|
Страница 1 от 1
|
|
Смяна на амортисьори за форестър 2008
| Автор |
Съобщение |
|
hkill
|
Здравейте колеги, отскоро съм собственик на субару форестър 2008 с фабрична газ, за съжаление е с изпуснали задни амортисьори и разбрах че били специални самонивелиращи, та мисълта ми е няма ли алтернативни варианти с обикновени амортисьори, по възможност ме интересуват каяба конкретно, тъй като на другите ми коли съм бил винаги с каяба и съм доста доволен, но за това субару намирам само предни, но не и задни каяби, ще бъда благодарен ако някой помогне с това какво точно трябва да търся, от къде и да поръчам всичко нужно за смяната, благодаря предварително! 
|
|
|
|
| Сря Яну 14, 2026 2:44 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Имаш няколко избора, но не и каяба: 1. ОЕМ спортни за около 700 евро/бр.(вървят с оригиналните или каяба афтърмаркет пружини). 2. Билщайн нормални, които искат и друга пружина 140 евро. 3. ОЕМ обикновенни по 190 евро и също се сменя пружина. 4. Полски Магнум по 30-тина и нещо евро, качество ела ме ритни, също се сменя пружина. Лошото е, че няма налични пружини за обикновен амортисьор и ще си ги викаш отвън.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Сря Яну 14, 2026 4:17 pm |
|
|
|
hkill
|
Благодаря, поне да се знае точно каква е пружината,ясно че е каяба, но кой модел точно, а амортисьора явно по - добре билщайн, щом няма каяба, въпроса е точно какви са, защото не намирам нищо като информация 
|
|
|
|
| Сря Яну 14, 2026 6:40 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Не четеш внимателно: наличните каяба пружини са само за нивомат. Взимай Билщайни, но пружини си търси отвън или питай в STi за Педерс.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Сря Яну 14, 2026 8:57 pm |
|
|
|
dendim
Регистриран на: Съб Авг 18, 2018 4:42 pm Постове: 346 Местоположение: София
Автомобил: FORESTER SH 2.0 D
Телефон: нула893/624083
Рейтинг: 302      
|
Alxx написа: Имаш няколко избора, но не и каяба: 1. ОЕМ спортни за около 700 евро/бр.(вървят с оригиналните или каяба афтърмаркет пружини). 2. Билщайн нормални, които искат и друга пружина 140 евро. 3. ОЕМ обикновенни по 190 евро и също се сменя пружина. 4. Полски Магнум по 30-тина и нещо евро, качество ела ме ритни, също се сменя пружина. Лошото е, че няма налични пружини за обикновен амортисьор и ще си ги викаш отвън. 5. Pedders; 6. комплект ОЕМ с пружини и тампони... съвпада с т.3 на Alxx. Аз сменях навремето с газови ОЕМ с пружини, маншони и тампони от Мимо13. Доволен съм. В темата по-долу има и каталожните номера на нужните части. https://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=29259&start=120ПС. Нямам газова бутилка, карам нафтова печка...  но мисля, че при Мимо13 имаше усилени пружини за газаджиите /по спомени/...
|
|
|
|
| Сря Яну 14, 2026 9:18 pm |
|
|
|
nikentce
|
Аз замених изпусналите нивомати с комплект амове+пружини на Pedders черната серия, и съм много доволен. Колата се стабилизира в завои и неравности, и същевременно е комфортна. На служебната RAV4 сменях с предни Каяба Made in Japan и не останах доволен. Дървени са и некомфортни. Фабричните Токицо(Токико) са най-хубави, но не са достъпни тук  . Предните ми са си още фабричните на над 300 хил. и са пушка - хем комфортни, хем сравнително стабилни. Проверени и на тресачка.
|
|
|
|
| Сря Яну 14, 2026 9:39 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Преди време се бях разровил за един приятел и тогава четох добри отзиви за Cusco touring. Но гледам, че цената им е солена в Германия. Проблема с пружините си остава обаче.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пет Яну 16, 2026 12:28 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|