Отговори на тема
 Стружки в маслото на диференциала? 
Автор Съобщение

Постове: 23
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте. Смениха ми маслото на диференциала на Форестъра (2003) и ми казаха, че било доста гъсто и цитирам "от пропката излезли доволно количество" стружки. На въпросът ми какво е доволно - казаха ...малко. Както и да е, какво означава това, колко да се тревожа и т.н.

Чет Яну 28, 2021 4:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Смяната първа ли е откакто е твоя колата?
Предполагам визираш задния диф - не е драма да има малко стружки ( особено ако е тормозена колата или е прескочен пробега за смяна ).
Ако си често офроуд и планинско просто го сменяй по-рано - 30х км и слагай нещо скъпо, все пак е 0.9л

Чет Яну 28, 2021 5:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Първа смяна е да. Преди известно време (2г. може би) карах един майстор да ми го смени, ама каза, че нямало нужда - било бистро. Не ми е проблем и на 20к да го сменям, мой пропуск е. Притесних се сега от стружките дали е голяма драма....

Чет Яну 28, 2021 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сигнал за драма е ако започне да вие дифа.
Ако няма шумове си карай спокойно и просто го сменяй редовно в зависимост от употребата на колата - ако си по асфалт 50х км, офроуд и т.н. - 30х км

ПС: И да стане нещо не е кой знае каква драма - дифове по моргите колкото искаш. Твоята поне не е екзотична :)

Чет Яну 28, 2021 5:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
В момента зверски вие един лагер на главина, който ще сменям сряда. Надявам се след това нищо да не вие, но разбрах идеята каква е :)

Чет Яну 28, 2021 5:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз при смяна на 5МТ с 6МТ кутия установих, че липсва 1 зъб на короната на задния диф и същия се е развявал насам-натам. Колко съм карал така - нямам идея. Проблеми да съм имал от това - не. :pardon:

Чет Яну 28, 2021 7:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Отговори с цитат
Аз, две смени вадя стружки, с магнитна пробка съм :) Не вие, ама трака при превключване сутрин от поне три години.

Чет Яну 28, 2021 7:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Alxx написа:
Аз, две смени вадя стружки, с магнитна пробка съм :) Не вие, ама трака при превключване сутрин от поне три години.

Магнитната по дефолт ли е или се слага допълнително?

Чет Яну 28, 2021 8:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Отговори с цитат
topsoft написа:
Първа смяна е да. Преди известно време (2г. може би) карах един майстор да ми го смени, ама каза, че нямало нужда - било бистро. Не ми е проблем и на 20к да го сменям, мой пропуск е. Притесних се сега от стружките дали е голяма драма....

Не мога да ги разбера тез механици....познават състоянието на маслото на цвят и вкус...евала.Затова има толкова колеги с проблем на преден диф на АТ...и като кажат много стара е тая кола ще и сложим 10W40 щот е по ГЪСТО ...не се научиха тези хора... :facepalm:

Чет Яну 28, 2021 8:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Отговори с цитат
topsoft написа:

Магнитната по дефолт ли е или се слага допълнително?

Нямам идея, така си беше и в дифа, и в кутията.

Чет Яну 28, 2021 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Магнитната е афтърмаркет и по принцип е за картера на двг и ат кутия.

Чет Яну 28, 2021 11:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема