Отговори на тема
 Предстои ми да купя първата си Субару-форестър 
Автор Съобщение

Постове: 1
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
1.Бензин или дизел-създават ли проблеми и какви?
2.Проблеми с окачването, електониката, оборудването?
3.проблеми с гаранционното обслужване?
4 За предпочитане ли е пред Мицубиши-Аутлендър, Мазда - СХ-7, Нисан Х-Трал или Волво ХС60?

Пон Ное 15, 2010 11:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега ако не е тайна пиши откъде си.Има занчение за поддръжката.Колко караш на година?За какво ще ползваш колата? За много от твоите въпроси има отговори отдавна писани тук.Потърси.И после отново попитай, конкретно :smt023

Пон Ное 15, 2010 11:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.subaru.bg/specialoffer1.html

Пон Ное 15, 2010 12:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Всеки автомобил има своите добри и лоши страни.Като че ли при Субару добрите като цяло са повечко.Според мен това са:
1. Боксера (и бензина и дизела), здрав мотор и много приятно се усеща;
2. Много стабилен и сигурен автомобил;
3. Създава удоволствие при шофиране;
4. Може bи най-проходимия автомобил в класа си, благодарение на принципа на задвижването му-AWD;
5. Отлична возия;
6. Не се разтропва и разхлопва, просторен е вътре.

В днешно време прословутата здравина на Субару,мисля има други измерения, но все пак смятам е доста по-добър от конкурентите си. Това го твърдя на база доста статистикии преки наблюдения.Имам предвид, че гаранционно може да се наложи да се сменят тампони или нещо от сорта, но нещо по-сериозно за момента не се наблюдава.

За обслужването май има какво да се желае още в БГ, но четейки и други форуми....май в Субару е сносно...Все пак най-доволни са колегите от Субару-Варна и Субару-Пловдив.

И конкретно на твоите въпроси:
1.Бензин или дизел-създават ли проблеми и какви? -Не създават никакви.Бензина има бавни,дизела е по-икономичен. Автомат-дизел няма,така че за мен този вариант отпада.
2.Проблеми с окачването, електрониката, оборудването?-Никакви!Дори не е за споменаване, че някой бил сменил тампони....
3.проблеми с гаранционното обслужване? Няма оплаквания от Пловдив и Варна
4 За предпочитане ли е пред Мицубиши-Аутлендър, Мазда - СХ-7, Нисан Х-Трал или Волво ХС60?- Определено!Не само защото ние караме такива :-D :smt023 (по-горе ги изброих...)

Пон Ное 15, 2010 3:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 106
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S-Turbo '01
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Волво xc60 е такова недоразумение просто няма... :lol: [-X

Subaru Forester 2.0 S-Turbo '01
Ducati SuperSport 900ss '99

Пон Ное 15, 2010 4:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Преди да взема форко дизелак ги обиколих всичките гореспоменати модели. Всички до един са по-скъпи и без видими предимства. Един съвет- направи няколко пъти тест драив , ама не по магистралата- вкарай ги в пясък и кал. И тогава ще видиш до какъв извод ще стигнеш :subaru: Моето фори е от Нептун ауто и излезе дооооооста по евтино от най-добрата оферта на Субару България. За вече 5000 км не спирам да се кефя на колата.Дизела е уникален и ускорява като бесен. За звука да не говорим. Следващата пак ще е Субару , ама ще чакам 3,0D поне200кс и Si drive кутия :smt023 :-D

Пон Ное 15, 2010 7:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 228
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
Привет Колега! Така е, всички от горе споменатите са по-скъпи и по-БАВНИ :D ! Зависи, какво те кефи, да е резачка 2.5ХТ бензин, да няма кой да ти излезе, по-нормално 2.0 бензин или по-икономично 2.0D ! Ако аз бях на твоето място, с двете ръце бих избрал 2.5ХТ, но уви не съм и това си е мое мнение! Определено, колата е SUBARU FORESTER ! Избора си е твой! Успех :smt023

Пон Ное 15, 2010 11:01 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mirovarna написа:
Следващата пак ще е Субару , ама ще чакам 3,0D поне200кс и Si drive кутия :smt023 :-D

Ама то това кой ще я плаща тази комбинация :-D То кат гледам у форума сички нея чакаме колега ма те тойоткаджйиите няма да им разрешат да я направят.А то и от 2.0д излизат 200кончета.Ама май към хибрид отиват нещата :smt102

Пон Ное 15, 2010 11:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Отговори с цитат
Незнам дали човека , който е пуснал темата все още има интерес към отговорите.

Но... все пак е добре да се отбележи , че има технологични различия в дадените коли за сравнение. От тях не познавам Мазда-та, но всичко останало е или "парт тайм" или с "он деманд" задвижване.
Дизелите на Х-траял и Аутлендър са много далеч от японските, а Волово-то е пословично с чупливостта си , за съжаление. Бензиновите двигатели по нищо не са по-добри от тези на Субару.

Х-траял и Аулендър-а имат 4WD look, но възможността да се кара така е само при скорост до 40 км./ч и то за кратко!

Вто Ное 16, 2010 10:31 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Колега Земи си едно Тиганче- КРАЛЯТ НА СНЕГА :mrgreen:

Сря Ное 17, 2010 1:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дизелите на конкурентите са доста добри, особено 2.2 на Пежо и 2.0 на Рено. Outlander и X-trail не съм сигурен че са по-скъпи ако се съпостави размера им и екстрите(по-големи големи са и им слагат повече екстри стандартно, имат и повече глезотии - жабки, поставки и т.н.), по година съм карал и двата модела служебни. Освен това цената им е надута, защото са 7 местни (връща ДДС, а при Форито не може). Outlander имаше доста по-евтин 5 местен вариант като ги купувахме, а с отстъпките определено беше доста по-евтин от Форитата, това преди фейслифта.

Въпреки очакванията ми Фори вози по-меко, а компактният размер лично на мен ми допада повече - с по-малък багажник и огромен капак вади доста агресивен вид, и е с близо 300 кг по-лек е в графа "автомобилче". Като управление Фори-то прилича на супер стабилна Импреса, а Outlandera отива към СУВ, въпреки че е много по-стабилен от други СУВове. Като проходимост са различен клас - постоянно 4х4 с/у предно с многодисков съединител. Въпреки това за Аутлендъра гарантирам, че успява временно да прехвърли 50, 60 % на задния мост и ме е спасявал не веднъж като си надценя възможностите :wink: Като окачване Форито поема бабуни и височини без никакво или с минимално накланяне, като задницата не се смъква до земята като при конкурентите. Освен това просветът на Фори-то е от ранга на Land Cruiser. Като динамика и дизеловите, и бензиновите боксери не са разочаровали никой, даже обратното - водят до пълно пристрастяване :-D

Сря Ное 17, 2010 12:19 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Друга положителна черта на боксерния двигател е неговият добър баланс. Той е резултат от срещуположното движение на буталата, при което силите и инерционните им моменти взаимно се неутрализират. 4-цилиндровият боксерен двигател, заедно с редовият 6-цилиндров, V12 и ванкеловият двигател, са единствените мотори, които могат да работят равномерно с четиритактовия цикъл без да се нуждаят от балансиращи валове или противотежести на коляновия вал за неутрализиране на инерциите на възвратно-постъпателно движещите се части.

според мен сравняването на Фори и тези жалки подобия на коли, сув, ван е безмислено

Сря Ное 17, 2010 1:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Взимай Аутбек 2010-по-качествен като интериор и по-комфортна возия, или Форестър-по-евтин, проходим. Другите марки, които си изброил не са 4х4.
Мицубиши-Аутлендър, Мазда - СХ-7, Нисан Х-Трал или Волво ХС60?- Такива Сув-ове има още сто модела на пазара-някои даже доста по-добри от изброените от теб. Но никой от тях не е фултайм , освен Витарата, но тя е дърво на асфалт.
Зависи и какво искаш-автомат/МТ, дизел/бензин. Ако искаш автомат, при Субару отиваш само на бензин.

Чет Ное 18, 2010 12:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема