|
Страница 1 от 1
|
|
Цени на части за Форестер
| Автор |
Съобщение |
|
anatol
Регистриран на: Вто Апр 14, 2009 7:19 pm Постове: 18 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
здравейте какво мислите да отворим една тема за цените и качеството на частите който купуваме ? за да се ориентират всички от къде си заслужава да се купува. аз имам форестер от около година и досега съм похарчил повече от 2-3 хиляди за разни консумативи. мисля че ще бъде полезно за всички, всеки да си каже доставчиците, аз лично съм купувал от субару-германия, субару-българия и един два e-net магазина, ако смятате че темата има бъдеше, с най голямо удоволствие ще споделя опита си, отварям темата защото се натъкнах на много сериозни разлики в цените на различните доставчици, мисля че 400лв. разлика за определен консуматив си е цифра, криза е,  ) малко преекспонирана  но ако може да се спести, защо да не се възползваме, смея да твърдя че доста хора си мислят, а тоя кара субару, = не го жали!! 
|
|
|
|
| Вто Мар 30, 2010 11:55 pm |
|
|
|
limona
Регистриран на: Вто Ное 24, 2009 2:55 pm Постове: 196 Местоположение: София Рейтинг: 6
|
|
Приветствам идеята и поздравявам anatol,че се е сетил за такава тема!
_________________ limona
|
|
|
|
| Сря Мар 31, 2010 12:14 am |
|
|
|
naglia
Автомобил: Subaru Forester
Рейтинг: 0
|
|
Идеята е наистина много добра.Защо трябва да се плащат излишни пари когато могат да се спестят и с тях да се купи нещо друго за нашите автомобили.И така впечатленията ми досега към закупуването на оригинални части от IMI Стара Загора е че са доста по скъпи от това което предлага колегата МИМО..разликата е доста внушителна и повече едва ли ще пазарувам от там.Става дума само за оригиналните части.....
|
|
|
|
| Сря Мар 31, 2010 12:45 am |
|
|
|
Krasimir_65
Регистриран на: Чет Юни 25, 2009 7:02 pm Постове: 676 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
|
Здравей,градски Темата е супер и остава да споделиш от къде пазаруваш в Пловдив
|
|
|
|
| Сря Мар 31, 2010 1:24 pm |
|
|
|
Buryan
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 10:00 pm Постове: 128 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2,5 XT
Телефон: 0888712625
Рейтинг: 11
|
|
"Japanparts - Simeon1" в скайп копувал съм дискове предни, и някои други неща, работят и по куриер, коретни са, в пъти по евтини от предложения на сервиза на Субару, където са в космоса за повечето неща се ориентирайте най напред в ебей за цените,
_________________ Subaru Forester 1999, 2.0 GL
|
|
|
|
| Чет Апр 01, 2010 9:27 am |
|
|
|
ivel7412
|
Първо трябва да се разберем какво значи "оригинални" части.... Да ви кажа честно нямам нищо против да взема части, които са със съмнителен произход, но на много изгодна цена. Веднага давам пример... предно стъкло на Форестър 2003г. с нагревател от "Кобра" е на цена от 170лв. с монтажа...оригинала е от 700лв. нагоре. Не съм представител на "Кобра"  Цени, които ми се прадлагат за странично огледало за същия Форестър са от 350лв. нагоре, като покупка от щатите е на цена 75долара, като до бг отива на 180лв. Смятам, че всеки като каже, че кара Субару и цената веднага става по три, и нагоре. Едно време беше така при всички японски коли, като по-непопулярните, като нашата марка, продължават да ни дерат с цени, по предтекст, че са "оригинални"  И аз лично взех да се обърквам от къде да пазаря, и като единственна причина да паднат частите у нас е повече популярност на марката  Така, че агитирвайте около Вас с надеждата да рефлектира в близко бъдеще на цените на всички части и консумативи 
|
|
|
|
| Съб Апр 03, 2010 12:41 pm |
|
|
|
kris-uk
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 11:59 pm Постове: 228 Местоположение: Пловдив
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
|
Здравейте, същото положение е и тук в UK, да се чудеш и маеш, от къде да купиш истинското, за да не изгориш, имам в предвид сайтовете, особенно ибей и разни малки магазинчета, а пък от дилърат излиза доста солено! Дори в "Eurocarparts" от където взимат много от сервизите, има доста китайско! Когато си търсех части за сервиз се побърках от търсене, питане и гледане, от къде да купя оригиналното, като пример, един модел: комлект свещи, цени от 26£ до 42£, филтър, цени от 4£ до 27£(кое да вземеш, а), накладки, дискове и какво ли не още, май, май всичко, което потърсиш! Така че колеги, като помислим, освен, може би при дилърат, къде другаде има гаранция за частите, че са истински !? 
_________________ http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030506.jpg http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030504.jpg http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030502.jpg
|
|
|
|
| Съб Апр 03, 2010 7:44 pm |
|
|
|
anatol
Регистриран на: Вто Апр 14, 2009 7:19 pm Постове: 18 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|

така това са частите който съм купил в последната една година: от субару българия - накладки предни около - 170лв, оригинални - дискове предни - около 200лв. неоригинални, (малко скъпи ми се видяха) - задни спирачни челюсти - околко - 120лв. оригинални - пълен комплект съединител - около 600лв. (диск, притескател и лагер) оригинални! - няколко маншона на каретата - около 17лв. броя (има и по ефтини алтернативи, не си заслужава да се спестяват 4-5лв. за по ниско качество, ) от субари германия - пълен комплект/агренажен ремък/ + водна помпа + бензин помпа + възд. и маслен филтър цена около 470 еуро, алтернативи много, само за инфо, в субару бг цената е доста по висока, да кажем с над 500лв. !!! който не вярва да провери,  но както казах алтернативи много, може да се намери пълния кит за около 500-600лв. в ебау и по он-лайн магазините,  - кабели за свещи оригинални около 75 еуро, не останах мн. доволен но си реших проблема,  ами това е от мен, смятам че може да е ориентир за всеки който кара фори или иска да кара фори 
|
|
|
|
| Вто Апр 06, 2010 9:26 pm |
|
|
|
thenew
|
|
anatol
ти всичките тези неща си ги сменил защото е било наложително така ли ? възникнали са повреди ? или за да си обновиш техническата част по колата ?
|
|
|
|
| Нед Апр 11, 2010 8:13 am |
|
|
|
anatol
|
колата като я купих беше на 115.000км, спирачките почти бяха заминали - може би не са били сменяни никога, ремъци и ролки - по задължение и от съображение да не направят някоя беля, съединителя малко намирисваше и при по сериозни натоварвания направо пушеше,:) тука имаше опция да се смени само диска, но аз реших всичко наведнъж, след като се отваря да се поднови нацяло, кабелите бяха здали багажа, прехвърчаха искри и влияеха на празния ход и при потегляне, а маншоните - за тях не ми се говори много, че като си помисля каде е карана и лошо ми става, явно хората в западния свят хвърлят доста сол или луга по пътищата, и всичко що е гума му се вижда сметката,  (
|
|
|
|
| Пон Апр 12, 2010 9:42 am |
|
|
|
ivel7412
|
|
явно хората в западния свят хвърлят доста сол или луга по пътищата, и всичко що е гума му се вижда сметката, (
От коя държава е закупен автомобила ? Да не би да му се е случвало нещо друго, като например бутане на км... Отдавна в "гадния" западен свят не хвърлят соли, защото пречат на екологията, по-точно на почвата.
|
|
|
|
| Сря Апр 14, 2010 10:53 am |
|
|
|
anatol
|
каран е в холанадия около 8-9 години, това с солта беше просто предположение, но е факт че повечето гуми са силно напукани,  ( а може и от влажния климат да е:) знае ли човек, а какво ще рече бутан на км... ?
|
|
|
|
| Сря Апр 14, 2010 11:26 am |
|
|
|
ivel7412
|
|
"Бутане" в смисъл, че може да не е на реалните си км...и някой да ги е "превъртял". Тогава ако колата ти е на 300000км тези проблеми са разбираеми. Нека някой да ме поправи, но точно съединител на автомобил, който е каран по аутобани не може да се износи под 240000км... Имай в предвид, че Холандия е адски равна страна, и думата off-road за такава кола няма нищо общо с карането в България.
|
|
|
|
| Сря Апр 14, 2010 12:00 pm |
|
|
|
anatol
|
напълно съм съгласен че може да е въртян километража, но все пак има много други признаци на колко км. е колата, не е само съединител и гумите отдолу, иначе ако се разрови малко човек тука из форума ще намери доста случай на смяна на съединител при 70-80 хиляди км, и то на по нови коли, освен това дилърите на нови коли НЕ поемат ремонта на определени части за своя сметка при дефект в първите 3 години, имам впредвид съединителя, това е часта която може да се износи за по малко от 50км. при неправилно експлоатиране,  това че човек е с нов съединител не е гаранция че ще го кара над 200 хиляди км. на мен ми направи впечатление че новия също понамирисва при по големи натоварвания, особенно в големия сняг тази година, е то субито си го карам малко брутално понякога, особенно в снега, 
|
|
|
|
| Сря Апр 14, 2010 1:22 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
Прясно..Forester MY'98 - спирачни дискове предни на BREMBO+TEXTAR накладки+смяна към 300лв при Любо на Люлин! Мнооого съм happy 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Вто Апр 20, 2010 11:20 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
|
Днес ги купих - предни накладки за Forester 2.0 MY01-05-> Textar 2386501 - 68,50 с ДДС стават и за impeza/legacy P.S. Колеги, когато имате възможност изписвайте парт. N. - за да ни е по лесно търсенето на частите.
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Пон Май 17, 2010 9:50 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|