| Автор |
Съобщение |
|
Rongusha
Автомобил: 2003 Forester 2.0T
Телефон: +447474240242
Рейтинг: 15
|
|
Здравейте, имам Фори 2003та 2.0т автомат. Кутията ми не работи добре и като натисна педала и сменя на високи обороти все едно на полу-съединител влизам в следващата скорост. Живея в Англия и тук не ми се струва, че ще намеря кой да ми я ремонтира на адекватна цена и така почнах да търся друга от форестъри на части. Да ама, тука само ги точат за бегачки и много рядко попадам на автомат а като попадна, той е TZ1B а моята е TZ1A. Въпроса ми е става ли 1B за мене или задължително трябва да търся 1А? Колите донори са същата като моята понякога, фейслифта иначе двигателя е същия. Благодаря предварително!
Поздрави!
|
|
|
|
| Пон Авг 10, 2020 1:42 am |
|
|
|
Vmax
|
|
Трябва да имаш пълните номера на кутиите - твоята и донора. След това ползваш ВИН декодера във форума, за да видиш дали са с едно и също предавателно число ( 4.11, 3.9 или 4.44 ). Също прверяваш дали кутията е с ВТД или нормална.
|
|
|
|
| Пон Авг 10, 2020 6:58 am |
|
|
|
Rongusha
|
Vmax написа: Трябва да имаш пълните номера на кутиите - твоята и донора. След това ползваш ВИН декодера във форума, за да видиш дали са с едно и също предавателно число ( 4.11, 3.9 или 4.44 ). Също прверяваш дали кутията е с ВТД или нормална. Здравей колега, благодаря за отговора! Отворих всичките линкове от темата за декодера (не знам руски) и се опетлах. Всичко което намирам е парт номера на отделните части, неща като предавателно число (което и без това не знам как е на руски) не съм видял. За съжаление не намирам нищо и на английски (него поне го знам :Д). Имам пълните номера на двете кутий как и вин номера на моята кола ама не мога да се оправя. Благодаря все пак.
|
|
|
|
| Пон Авг 10, 2020 11:40 am |
|
|
|
Vmax
|
Rongusha написа: Vmax написа: Трябва да имаш пълните номера на кутиите - твоята и донора. След това ползваш ВИН декодера във форума, за да видиш дали са с едно и също предавателно число ( 4.11, 3.9 или 4.44 ). Също прверяваш дали кутията е с ВТД или нормална. Здравей колега, благодаря за отговора! Отворих всичките линкове от темата за декодера (не знам руски) и се опетлах. Всичко което намирам е парт номера на отделните части, неща като предавателно число (което и без това не знам как е на руски) не съм видял. За съжаление не намирам нищо и на английски (него поне го знам :Д). Имам пълните номера на двете кутий как и вин номера на моята кола ама не мога да се оправя. Благодаря все пак. Пусни ВИН номера на твоята кола и двата номера на кутиите в темата, да видим...
|
|
|
|
| Пон Авг 10, 2020 11:55 am |
|
|
|
Alxx
|
Цитат: (него поне го знам :Д). Имам пълните номера на двете кутий А, българския?
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Авг 10, 2020 6:41 pm |
|
|
|
Rongusha
|

[quote="Vmax"][quote="Rongusha"][quote="Vmax"]Трябва да имаш пълните номера на кутиите - твоята и донора. След това ползваш ВИН декодера във форума, за да видиш дали са с едно и също предавателно число ( 4.11, 3.9 или 4.44 ). Също прверяваш дали кутията е с ВТД или нормална.[/quote]
Здравей колега, благодаря за отговора! Отворих всичките линкове от темата за декодера (не знам руски) и се опетлах. Всичко което намирам е парт номера на отделните части, неща като предавателно число (което и без това не знам как е на руски) не съм видял. За съжаление не намирам нищо и на английски (него поне го знам :Д). Имам пълните номера на двете кутий как и вин номера на моята кола ама не мога да се оправя. Благодаря все пак.[/quote]
Пусни ВИН номера на твоята кола и двата номера на кутиите в темата, да видим...[/quote]
Здравей, извинявай за късния отговор и благодаря за отделеното време. Вин номера на колата е : jf1sg5kp53g018351, Парт номера на кутията ми е: tz1a3zn4aa, Парт номера на кутията донор е: tz1b5lnyaa Благодаря!
|
|
|
|
| Вто Авг 11, 2020 1:17 am |
|
|
|
Rongusha
|
Alxx написа: Цитат: (него поне го знам :Д). Имам пълните номера на двете кутий А, българския? Извинявай колега!
|
|
|
|
| Вто Авг 11, 2020 1:52 am |
|
|
|
Alxx
|
Ако правилно съм гледал, двете кутии са 4,444. Обаче един руски събрат твърди, че не пасва закрепването на хидротрансформатора и не е сигурен буксите за управление пасват ли. Иначе, според опоуздфорсес стават: http://opposedforces.com/parts/forester ... _assembly/
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Вто Авг 11, 2020 6:17 am |
|
|
|