Отговори на тема
 Форестър II - пали трудно и тресе на празен ход 
Автор Съобщение

Постове: 16
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Имам следния проблем - от няколко дни колата пали трудно (стартера върти, но не запалва, пали от раз от втория път). Когато запали колата започва да тресе на празен ход, но не мени обороти, държи ги. При движение няма проблем.

Форестъра е модел 2006 г. на 234 хил. км с фабрична газова. Кара се само на газ. Преди 30 хил. са регулирани клапани и сменяни свещи. Разни майстори откачаха "прахосмукачки" (вкл. буксата е извадена). Казвам всичко това, защото се надявам да ви ориентирам към проблема. Говорих с майстор на стартери и алтернатори, каза ми, че не съм за него.

Някакви идеи какво може да е?

Чет Юни 08, 2023 11:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 87
Автомобил: Форестер SG, 5MT, 125HP
Телефон: 0887969876
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Предполагам че някой инжектор е заминал и не се затваря добре. При първия опит колата е задавена от газта дето е пуснал инжектора. След като успее да запали този инжектор изпуска и сместа става много богата.
Иди на газаджия.

Чет Юни 08, 2023 12:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
stan4o написа:
Предполагам че някой инжектор е заминал и не се затваря добре. При първия опит колата е задавена от газта дето е пуснал инжектора. След като успее да запали този инжектор изпуска и сместа става много богата.
Иди на газаджия.

Или ти изпуска изпарителя газ през вакуума нощем. Определено първо на газаджия.
За тест можеш да направиш следното - вечер като няма да караш колата, махни вакуум маркуча от изпарителя който влиза в колектора, ако на сутринта ( след като си го закачил разбира се ) колата запали нормално, значи ти изпуска газ изпарителя.

Чет Юни 08, 2023 4:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 16
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Рапортувам:

При изключване на газовата проблема изчезна.
Отидох в BRC София днес и се оказа изпарителя.
Благодаря на колегите, които ме насочиха!

Наздраве :beer:

Чет Юни 22, 2023 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема