| Автор |
Съобщение |
|
vbozhilov
|
Здравейте, Искам да споделя, че от днес съм в сервиза поради счупена задна дясна главина + лагер. Като се вдигне колата на крика колелото се клатеше така че аха да изпадне.  А като се караше едва чувах някакъв равномерен шум между 60-40 км/ч. Добрата новина е че ще ми бъде сменен гаранционно. Форестера е на 80 000 КМ. Някой друг да е имал такива проблеми?
|
|
|
|
| Вто Окт 18, 2011 3:22 pm |
|
|
|
Greg4o
|
vbozhilov написа: Здравейте, Искам да споделя, че от днес съм в сервиза поради счупена задна дясна главина + лагер. Като се вдигне колата на крика колелото се клатеше така че аха да изпадне.  А като се караше едва чувах някакъв равномерен шум между 60-40 км/ч. Добрата новина е че ще ми бъде сменен гаранционно. Форестера е на 80 000 КМ. Някой друг да е имал такива проблеми? Споко май сте много.Вчера говорих с колега със същата кола на когото му сминиха същата част дори на по-малко км 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Вто Окт 18, 2011 4:15 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
Моето фори също е на 80к км колега и да чукна на дърво съм нямал такъв проблем. Дано скоро излезеш от бокса! 
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Вто Окт 18, 2011 4:16 pm |
|
|
|
bubaru
|
 Не бях чувал за такъв проблем, дано е случайност...
|
|
|
|
| Вто Окт 18, 2011 11:49 pm |
|
|
|
Greg4o
|
bubaru написа: :shock: Не бях чувал за такъв проблем, дано е случайност... Щом ги сменят гаранционно без да казват "ма ти нещо си я ударил"  можеби не е чак такава рядкост.Дано греша.
|
|
|
|
| Вто Окт 18, 2011 11:56 pm |
|
|
|
taipan
|
И при мен никакви проблеми, а съм кривил всички джанти по няколко пъти 
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2011 10:09 am |
|
|
|
vbozhilov
|
|
Update:
1. Колата никъде не е удряна - просто си е дефект
2. Току що идвам от този скапан сервиз в София и ми казват че е гаранционно, но ще трябва да одобряват от 10 до 20 дена. Вчера ми казаха че тази част я имат на склад. Е кажете ми вие това нормално ли е.
За кой път вече се убеждавам че тези в Сервиза на KIA/Subaru в София са изроди.
Аз не мога да я карам на собствен ход иначе нямаше да е там.
Друго: Предложих им да си платя часта която е 360 лева и поне труда да не се плаща - и пак не става - 10 дена чакаш.
Исках, но вече не искам да си купя като излезне следващият модел на Субару Форестер.
Не мога всеки път да побелявам от нерви зареди тия..... Гърците били виновни, г-н Минчев бил виновен - за мен всички са едно котило
В този форум съм писал какви ли не истории за тях. Аз и за това не ходя там, ама в този случай нямах голям избор.
Но лошото е че всички си патим от тях и типично като българи си траем. До като всички сме примерени с тях ще ни го слагат редовно....
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2011 10:46 am |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
vbozhilov написа: ................. - 10 дена чакаш..... В Щатите за тази работа работа взимат 2,8ч труд и веднага я почват. "I've got a bad wheel bearing on the rear driver's side of my FXT. The dealer says $110 for parts and 2.8hrs labor" Лагер е нормално да сдаде багажа, но чак пък главина, освен черупките на лагера да са се пръснали. Снимай я, да видим това рядко явление. Да не го сменят комплект, за да им е по-лесно.
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2011 1:56 pm |
|
|
|
Yco
|
P.S. Спомням си, че съм сменял сам поне 4 -и пъти лагер и преден и заден и доста по-големи от нашите. Най-големия зор бе, като махнеш контрата и развиването на гайката и от тогава винаги я мажа с грес при сваляне на джантите. Строшил съм два фирмени камъка 32 и имам един сцепен кован руски ключ 90 градуса с рамо 40 сантима (вече завърен) и с 1,5 метра тръба и аз върху нея се клатя, но не ще да тръгва, ама се оправих. Другото е лесно с избиване и набиване на лагера. За изваждане една стоманена шина дебела 1 cm с пробити подходящ размер дупки с дрелката и опора и другото е веселба. Ама кована главина да се прецака, не съм виждал... е не на Субару още.  P.P.S. И, като си помисля, все си пазя черупките на старите лагери за следващата операция - много са полезни!
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2011 4:54 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
|
Що не се обърнеш към Комисията за защита на потребителите и към централата на Субару в Япония? Или поне ги заплаши СМТ
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2011 5:25 pm |
|
|
|
Greg4o
|
Колегата не каза да са го мотали във Варна  Дори каза,че е много доволен
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2011 6:19 pm |
|
|
|
taipan
|
Колега силно ненормално е това. Напълно те разбирам, защото съм бил в много подобна ситуация. За съжаление това е положението в повечето официални вносители. А комисията не вярвам да помогне, т.к. гаранцията не е отказана, а забавена. Друг е въпросът, че в случая трябва да се даде временна кола и т.н., но в по-напреднали държави. Колкото до това дали трябва да се мълчи или да ги храним във форума - всеки прави своя избор. Но с отказване от Субару според мен губи не вносителя, а отказващия се. 
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2011 7:39 pm |
|
|
|
vbozhilov
|
|
Спирам да давам мнения вече по тема сервиза в София.
Повечето които карат нови Субару коли в София, рано или късно ще дойдат на моята ситуатция по един или друг начин.
Комисия или т.н не вършат работа, но не искам да съм човека който само се оплаква от тях.
Остваям избора на вас. Аз си ще си намеря друго решение.
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2011 9:12 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
Колега, аз хубаво мнение за този сервиз не съм прочел, поради тази причина субаруто ми ходи само в Пловдив и Варна. Дано ви разрешат бързо проблема. 
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2011 9:15 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
vbozhilov написа: Комисия или т.н не вършат работа
Напоследък по такива институции забелязвам,че докато не се развикаш или не започнеш да заплашваш, нищо не се получава! Засега имам успех, но при други проблеми със стоки. Не е излишно да пробваш, затова ти го предложих Дори ако искаш , питай за телефона на шефа на СМТ в Гърция и разговаряй с него. Пооплаши ги малко, иначе ще станат още по-нагли.
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2011 10:26 pm |
|
|
|
taipan
|
|
Комисията наистина върши много добра работа - 3 успеха от 3 опита при мен с пускане на оплакване директно от сайта. Действат до 1 месец, което в общия случай е чудесно, но при признаване на гаранцията от страна на търговеца няма санкции.
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2011 11:19 pm |
|
|
|
Yco
|
Та това са ми инструментите  за сменяне на лагер или главина, планката е някаква строителна, ама ключът е голяма работа, подари ми го един приятел работеше на драгата (машина за вадене на пясък-Дупките на Марица) и ми каза, това ми е най-малкият ключ. Виках му "Даньо-Пясака", що риба сме ловили с него  . Не съм го виждал от бая години, явно трябва да му се обадя. 
Прикачени файлове:
Tool1.jpg [ 359.51 KiB | Прегледано 1452 пъти ]
Tool2.jpg [ 168.27 KiB | Прегледано 1452 пъти ]
|
|
|
|
| Пет Окт 21, 2011 3:59 pm |
|
|
|
Hris828
Регистриран на: Пон Окт 26, 2009 12:18 pm Постове: 58 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Forester 2008
Рейтинг: 8
|
|
Колега напълно подкрепям мнението ти, че в Сервиза в Горубляне за нищо не стават. По-скоро проблема е в мудната структура на дилъра за БГ. Радо Минчев само одобрявал, после от Гърция трябвало, тинтири-минтири. За едни катализатор 6 месеца ги чаках, и накрая след скандал с Радо, за 3 дни го смениха. Това което бих препоръчал наистина е сервиза в Пловдив. Пак се одобрява поръчката от Централата в София, само че ако я имат частта на склад, веднага биха ти я монтирали, а после ще си чакат разрешението. Просто хората в Пловдивския сервиз имат друг подход и мотивация за бачкането. Аз също съм от София, и всеки път си късам нервите с Кия-Субару, но няма начин. Слава на бога излязох от гаранция и вече не се дразня с тях. Търпение до излизането от гаранция и без аварийно, че на мене на 40 000 км ми се скапаха задните амортисьори, и в сервиза поискаха по 1600 лв за единия.
|
|
|
|
| Пет Ное 18, 2011 12:23 pm |
|
|
|
vbozhilov
|

Hris828 написа: Колега напълно подкрепям мнението ти, че в Сервиза в Горубляне за нищо не стават. По-скоро проблема е в мудната структура на дилъра за БГ. Радо Минчев само одобрявал, после от Гърция трябвало, тинтири-минтири. За едни катализатор 6 месеца ги чаках, и накрая след скандал с Радо, за 3 дни го смениха. Това което бих препоръчал наистина е сервиза в Пловдив. Пак се одобрява поръчката от Централата в София, само че ако я имат частта на склад, веднага биха ти я монтирали, а после ще си чакат разрешението. Просто хората в Пловдивския сервиз имат друг подход и мотивация за бачкането. Аз също съм от София, и всеки път си късам нервите с Кия-Субару, но няма начин. Слава на бога излязох от гаранция и вече не се дразня с тях. Търпение до излизането от гаранция и без аварийно, че на мене на 40 000 км ми се скапаха задните амортисьори, и в сервиза поискаха по 1600 лв за единия. Ами аз вече спрях да се оплаквам от тях защото и не ходя там. Ако ще да се разпадне за 200-250 лева на рапратрак ще си я закарам до Пловдив. Това е положението - както казах по-горе рано или късно всеки ще дойде на моето 
|
|
|
|
| Сря Ное 23, 2011 11:02 am |
|
|
|
bubaru
|
|
Абе и с Пловдив внимавайте, че един път на Легаси 3.0 ми бяха сложили маслен филтър за дизелака. Добре че скоро го видях и смених.
|
|
|
|
| Чет Ное 24, 2011 5:03 pm |
|
|
|