Отговори на тема стр 1, 2  >
 Заглъхване на двигателя при подаване на газ 
Автор Съобщение

Постове: 197
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте фенове на SUBARU!
Чисто нов съм във форума-от 1 седмица регистриран и от 1 ден собственик на SUBARU :-D
Колицата е FORESTER 98 MT с газов инжекцион Fobus-при първи удобен момент ще кача снимки.Вече я тествах до Димитровград и обратно и ,общо взето, съм доволен.Още преди покупката ми направи впечатление, че при подаване на газ двигатля първо заглъхва и после се изфорсира.Понеже беше на газ си помислих, че е от нея, но днес я пробвах и на бензин и видях че прави същото.Та въпросът ми е дали е от кабелите и свещите?
Впрочем забравих да кажа-от Пловдив съм.
Благодаря предварително за отговорите.

Нед Дек 20, 2009 4:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Абе ти си третия вече от Пловдив с този проблем в последните 2 дена :lol: Какво е станало в Пловдив? Подозирам, че времето е било влажно и кабелите са се проявили :smt023
Така или иначе диагностика трябва, защото причините може да са десетки.

Нед Дек 20, 2009 4:24 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Диагностика,ама къде?
Някой знае ли читав сервиз в Пловдив със софтуер за Subaru?

Нед Дек 20, 2009 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=4791

Чети и сравнявай.

Нед Дек 20, 2009 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имам познат добър в диагностиката в Пловдив. Има тестер, но дали има за Субару не съм сигурен.
Така или иначе има доста други неща да се видят, особено ако не свети чек-а. Ако свети - кода може да се види и със самодиагностика. Милен - 0887791500.

Друго надали може да се помогне дистанционно само по този симптом.

Нед Дек 20, 2009 8:08 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Чека не свети-даже и не знам дали не му е изгоряла лампата :D
Благодаря за инфото и телефона. Колкото до писаното във форума - чел съм почти всичко,
ама понеже ми е за първи път си мисля, че при мен може да е по-различно :-)

Нед Дек 20, 2009 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 106
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S-Turbo '01
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
При мен е същият проблем и същия ФОБОС, но само на газ. На бензин грижи нямам. Като смачкам яко форката/power/ и направо газта се изключва и минава на бензин - явно няма достатъчно дебит/двигателя е турбо/, също и като мина 180, колата почва да придърпва леко. На бензин този проблем го няма пере си с 220. Ходих на настройка в сервиза на Фобос - всичко е сетнато на макс/ 20/100 градско :lol: / + е сложен газов инжекцион с някви по-големи дюз/предполагам заради турбото/. Тогава не погледнаха филтрите, понеже газовата била слагана наскоро!!! На мен ми намирисва проблемът да идва точно от там...

Subaru Forester 2.0 S-Turbo '01
Ducati SuperSport 900ss '99

Пон Дек 21, 2009 7:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
de-cho написа:
При мен е същият проблем и същия ФОБОС, но само на газ. На бензин грижи нямам. Като смачкам яко форката/power/ и направо газта се изключва и минава на бензин - явно няма достатъчно дебит/двигателя е турбо/, също и като мина 180, колата почва да придърпва леко. На бензин този проблем го няма пере си с 220. Ходих на настройка в сервиза на Фобос - всичко е сетнато на макс/ 20/100 градско :lol: / + е сложен газов инжекцион с някви по-големи дюз/предполагам заради турбото/. Тогава не погледнаха филтрите, понеже газовата била слагана наскоро!!! На мен ми намирисва проблемът да идва точно от там...

И аз съм ГИ Фобос.
Като отидеш в сервиза на Фобос, им кажи да ти проверят филтрите на газта - и двата.
Освен това като натиснеш педала до ламарината, при условие, че преди това си карал колата леко, според мен е нормално да се позамисли първо и тогава да ускори. И при мен го има този ефект, отдавам го на това, че ми сложиха изпарител, който е с по-малък дебит отколкото трябва. При тебе може да са го направили същия номер.

Аз това автоматично минаване - газ-бензин съм си го изключил, че ме дразнеше.
Принципно може да се намали налягането в бутилкта, при което системата те прехвъля на бензин, тогава по-рядко ще ти го прави този номер.
Освен това аз не бих си карал продължително на газ във високите обороти. Разликата във времето на предварителното подаване на искра, и подължителността на горене на сместа газ/въздух при високи обороти е проблем за клапаните. Скъсява им живота, а и ще им трябва настройка по-често.

Вто Дек 22, 2009 12:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Днес ходих на диагностика-впрочем голямо благодарско на BAlexandrov, че ме изпрати при точен майстор-и се оказа
следното: датчика на разпределителния вал беше откачен и кабела вързан на възел зад акумулатора :(
Най-интересното е , че не се вижда къде е бил включен-т.е. от капака на ангренажа излиза кабел с букса, но няма къде да се включи.Майстора (много е светнат между впрочем) предполага , че на 90% това е причината за заглъхването. Сменихме свещи, мери кабели , бобина-всичко в норма.Каза, че за пръв път вижда кола с откачен датчик на разпределителен вал да работи почти нормално :!:
Колеги, ако някой се е сблъсвал с подобно чудо, моля , нека даде малко акъл какво да се прави :?:

Вто Дек 22, 2009 5:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Според ръководството http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru ... %20System/
при липса на този сензор трябва да не пали, също така са дадени на разпределителния и коляновия вал, че ползват по 3 пина от една 6 пинова букса. Интересното е къде се разклоняват не е ясно...
Нещо е правено по тази кола ама какво :?

Вто Дек 22, 2009 7:52 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Там е работата я- какво е правено и от кого?
Имам подозрения, че при монтажа на газта нещо са побългарявали ама знам ли?

Вто Дек 22, 2009 10:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Проблема разконспириран-на Форко са му сложили двигател 2.2-най-вероятно от Легаси-но са му оставили компютъра от оригиналния 2.0 мотор #-o Поради тази причина се получава забиването при подаване на газ-различни
предварения.Въпросът е дали компа може да се препрограмира така, че двигателя да си влезе в нормален режим-
нещо като чип-тунинг може би.
Ако някой има идеи, моля, нека сподели [-o<

Вто Яну 05, 2010 8:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не, не може. Различна е не само програмата ами и че този няма вход за датчика на разпределителния вал и затова и виси кабела - новия двигател има такъв датчик, а стария е нямал.
Трябва ти нов компютър, а може би и инсталация от такъв трябва да се сравнят букси и т.н.

ПП. Знам положението, защото говорихме с Милен и открихме разликата.

Последна промяна BAlexandrov на Вто Яну 05, 2010 9:08 pm, променена общо 1 път

Вто Яну 05, 2010 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ето нещо ново за тоя форум.

Вто Яну 05, 2010 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2
Автомобил: Mitsubishi Carisma GDI
Нов фен
Отговори с цитат
Привет на всички.Значи в случая Божо проблема не е в датчика.....разликата е че вместо да работи като Multipoint ще работи с едновременно впръскване на всички дюзи....както си е работил и стария EJ20J (така ли беше). Въпроса е обаче разликата между двата двигателя в газоразпределение, предварение на запалването, количеството на горивото (а дали на двата двигателя дюзите са с еднакъв дебит).....и ред други неща ще могат да се компенсират софтуерно... Дали има смисъл изобщо да си играем с компютъра........
Иначе ако се захване да се сменя ЕКУ-то, ще трябва цялостна преработка на инсталацията (понеже тук в случая ЕКУ-то седи захванато на двигателя, а на другата инсталация за 2.2 предполагам че окабеляването ще е вътре до купето)......някои и друг датчик да се смени (или направо цялата дроселова клапа с всичките и прилежащи елементи, но това е малък дерт).....Несъмнено ще има сблъсък и с имобилаизера, дали и неговите елементи са сходни, или ще трябва да се сменя. Ако въпроса е само до програмиране, ще се справим по-лесно.....но все пак и това не е за пренебрегване като вероятен проблем........и кои знае колко още неща за които не се сещам в момента.

Ако това прекъсване и глъхнене не беше толкова осезаемо, аз лично бих си я карал колата така.......но действително е много неприятно.

Вто Яну 05, 2010 9:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Горещи благодарности на Милен и BAlexandrov, че приеха проблема присърце и успяха да го локализират =D>
Сега ако се намери и решение голямо черпене ще има :)

Вто Яну 05, 2010 10:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Абе колеги днес поразгледах снимки на различни двигатели 2.2- нито един не прилича на моя :!:
Като го сравня с други Форковци 122 к.с. направо няма разлика- поне отгоре.Има си пластмасовите колектори,кутията на въздушния филтър с надписа SUBARU , бобината и всичко останало.Само където на блока има една щампа EJ22-ха сега де :!: :?:
Молбата ми е някой съфорумец от Пловдив с Форестър 97-99г 122 к.с. да чукне една срещичка та да си поиграя на ''открий десетте разлики" :-D
Тел.0899 123 067.
Благодаря предварително.

Сря Яну 06, 2010 8:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: Mitsubishi Carisma GDI
Нов фен
Отговори с цитат
Точно EJ22 е насаден в автомобила ти. Само че всмукателните колектори (пластмасови), дюзи и цялата ел инсталация си е оставена от стария EJ20J.

Сря Яну 06, 2010 10:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Май проблема се оправи :wink:
Оказа се ,че детонационния датчик е сдал багажа-помогна ми колега от Пловдив,като разчете самодиагностиката.
Все пак май става тоя номер със смяната на двигателите и в крайна сметка може да е за добро, защото всички по-запознати със Субару казват, че 2.2 е най-безпроблемния мотор.В момента чека не свети нито на газ нито на бензин и автомобила върви доста гладко :D Остана само леекичко придърпване на газ, но утре отивам на газаджия да я регулира и се надявам с това да се свърши.
Благодаря на всички колеги от форума , които ми помогнаха =D>

Нед Яну 10, 2010 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Браво! Грешката за детонационния датчик беше ясна, но не е това основния проблем...
Щом се е оправило - само газ :smt023

Нед Яну 10, 2010 5:24 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема  стр 1, 2  >