|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
| Автор |
Съобщение |
|
chill
Регистриран на: Вто Ное 24, 2009 12:06 pm Постове: 7 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
Чудя се дали да си купя нов Forester 2.0XR 5MT, ще се ползва за сърфмобил  Ще съм благодарен на собствениците на такива автомобили за информация относно: - Годишни разходи за поддъръжка, най-вече разни регулярни прегледи и смени на консумативи (ясно е, че иначе няма да се чупи  ). - Работа на официалните сервизи за гаранционни лизингови автомобили - много ли се чака, вършат ли добра работата, с кожа на клиента ли работят, и т.н. Благодаря  (алтернативно, може да си купя Grand Vitara с подобни характеристики и ниво на оборудване)
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2009 12:16 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
|
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2009 12:41 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2009 12:50 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
|

Все пак сериозно - дори и Витарата да има подобни на Фори възможности (в което малко се съмнявам за настоящия модел), разликата във возията е много, ама много голяма. Т.е. Форито е кола, която се връзва и с ежедневни пътувания, и със семейни почивки, и с лек офроуд (в това отношение е между най-добрите в класа), а и с дълги преходи (вози като лек автомобил среден клас). Вероятно за теб последното ще има голямо значение - доколкото имам някаква идея сърфистите доста пътуват за да намерят "добрата вълна" или каквото там им трябва. Разходите - обади се в местните представители на двете марки и поискай разбивка на сумите, които ще платиш да кажем за първите 100000км за стандартните технически обслужвания. Останалото ще са догадки без основания. Срок на ремонт, качество на работа, цени на услугите - варират според това кой ти обслужва автомобила. Не може да се даде общо определение за цялата страна, а ако си напишеш в инфото града от който си (което е задължително според Правилата на форума) имаш много по-голям шанс да получиш конкретно инфо по въпросите, които те интересуват.
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2009 12:53 pm |
|
|
|
chill
Регистриран на: Вто Ное 24, 2009 12:06 pm Постове: 7 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
Опа, от София съм ...  ще трябва да почна да ги чета тези правила на форумите, а не просто да се държа културно  (Иначе горе-долу съм добил предствата за плюсовете и минусите на Fоrester и GV и резултатът е, че ще използвам предимно плюсовете на Forester, но плюсовете на GV са ми в по-критични ситуации, .. както и да е, да не обръщаме темата на сравнение между моделите  )
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2009 1:07 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
Добре дошъл колега, като за начало използвайте търсачка, ще ви даде много полезна информация. И мисля че чуденето ще отпадне... 
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2009 1:59 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
 ...Форестър-а ...много ясно...е по-добрата кола  На пясък е велик...тествах по византийските плажове!Качиш ли се на Субару...почваш да се чудиш как по-рано не си го открил!Както казва едно приятелче - "Яката работа" Успех с избора!
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2009 3:22 pm |
|
|
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
|
|
Бе то и Витарката не е лоша, ма някак по-тясничка ми се стори. Иначе освен бавните хубавото е, че можеш предварително да блокираш средния диф. Ма като надеждност малко ме съмнява, все пак това е първи джип фултайм за Сузуки, а Суби от 20-тина години са все фул тайм. Все си мисля, че с последното по-рядко ще си в бокса. Иначе цените по обслужване са аналогични.
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2009 3:58 pm |
|
|
|
boko
|
Не се чуди, а Форестър-а си купи, за да не се каеш после ти Само тествай двата модела и после пак ще си говорим.
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2009 5:32 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
|
.
|
|
Последна промяна agogov на Пон Мар 08, 2010 8:27 pm, променена общо 1 път
|
|
| Вто Ное 24, 2009 5:54 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
Hamamatsu, Japan
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2009 6:24 pm |
|
|
|
isavev
Регистриран на: Чет Ное 27, 2008 11:51 am Постове: 108 Местоположение: София Рейтинг: 0
|

chill написа: Чудя се дали да си купя нов Forester 2.0XR 5MT, ще се ползва за сърфмобил  ... Поради ред причини, след 6 месечен Test Drive на Субарестер-а от Субару Моторс, имаше вариант, при който да се наложи да върна автомобила. Добре че не стана. Та се наложи да се оглеждам за подобен автомобил. И кво да бъде, Grand Vitara. Ходих, карах, гледах, чудих се. Т.е. не се чудих много де. След първия тест , всичко стана ясно - Subaru Forester. 1. Возията - по-добра. 2. Стабилност при високи скорости - по-добра. 3. Възможност за изглупяване, т.е. за каране с вратите напред  4. Багажно отделение - в Сузикито, меко казано малко. Просто е смешно за сравнение ( и това за предходния модел ). 5. Има си и бавни, да няма блокажи, ама не е болка за умиране. 6. Двигател - на 6000 оборота имах чувството, че всеки момент двигателя ще се пръсне, а да кажеш да върви,тц. Малко като моя Фят, шум, шум , пък нищо не се случва. 7. Жената - критерия за возията на автомобил. Вози се отзад в Витарата и каза НЕ- Прави, каквото искаш, Субаруто остава  . И както тя самата каза, най-хубавото във Витарата беще автоматичната скоростна кутия, а така като гледам ти си се насочил към MT. И те така. Абе това е колата 
_________________ Смачкан Forester 2.0 2006 (: Subaru Outback 3.0 H6 2000 Subaru Forester 2.5 XT 2007 http://www.xcosports.com
|
|
Последна промяна isavev на Вто Ное 24, 2009 11:00 pm, променена общо 1 път
|
|
| Вто Ное 24, 2009 6:42 pm |
|
|
|
walker
Регистриран на: Съб Сеп 13, 2008 9:34 pm Постове: 325 Местоположение: Варна Рейтинг: 8
|
Колега,питаш за форестър във форума на субару?  Според мен просто търсиш потвърждение за нещо,което вече си решил.И правилно си решил! 
_________________ Всички пътища водят до Рим,само българските до автосервиза...
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2009 7:54 pm |
|
|
|
tonizdravkov
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 7:53 pm Постове: 768 Местоположение: София,България
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
|
|
_________________ 2002 Subaru Legacy 2.5 GX luxe Sedan
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2009 8:31 pm |
|
|
|
chill
|
Абе, истината е, че не съм решил и питах не за автомобила, а за галимациите около автомобила, май не трябваше да споменавам витарата въобще. На кантар е работата (е, мъъъничко по- към витарата) и, примерно, положението със гаранционните сервизи може да наклони везната в една или друга посока. 
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2009 11:35 pm |
|
|
|
Greg4o
|
Е това сега { е, мъъъничко по- към витарата} в скоби или кавички да се разбира? Че се усъмних нещо 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Сря Ное 25, 2009 1:32 am |
|
|
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
|
chill написа: На кантар е работата (е, мъъъничко по- към витарата) и, примерно, положението със гаранционните сервизи може да наклони везната в една или друга посока.  Абе като гледам колко новички Витари се продават на по 30-40 к км.... все си мисля, че не е въпрос на безпаричие.
|
|
|
|
| Сря Ное 25, 2009 9:55 am |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
|
Понеже съм имал възможност да ги карам една след друга и двете коли... чудно ми е каква е въобще дилемата?! Нищо лично за Витарата, но не мисля, че има реална база за сравнение с FORESTER. Не знам Сузукито как е реално на офроуд, но на пътя... no comment!!! За офроуда на Фори - виж линковете в подписа ми по-долу и питай youtube кво мисли по въпроса. 
|
|
|
|
| Сря Ное 25, 2009 10:40 am |
|
|
|
proscrip
|
|
Не, че не съм фен на марката, ама Форито си е градска кола и за извънграда и да се кара за разходки, за сърфмобил според мен не става, щото колкото е по-едър пясъка, толкова повече ще мъкнеш оборудването, а и първите няколко пъти ще вадиш и форито като опре по корем. Казвам ти го от личен опит - сърфмобил е или Хайлукса или Л200. Първото можеш и да си го доработиш колкото и както искаш, дори и цели мостове може да се сложат. Сега са на доста добри цени в тойота и аз се двоумя, за един 2.5 Д че е с доста голяма отстъпка в момента. Цените са изравнени с отстъпките, а от де ти дойде наум за недоразумението Витара, не знам.
Ако гледам себе си - сърф-необитаеми плажове през 8 месеца от годината, където е трудно да викнеш някой да те дръпне, а защо да си развалям удоволствието след сърфа с разни идеи как да изкарам колата от някъде, да се потя с неопрена да го ровя и тнт. Всъщност зависи колко оборудване ще мъкнеш и къде, де...
|
|
|
|
| Сря Ное 25, 2009 1:09 pm |
|
|
|
Хектор
Автомобил: Subaru Forester Boxer Diesel
Рейтинг: 0
|

proscrip написа: Не, че не съм фен на марката, ама Форито си е градска кола и за извънграда и да се кара за разходки, за сърфмобил според мен не става, щото колкото е по-едър пясъка, толкова повече ще мъкнеш оборудването, а и първите няколко пъти ще вадиш и форито като опре по корем. Казвам ти го от личен опит - сърфмобил е или Хайлукса или Л200. Първото можеш и да си го доработиш колкото и както искаш, дори и цели мостове може да се сложат. Сега са на доста добри цени в тойота и аз се двоумя, за един 2.5 Д че е с доста голяма отстъпка в момента. Цените са изравнени с отстъпките, а от де ти дойде наум за недоразумението Витара, не знам.
Ако гледам себе си - сърф-необитаеми плажове през 8 месеца от годината, където е трудно да викнеш някой да те дръпне, а защо да си развалям удоволствието след сърфа с разни идеи как да изкарам колата от някъде, да се потя с неопрена да го ровя и тнт. Всъщност зависи колко оборудване ще мъкнеш и къде, де... Форестъра много трудно ще заседне точно пък в пясък - нещо имаш разминаване - а за Л200 и Хайлукса да може би стават за извън пътя - не съм ги карал, но на път понеже са пикапи сигурно са много зле като динамика и като возия въобще.(все пак докато стигнеш до тия плажове има доста път) Само за информация : Л200 прави 0-100 за 15 което е бавно, а Хайлукса максималната скорост е 168 
|
|
|
|
| Сря Ное 25, 2009 1:40 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |