Отговори на тема
 Ново Фори дизел - нов член 
Автор Съобщение

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
След много умуване, колебания, четене и питане се реших и взех едно ново ДИЗЕЛ ФОРИ.
:-D

Този сайт и off-road сайта ми помогнаха най-много за взимането на това решение. Преди карах едно ISUZU (OPEL MONTEREY 3.1 TDI) и бях много доволен, но реших да си направя UPGRADE към нещо по-ново.
Отдавна следя разработките на SUBARU и това, което ме е възпирало е, че нямаха дизел. Много се зарадвах на новината за дизел-боксера и това беше достатъчно за взимането на решение, въпреки че и в момента има доста атрактивни предложения с наистина впечатляващи отстъпки за RAV4 и др.

Взех базовия модел, защото мога и без екстрите, а и ще го използвам повече за хобитата си - риболов, фотография, туризъм.
Затова я дооборудвах с гумени стелки пред седалките и в багажното.
Остава да се монтират високочестотни високоговорители (препоръка от този форум) и да се помисли за подходящи зимни гуми.

Ще съм благодарен ако споделите съвети за разработката и какви пищялки (високочестотни високоговорители) да избера.

Благодаря предварително

Сря Сеп 23, 2009 11:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Честито :smt023 :smt023 :smt023

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Чет Сеп 24, 2009 6:32 am
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Честито и добре дошъл!
Поздрави за избора, аз съм със същото фори и съм повече от доволен! Една препопръка за дизела, слагай винаги премиум. ;)
Говорители си купи оригиналните, свирят отлично и коренно променят звукът. До 2500 км не натоварвай мотора, това по препоръка от Субару. Виж и книжката на форито, много е подробна.Ако имаш и други въпроси питай.
Поздрави и да се похвалиш със снимки! :smt023

Чет Сеп 24, 2009 7:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Честито колега !
Много и красиви мигове ти желая с новата машина!
Бързо ще се убедиш, че не сме те подвели. :D

Чет Сеп 24, 2009 7:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Честото!!! Само безаварийни км и много да се забавляваш с Форестъра! Абе много нови Форита напоследък... браво, браво! :)

Чет Сеп 24, 2009 7:57 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 61
Автомобил: Пешеходец
Телефон: 0899108116
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Честито и много безаварийни километри !
Относно зимните гуми и аз се колебая ама май ще е Michelin.

Последна промяна DragoM на Пон Сеп 28, 2009 10:43 am, променена общо 1 път

Чет Сеп 24, 2009 8:44 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Честито! :smt130

Чет Сеп 24, 2009 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Още не мога да свикна с интерфейса на този форум и ако имам някакви отклонения не е нарочно...
Благодаря на всички за радушното приемане в отбора :D

Много добро впечатление ми направи ръководството на Форито и поздравявам представителите на фирмата у нас. Аз съм по-стар кадър и на времето започнах с ръководства на Съветски (Руски), Италянски ( с подлистник от няколко страници на Български) и т.н. С Немския беше пълен кошмар и се убедих, че за не толкова изкушени потребители-фенове матерния език е най-доброто разрешение.

Навъртях около100-тина км и не искам да споделям все още първи впечатления. Това което не мога да сдържа е как двигателя реагира - като расов жребец!!! На светофар застава на задни колела ;) - огън!
Сигурно и аз натискам по-дълбоко (навик от старата машина), но ще свикна. Чакам да падне малко дъждец за да я почувствам на мокра настилка с 4х4. Карал съм с предно, с задно предаване по хубав път и на Монтерея 4х4 ми пречеше. Ползвал съм го само извън пътя.
Поведението е "малко" по-различно.

Не знам дали споделяте това мнение, но едно време когато имаше само Москвичи и Лади достигахме пак до същите места, до които сега разчитаме на 4х4. Дали бяхме по-млади и безрасъдни, или сега сме по-претенциозни...???

И да не задръствам с дълги речи : Форито -Д си бе любов от пръв поглед :-D

Чет Сеп 24, 2009 10:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
tchani написа:
Москвичи и Лади достигахме пак до същите места, до които сега разчитаме на 4х4.

Правилото е едно:
Стигаш до там,където си прежалиш колата :!: и колкото по-оборудвана,толкова повече вървиш за трактора :wink:

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Пет Сеп 25, 2009 8:37 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
[quote="tchani"

Не знам дали споделяте това мнение, но едно време когато имаше само Москвичи и Лади достигахме пак до същите места, до които сега разчитаме на 4х4. Дали бяхме по-млади и безрасъдни, или сега сме по-претенциозни...???

Има нещо вярно, но с ладичката често само стигах, пък връщането се оказваше проблем :lol:

Пет Сеп 25, 2009 8:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Отговори с цитат
Пост 
tchani написа:

Така е, но тогава пътуването беше мъка. Задължително в багажника носиш пълен набор с инструменти, туба с вода, въже за теглене, спирачна течност и какво ли още не... :-D :-D сещате се защо.

Сега същото пътуване е само удоволствие!

Пет Сеп 25, 2009 9:57 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Да носехме си разни инструменти и си поправяхме почти всичко по почина "направи си сам". Сега техниката е друга и въобще нямам желание да се уча вурху нея.

Искам да коментирам първи впечатления и ще ви моля да ги коментирате, дали и при вас е така, или нещо ставам много капризен.

1-вото ми впечатление е за волана- много е чувствителен, усещам всички неравности. Обяснението ми е - за по-голяма здравина сигурно е облегчен серво-усилватела (или каквото го замества)

2-ро Предницата е много лека и малко ми подскача при неравности, което се чувства в завой (имаме много завои станали на вълни!!! от тежките тирове)

3)Малко трудно включвам задна - сигурно ще се ртазработи. Четох коментари за проблеми при превключване от 3-та на 2-ра. Аз нямам, но имам навика да помагам на синхронизатора. Според мен скоростната кутия работи много добре. Предавките са добре оразмерени и с голяма еластичност.
4) Работата на двигателя -перфектна. Още не съм свикнал с шума му за да разпознавам добре оборотите, защото е много тих.

Общите впечатления са много добри, само с леката предница трябва да внимавам.

Въпрос - Според вас трябва ли да балансирам гумите? още нямам 500км.

Нед Сеп 27, 2009 9:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Според мен няма нужда, ако не си скачал в дупки. Но за твое успокоение ги балансирай.

Нед Сеп 27, 2009 9:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Отговори с цитат
Пост 
Колега, ако не ти дърпа нанякъде волана, значи гумите са ти наред. При мен нямаше проблем с тях като взех форито. Волана е много лек наистина, но с това се свиква, просто трябва да го държиш малко по здраво през неравности. За скоростите, при мен поне 2ра се включваше с една идея по трудно от другите, но това отмина след разработката и не виждам проблем, задна скорост също се включва нормално.
Само хубави емоции ти пожелавам с форито и вземи го покажи най-накрая! :wink:

Пон Сеп 28, 2009 9:03 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема