Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4  >
 Forester Vs tiguan 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 154
Автомобил: форестър
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Zdravei te!
Az sam Otkoleshen fen na Subaru Forester i sam se nakanil sledvashtiya mi avtomobil da e takav :roll: . Mnogo se zaradvah na novoto pokolenie na modela, i cheta samo superlativi za nego.
No patriotichnite nemtzi ot autobild izkaraha Tiguana po - dobar ot noviya Forester. :smt102 az ne sam saglasen s tez dolni insinuatzii, no shte se radvamda chuya i vasheto mnenie po vaprosa! :D

Последна промяна Sufo на Съб Ное 01, 2008 7:10 pm, променена общо 1 път

Съб Ное 01, 2008 6:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 137
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
:smt023

Последна промяна ross на Пон Окт 11, 2010 10:23 am, променена общо 1 път

Съб Ное 01, 2008 6:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
kakvo e PD?
Te sa si haresali 170- te h.p. kato chudesen motor za semeina kola i svobodnoto vreme. Daje namerili kusur na Forestera che mu bilo nogo sportno nastroeno ESP- TO ta mojelo da pravi driftove :wink:

Съб Ное 01, 2008 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Я стига смях...Тигуан...същата помия като Волво AWD-то. Пак с тоя Haldex недодялания...пълна скръб.

4Motion vs AWD на Subaru :shock:
Къде да вървиш ? :roll:

Съб Ное 01, 2008 7:31 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 137
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
:D

Последна промяна ross на Пон Окт 11, 2010 10:23 am, променена общо 1 път

Съб Ное 01, 2008 8:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 46
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ето ти друго за размисъл :), дано хващаш малко английски. Прочети си я цялата тема. Много ме кефи 4 страница :), особено втория абзац началото.
http://www.motortrend.com/roadtests/suvs/112_0809_turbocharged_crossover_comparison/index.html

"Speaking of best in test, the Subaru claims most of those titles-over twice as many as the Mazda and nearly four times those of the Volkswagen. ...."

Статии има колкото искаш с всякакви изводи. Горната е доста подробна по параметри.

Съб Ное 01, 2008 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Понеже съм карал и двете, та да напиша няколко реда:

Тигуана е с Халдекс, което си е чиста шега - поднася предницата, после следва замисляне за една цяла вечност и след това рязко включване на задното предаване, което води до доста дървено разклащане на цялата кола и в крайна сметка - несигурно поведение на колата...

2.0 ТДИ на Фолксваген е най-неудачния избор, който можете да направите - разхода на масло е поголовен и непрекъснато трябва да го следите. В случая няма никаква разлика, дали говорим за версията със 140 или 170 к.с.! Иначе помпа-дюзата има и своите привърженици - има много сериозна тяга за кратък период от обороти и това дава усещане за мощ и динамика на колата. Шума не го коментирам - смешно е да се продава толкова шумна кола през 2008-ма, но това е положението; при Тигуан, СЕАТ Алтеа 4 и някои други модели от групата все още се предлагат...

Като цяло двете коли са коренно различни като концепции - едното е паркетно СУВ-че с лъскав дизайн, а другото истински семеен автомобил, който обединява всичко, което е нужно на чошек в ежедневието...

Нед Ное 02, 2008 1:32 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 72
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
И в най-новият Аутобилд, много ме подразни как се опитват да си пробутат Тигуана пред всички останали. Колко бил хубав, ама колко бил фукционален, щото му се мърдали задните седалки, а пък Форестъра , какво са го правили не знам, но взели, че установили "много голям" недостатък. Много спортно била настроена стабилизиращата система и на някой завой колата можела да се завърти.
За първи път чувам подобна глупост. Точно пък в завоите Тигуана не може да стъпи и на малкият пръст на Форестъра!
Германско списание, с германски спонсори си хвали германските коли. Какво се чудя пък и аз!?!

Сря Ное 05, 2008 2:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
---

Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:44 am, променена общо 1 път

Сря Ное 05, 2008 3:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Колеги ще ми позволите ли да се намеся и аз!
Аз също карам Форестер, но ще се опитам да бъда безпристрастен.
Не съм гледал теста на Аутобилд, НО:

Преди всичко Форестъра стана SUV на 2008 за USA(мястото където се карат много SUV-та), а там се внасят и VW, но хайде това да го оставим настрана.

Как може Тигуана да е по-стабилен в завоите след като е с Part Time 4x4 т.е. постоянно движи предният мост с 90% от момента и при нужда
Haldex-a включва задният, който иначе се движи постоянно с 10% от целият въртящ момент. При Субару имаме Full Time 4x4 и там теоритичното разпределение е 50/50 %. Отделно има по-нисък център на тежестта заради боксер мотора, които може да бъде еталон за мотор с минимални вибрации. По-ниският център на тежестта, както всички знаем от физиката способства за по-стабилно поведение в завоите, казано с други думи колата по-малко се накланя в завой.

Аз зная, че тия неща които споменах не са нови за вас, вие ги знаете, просто се опитвам да заостря внимание на тези "дребни" детаили.

Също така съгласен съм с твърдението на колегата, че не може да се сравнява атмосферен с турбо мотор понеже оборотите за достигане на макс. момент са много различни, а от там и поведениято на колата като цяло е много по-различна. Да не говорим, че на един турбо мотор реакцията(при подаване на газ) е далеч по-бърза.

Според мен теста е много тенденциозен и ориентиран в полза на VW, защото като хване списанието чичо ти Ханс и види теста(който е еталон за правилен избор) да избере родното немско :).

Сря Ное 05, 2008 6:06 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
---

Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:44 am, променена общо 1 път

Сря Ное 05, 2008 6:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
двигателя на тигана е малко странен - даваш газ и нищо не се случва... и изведнаж потегля рязко някъде към 1800 об/мин. Въобще не ми хареса особено като си го представих в трафика. (става въпрос за 1,4 бензин - турбо)

отдруга страна в теста на аутобилд има много странни оценки. но това не е за пръв нито за последен път.

btw. в масовия случай статиите им са преписани от немското списание. Ако четете френски списания не мисля че извода ще е същия... с малко натягане в румънската преса могат да изкарат и дачия за най-добрия семеен автомобил...

Сря Ное 05, 2008 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Както сам се досешташ това е заради турбото.
SUV с мотор 1.4 пък бил и той с Турбо, за мен не е много сериозно това.

Сря Ное 05, 2008 9:54 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
По принцип си е чисто престъпление да се сравняват, ако питате мен.

Сря Ное 05, 2008 10:52 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
brave sir robin
Аватар

Постове: 211
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
За това само Топ Гиър (ама не списанието) :wink:

Чет Ное 06, 2008 4:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Те тия са още по-големи престъпници по мое мнение. Техните глави пък се мотаят от Астън и Джаг...най-най-най от всичко е Best MOTORing
Откакто Агента го препоръча не съм изпуснал и една серия от това култово предаване.

Чет Ное 06, 2008 8:11 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Blagodarya vi za saprichastnosta. Просто много се подразних от писанията и затова реших да споделя "наблюденията" на тестващите. Просто хората са решили да намерят кусури на чудесния автомобил :roll: и да изсарат Тигуана за супер бестселър. А колокто до себиктивноста- винаги я е имало и ще я има - все пак в "Пета скорост" изкараха Нисан x-trail за най- добрия семеен SUV.
Не че е лош автомобил...

Съб Ное 08, 2008 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 41
Автомобил: Subaru Forester Boxer Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
някой да е намерил в нета сравнение м/у форестър и тигана но дизел?

Нед Ное 16, 2008 5:49 pm
Върнете се в началото
Профил
brave sir robin
Аватар

Постове: 211
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
За какво ти е нета, на пътя е сравнението! Колкото и хвалби да изпишат трудно бих се убедил :D
Като се отвори тая тема, в новия брой на Ауто Билд има много обширна статия за пасат 2.0 тди на 100000км взет от списанието за тест- ми той не излезнал от бокса :-D
Никога няма да съм привъпженик на еднодневките и само годинките мокат да докажат кое струва и кое не!

Нед Ное 16, 2008 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Нов фен
Отговори с цитат
И аз като много нормални хора се "ядосвам" когато някои се опита да ме "убеждава" в това че само немските коли са най-качествени и най-икономични, и изобщо най, най. Само да напомня, че преди по-малко от година прочетох статия във въпросното немско фолксвагенско списание, кудето сравняваха Туарег със новото СантаФе....... Дори и така погледнато пак е сравнение на два различни автомобила, но хайде..... ще им простим все пак са 4Х4. След хиляди увуртания и "доказателства" в тежест на ФВ, на края си словиха руката на сърцето и дадоха победата на СантаФе-то, като отчетоха невероятния напредък в качествено отношение на корейците...... Това до тук добре, но ето че в последния брой на 4Х4 ФолксвагенБилд, сравняват кой друг освен Тиг(у)ана със СантаФе..... и разбира се го разбива на пух и прах. Ето един пример за пулно противоречие на господата от прословутото немско издание. Сами си "плюят" на сравненията и мненията доказвайки че, Тиг(у)ана е по-добър от големия батко Туарег. :lol: :roll: :wink: :!:

Чет Ное 27, 2008 12:12 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4  >