Изображение

По горе-описания начин можеш да разбереш дали имаш провисване на задницата.
В твоя случай ти имаш вече сложен теглич като не знам колко кг. е и какво влияние (в мм) ще окаже, но горе-долу...

Конкретно за въпроса на колко см. стои топката на теглича (при стокова височина на колата) не мога да помогна. :lipseal:

Благодаря за графиката. Не съм убеден, че я разбирам правилно. Отпред би трябвало да е 437 мм от центъра на гумата до ъгъла на калника, а отзад 440 мм?

Благодаря, peshaka11 :beer:

Нещо което забравих да спомена, имам газова бутилка. Разстоянието земя-теглич измерих при пълна такава + половин резервоар бензин.

Чет Юли 04, 2019 4:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема