И аз съм си мислил този вариант за фори турбо с бавни . Но до колкото видях не може да се събере комплекта колела за бавни в кожуха на кутия без бавни. За мен единствения вариант за кутия с бавни на турбо мотор е да се направи от две кутии една . Да се ползват предавките от турбо кутия ,да се наредят в кожуха на кутия с бързи бавни и да се ползва само вала със зъбните предавки за бързи /бавни от кутия от атмосферен . Не съм го правил все още . При мен имам кутия с бавни ,но ми казаха че кутията от турбо е с доста по яки зъбни колела
Кутиите от атмосферки са с по-къси числа, ама пък по-дълги дифове. И няма нищо по-яко в турбо кутиите - същия боклук са. Отчасти изключение са шестстепенните от STi. П.С. Що се занимавате с глупости? Не ви стига ВМ ли?
_________________ Cogito ergo sum
Чет Юли 10, 2025 3:15 pm
ivosaxo
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT 2006
Рейтинг: 109
Кутиите от атмосферки са с по-къси числа, ама пък по-дълги дифове. И няма нищо по-яко в турбо кутиите - същия боклук са. Отчасти изключение са шестстепенните от STi. П.С. Що се занимавате с глупости? Не ви стига ВМ ли?
Не е ВМ,а терена при тежък оффроуд,иска пълзене без полусъединител.
Колегата ми(с Outback 2006-та, 2,5 мотора, 4-степенен автомат) и неговия ортак( с Forester, ръчка с "бавни" ) редуват колите при съвместните им ходения за риба с лодка. Познай коя кола "пълзи" по-успешно по труден терен. Не е Forester-ът
Чет Юли 10, 2025 4:43 pm
ivosaxo
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT 2006
Рейтинг: 109
Колегата ми(с Outback 2006-та, 2,5 мотора, 4-степенен автомат) и неговия ортак( с Forester, ръчка с "бавни" ) редуват колите при съвместните им ходения за риба с лодка. Познай коя кола "пълзи" по-успешно по труден терен. Не е Forester-ът